Vijf mooiste vakantiebestemmingen in Europa

10 juli 2018 in Bestemmingen en Europa

De mooiste vakantiebestemmingen denkt men vaak buiten Europa te vinden, maar ook binnen Europa valt er genoeg te ontdekken. Met veel verschillende culturen en landschappen heeft elk land in Europa zijn eigen identiteit. Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen om mooie plekjes te ontdekken. Wij hebben voor jou de vijf mooiste vakantiebestemmingen in Europa op een rijtje gezet.

mooiste_bestemmingen_europa_kefalonia

#1 Kefalonia - Griekenland

In de Ionische zee ligt het griekse eiland Kefalonia. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, maar door de prachtige groene omgeving en blauwe zee, een prachtig eiland om eens te bezoeken. Myrtos, Petani en Antisamos behoren tot de mooiste stranden van Europa en zijn te vinden op Kefalonia. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn rode en witte wijn, de Robola. Met pittoreske havenplaatsjes en gezellige dorpjes is het optimaal genieten op dit Griekse eiland. Via een vaartocht vanaf de plaatsjes Vassiliki en Nidri is het eiland gemakkelijk te bereiken met auto of camper. En het mooie aan dit eiland is dat er veel strandjes en parkeerterreinen zijn waar je met de camper mag staan. Heerlijk wakker worden naast de blauwe zee!

#2 Ohrid - Macedonië

Macedonië wordt steeds meer gevonden door toeristen, wie door dit land reist raden wij aan het mooie plaatsje Ohrid eens te  bezoeken. De echte cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het oude centrum van Ohrid stad. In de oude stad zijn vele kerkjes te vinden, maar liefst 365, voor elke dag van het jaar een. Bezoek zeker ook Samuel Fortress, deze fort staat op het hoogste punt op de heuvel waartegen de stad gebouwd is. Wanneer je de muren beklimt heb je een prachtige uitzicht over de stad. Rust na dit bezoek heerlijk uit op een van de terrassen gelegen aan het prachtige meer van Ohrid, waar de bootjes aan je voorbij varen. In Ohrid zijn er nog maar 2 camperplaatsen, echter liggen deze beide direct aan het prachtige meer. Ohrid verdient zeker een plaats in de top 5 van mooiste vakantie bestemmingen in Europa!

mooiste_bestemmingen_europa_bled

#3 Bled - Slovenië

Slovenië is een klein land maar staat bekend om zijn mooie natuur. Het land is erg mooi om met de camper doorheen te rijden. Overnachten is toegestaan op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen en campings. In de Julische Alpen ligt het meer van Bled. Dit meer is gelegen aan een bosrijke omgeving, met in het midden een klein eilandje met een charmant kerkje erop. Met een bootje is dit eilandje gemakkelijk te bereiken en eenmaal op het eiland kijk je uit over het water en zijn prachtige groene omgeving. Op zoek naar vertier? Maak dan een ritje van de rodelbaan in Bled. Super leuk wanneer er kinderen meereizen. Overigens is de omgeving ook geschikt voor een fietstocht, onderweg kom je gezellige restaurantjes, souvenirtjes en een klein strandje tegen die het de moeite waard maken om even van je fiets te stappen voor een tussenstop.

#4 Rab - Kroatië

Het Eiland Rab in Kroatië is een van de zonnigste eilanden in Europa. Het gelijknamige stadje bevat een aantal culturele en historische momenten, met duizend jaar oude geschiedenis valt er dus genoeg te ontdekken. Daarnaast is het eiland rijk aan een paar mooie stranden, zoals Kampor, Suha Punta en Banova Vila waar je heerlijk kan zwemmen en zonnen. Bezoek je dit eiland in de zomer dan is er genoeg vermaak. Er worden in deze periode namelijk tal van festiviteiten georganiseerd, zoals festivals en tentoonstellingen. Zowel voor cultuurliefhebbers als zonliefhebbers is Rab een van de mooiste plekken in Europa om eens te bezoeken. In Kroätie is het toegestaan om buiten de officiële kampeerterreinen je camper neer te zetten, zolang je toestemming hebt van de politie. Echter zijn er op het eiland Rab twee campings die plaats bieden voor campers. 

mooiste_bestemmingen_europ_corsica

#5 Corsica - Frankrijk

Corsica is erg populair onder de camperaars om te ontdekken. Vanuit Frankrijk of Italië vaar je met een veerboot naar het prachtige eiland. Hoewel het eiland onderdeel is van de frans republiek merk je al snel dat het hier heel anders leven is dan op het vaste land. De bewoners zijn temperamentvoller en spreken een eigen taal. Corsica heeft een aantal oude stadjes die je zeker moet bezoeken. De hoofdstad Ajaccio bijvoorbeeld, geboorteplaats van Napoleon, Bastia met een van de mooiste havens of Bonifacio met kronkelige straatjes en kleine oude huisjes. Wil  je graag wandelen? Het eiland heeft meer dan 1500 wandelroutes, waarmee je de prachtige omgeving van het eiland kan ontdekken. In Frankrijk mag je, met toestemming van de grondeigenaren, je camper vaak gratis neerzetten. Daarnaast mogen de campers op veel parkeerplaatsen, vrij overnachten voor minimaal 7 dagen. 

Wil jij ook nog deze mooie plekken bezoeken? Boek dan nog snel een camper voordat het te laat is! #LETSGOBOONY

Bekijk aanbod