FAQ beheer derdengelden (PSD2 wetgeving)

Veel online platforms zijn niet transparant over hoe ze omgaan met het geld van verhuurders. Goboony is het eerste camperdeelplatform in Nederland en België dat dit veilig buiten het bedrijf laat beheren door een derdengelden beheerder. Zo ben je ervan verzekerd dat alle betalingen bestemd voor verhuurders altijd gescheiden blijven van de geldstromen binnen ons bedrijf. We voldoen hiermee ook meteen aan een nieuwe wet (bekend onder de naam PSD2) die dit afdwingt. We doen dit alles in samenwerking met een betrouwbare partij: Stripe.

Om deze garantie te kunnen bieden, is het nodig dat Stripe het rekeningnummer van onze verhuurders kan verifiëren. Je kunt inloggen op Stripe met een two-factor authentication, waarmee een code naar je telefoon wordt gezonden waarmee je kunt inloggen. 

Veelgestelde vragen

Staat mijn geld veilig bij Goboony?

Ja, je geld wordt bij ons altijd 100% veilig beheerd. We hadden altijd al een aparte rekening in gebruik voor gelden van huurders die toekomen aan verhuurders. Dankzij onze nieuwe derdengelden oplossing staat deze rekening nu ook nog eens extra veilig buiten onze organisatie in beheer van Stripe. Stripe heeft een banklicentie en voldoet aan alle regelgevingen van de Europese Unie. Zo is het onmogelijk om deze geldstromen te gebruiken voor onze bedrijfsvoering. Zelfs in het uiterste geval van een faillissement zouden we er geen aanspraak op kunnen maken.

Zijn mijn gegevens wel veilig?

Ja, jouw gegevens staan bij ons helemaal veilig online. Zowel Goboony als Stripe garanderen zij dat alle gevoelige gegevens, zoals bankgegevens en de identiteit van gebruikers veilig worden behandeld in overeenstemming met PSD2, AVG en PCi DSS. Lees hier ook onze privacy statement.

Meer vragen?

Neem contact op met onze collega’s van support. Stuur een mailtje naar support@goboony.com of bel op 085 401 68 32.