Hoe kun je het beste het noorderlicht spotten?

25 november 2022 in Alles voor je eerste camperreis, Bestemmingen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers, Noorwegen & Micro-Adventures

De zomer is voorbij dus het noorderlicht wordt weer zichtbaar: kleurrijke lichtstralen die in de lucht lijken te dansen. Een camper en een handige app - meer dan dat heb je niet nodig om dit natuurspektakel mee te maken. Wij vertellen je wel waar je moet zijn.

hoe het noorderlicht vindt goboony

Hè bah, de zomer is nu echt voorbij! Niet iedereen heeft evenveel zin in de herfst en winter. Toch heeft het einde van de zomer ook zijn voordelen! Het spectaculaire noorderlicht wordt bijvoorbeeld weer zichtbaar! In het najaar kun je dus gewoon met een camper naar het noorderlicht rijden. Wij vertellen je waar en hoe je de grootste kans hebt om de lichtshow mee te maken.

Het Noorse noorderlicht

Vind jij dat het tijd wordt om het noorderlicht eens van dichtbij mee te maken? Dan rijd je er toch gewoon naartoe? Het noorderlicht is tussen september en maart zichtbaar in het noorden, ter hoogte van de poolcirkel. Om het lichtspektakel te bewonderen, kun je bijvoorbeeld naar het noorden van Noorwegen rijden om een bezoekje te brengen aan Tromsø. Dat ligt op onze camperroute doorheen het Hoge Noorden. Tromsø ligt in vrijwel het uiterste noorden van Noorwegen en is daarom een perfecte bestemming voor iedereen die het noorderlicht wil spotten.

Meer dan het noorderlicht

Fjorden, meren, steile hellingen, wilde watervallen en gebergten en dan óók nog eens het noorderlicht; ja, dat Noorwegen een paradijs is voor natuurliefhebbers, dat is wel duidelijk. Maar er is meer. In Tromsø kun je terecht voor een mix van natuur en cultuur. Zo wordt Tromsø omringd door fjorden en gebergten, maar kun je er ook een bezoekje brengen aan het Poolmuseum, moderne IJszeekathedralen en genieten van een levendig uitgaansleven.

Hoe het noorderlicht vinden app Goboony

Toch wel handig hè, die smartphones?

’s Zomers is het niet donker genoeg om het noorderlicht waar te nemen, maar wanneer dan wel? Van september tot en met eind maart heb je de grootste kans om het noorderlicht te zien. De kans blijft echter afhankelijk van de bewolking en de zonneactiviteit. Je kunt er dus helaas niet vanuit gaan dat je gegarandeerd op het waanzinnige uitzicht wordt getrakteerd. Maar wij zouden Camptoo niet zijn, als we geen gouden tip zouden hebben: installeer de Norway Lights app. Deze app voorspelt waar en wanneer je het noorderlicht het beste kunt waarnemen! Toch wel handig hè, die smartphones? 😉

Aan geluk geen gebrek

Nog een goede reden om Noorwegen te bezoeken: Het World Happiness Report van de Verenigde Naties heeft dit jaar aangetoond dat dit het gelukkigste land van de hele wereld is. Zou dat wat met het prachtige noorderlicht te maken hebben?!

Overnachten

Ga je de noorderlicht-trip maken? Dan kun je bijvoorbeeld overnachten op de Tromsø Camping.

Geschikte camper

Tromso ligt in Noord-Noorwegen. Dat is dus best een eindje rijden, dus kies zeker een camper met wat luxe én voorzien op winterweer. 🙂 Noorwegen is het ultieme camperland dankzij het recht om overal vrij te camperen en de wilde natuur overal. Deze camperroute doorheen Noorwegen doet je al dromen van je volgende vakantie.