Verhuur je mobilhome op Goboony

Ontdek alles over het verhuren van je mobilhome
Bekend van

Bereken direct hoeveel jij kan verdienen

Waarom Goboony?

 • Verhuren via Goboony is volledig gratis
 • BA + €120.000 Omnium verzekering
 • Ons Vlaams support team staat altijd voor je klaar
 • Jij bepaalt zelf het huurtarief en de huurvoorwaarden

Verhuur je camper veilig met de Goboony Dagverzekering

 • Uitgebreide en internationale dekking bij schade, pech en diefstal
 • Je betaalt een vaste en voordelige dagpremie, enkel op de dagen dat je verhuurt
 • De verzekering wordt automatisch geactiveerd bij verhuur, jij hoeft niets te doen
 • Alles werkt eenvoudig en snel, volledig online

Meer informatie? Lees meer over de Goboony Dagverzekering in onze infosheet en begin met een gerust hart aan het verhuren van je camper. 

Download ons gratis e-book 'Zorgeloos Verhuren'

Ontdek alles over het verhuren van je camper in ons gratis e-book ‘Zorgeloos verhuren’. Dit e-book staat vol met tips van onze verhuurexperts en andere campereigenaren die via ons platform hun camper verhuren, inclusief handige checklists. 

Download het e-book

Veelgestelde vragen

Vanwege onze geavanceerde website komen er veel potentiële huurders en is een verhuurovereenkomst makkelijk en goed geregeld. Wij regelen alles om jou te helpen met het verhuren van je motorhome op de momenten dat deze stil staat. Wij regelen alles zodat jij dat niet hoeft te doen. Hiernaast verdien je met ons je kosten aan je motorhome, of meer, terug.

In tegenstelling tot andere platformen zorgt Goboony voor een doelgerichte aanpak in België. Wij zorgen ervoor dat alles duidelijk is in verband met de verzekering en belastingen. Zo regelden we onlangs een samenwerking met vakantievereniging Pasar. Kom gerust ook eens langs op onze infosessies die we door gans Vlaanderen organiseren!

Het camperseizoen loopt in België van begin april tot eind oktober, in totaal circa 25 weken. Voor de zomer schoolvakantie is de vraag erg groot, maar ook daarbuiten gaan veel mensen met een camper op reis. Weekopbrengsten kunnen variëren van € 350 tot € 1000,-. Afhankelijk van je camper en hoe vaak je er zelf mee op reis gaat kun je er € 5.000 tot € 15.000 per jaar mee verdienen.
Bij Goboony bepaal je zelf je prijs. Om een idee te krijgen van de marktprijzen kan je zoeken naar vergelijkbare motorhomes. Start bijvoorbeeld met het bepalen van je hoogseizoentarief (juli en augustus), reken circa 70% van dit tarief voor het middenseizoen (juni en september) en ongeveer 55% voor het laagseizoen (de rest van het jaar).

Als beginnende verhuurder kan je het beste een iets lager tarief dan vergelijkbare motorhomes instellen, aangezien reizigers je advertentie zullen vergelijken met advertenties met bestaande recensies. Als je eenmaal een paar recensies hebt ontvangen, zou je stapsgewijs kunnen beginnen met het verhogen van je prijs.

Goboony ontwikkelde voor particuliere verhuur een unieke dagverzekering in samenwerking met P&V Verzekeringen. De Goboony Dagverzekering staat voor de volgende 6 garanties:

 1. De mobilhome is automatisch verzekerd tijdens de verhuurperiode via Goboony.
 2. De verzekering dekt het BA risico als ook het omnium risico tot € 120.000 incl BTW.
 3. Goboony's verzekering omvat hulp bij pech onderweg, hulp aan de huurders tijdens immobilisatie en repatriëring van de mobilhome en de huurders.
 4. Schade van huurders heeft geen invloed op de persoonlijke bonus-malusgraad van de verhuurder.
 5. De verzekering wordt automatisch geactiveerd bij alle reserveringen.
 6. De verzekering is uniek voor het delen van mobilhomes in België

Meer info over deze unieke verzekering vind je hier.


In 5 minuten kun je je advertentie online zetten. Belangrijk is dat je leuke foto’s van je motorhome hebt waarop goed te zien is wat er allemaal op en aan zit. Hierna kun je al direct aanvragen ontvangen. En over het algemeen geldt dat er meer vraag dan aanbod is. Dus als je een redelijke prijs vraagt, is de kans groot dat je al binnen een week je eerste aanvraag ontvangt.
Op Goboony staan motorhomes in alle soorten en maten. Nieuw, ouder, groot, klein, alles kan, zolang hij maar veilig is. De camper moet een BA hebben en jonger dan 25 jaar oud zijn, verder zijn er geen restricties. 
Je beslist zelf wie je je motorhome meegeeft. Huurders stellen zich over het algemeen uitgebreid aan je voor en je kunt vooraf contact hebben. Er kan echter altijd iets gebeuren en daarom kun je een Eigen Risico bedrag vragen. Grote problemen worden in principe door je verzekering gedekt. Goboony regelt ook de eventuele naheffingen, zoals schades, voor je.
Je kunt ervoor kiezen om je camper niet al te ver vooruit te verhuren. Er zijn altijd veel mensen op het laatste moment nog op zoek naar een camper, dus je kunt er voor kiezen alleen te verhuren als je zeker weet dat je er zelf niet mee op pad gaat. Je kunt periodes in je kalender blokkeren waar huurders geen aanvraag voor kunnen indienen.
En je kunt natuurlijk ook altijd nog een andere camper via Goboony huren. Zo kun je eens een andere camper uitproberen.
Je kunt er voor kiezen om zelf het contact met de huurders te onderhouden, maar je kunt ook vragen of je verhuurbedrijf de huuraanvragen via Goboony wil afhandelen.
Jazeker. Goboony is actief in verschillende landen en breidt zich steeds verder uit. Hierdoor kun je  ook aanvragen vanuit Nederland en andere landen verwachten. Je beslist zelf of je ook aan hen wilt verhuren. Je advertentie is al automatisch vertaald voor toeristen, maar de conversatie zal soms in het Engels plaatsvinden. Als je hierbij hulp nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met het Goboony supportteam via support@goboony.be.

Goboony is available in English as well.

Stay on Goboony.be Go to Goboony.com