Roadtrip Europa - 5 Roadtrip routes uitgestippeld

22 november 2017 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Europa & Camperroutes

Een roadtrip door Europa, daar droomt toch iedere camperaar van? Het leuke van Europa is dat je meerdere landen in een reis kunt bezoeken. Ieder land heeft weer zijn eigen charme en dat maakt het juist zo leuk! We hebben 5 mooie roadtrip routes voor je verzameld.

# Route 1 - Berlijn/ Boedapest

Deze route is ideaal voor iedereen die maar kort vakantie heeft, maar toch graag veel wil zien! Wanneer je deze route aflegt, doorkruis je maar liefst vijf landen en vijf hoofdsteden en dat allemaal binnen een week. De route start in Berlijn, dat je makkelijk in een dag kunt bereiken vanuit Nederland. Om Berlijn goed te kunnen verkennen is het leuk om je eigen fiets mee te nemen of fietsen te huren. Zo kun je de stad goed zien omdat je vele kilometers kunt afleggen in een dag en alle bezienswaardigheden kunt bezoeken. Na Berlijn rijd je gemakkelijk door naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag! De stad wordt ook wel gouden stad genoemd en barst van de historische bezienswaardigheden. Na Praag volgen Wenen, Bratislava en Boedapest.

Goboony roaptrip europa roadtrip routes Berlijn Boedapest

# Route 2 - Parijs/ Montepellier

De tweede route is een mooie roadtrip route door europa voor 2 weken. Rijd vanaf het romantische Parijs naar de mooie Franse zuidkust. Parijs bereik je vanaf Utrecht in ongeveer 6 uur. Neem de eerste week de tijd om van Parijs naar Lyon, Turijn en Nice te rijden. Zo heb je een fijne combinatie van stad en strand. De tweede week neemt je mee langs de zuidkust. Doorkruis Marseille en proef de echte Franse sferen in Aix-en-Provence. Vervolg je weg naar Avignon en eindig in Montepellier. Nog niet uitgekeken? Volg dan een van deze camperroutes in Frankrijk.

Goboony roadtrip europa roadtrip routes Parijs Montepellier

# Route 3 - Split/ Zürich

Deze derde route is ook een roadtrip route door Europa voor 2 weken! De route neemt je mee langs de prachtige kust van Kroatië, dwars door het noorden van Italië en eindigt in het verrassende Zürich in Zwitserland. De route start in het mooie Split in Kroatië, wat een mooie basis is om de meren van Plitvice te bezoeken. Vanaf Split vervolgt de route zich naar Zagreb. De stad heeft een sfeervol centrum en talloze historische bezienswaardigheden.

Met de tram kun je gemakkelijk de mooie stadsparken bezoeken. Vanaf Kroatië rijd je door naar Italië. Neem de tijd om Venetië te bezoeken en sla ook zeker Verona niet over. Neem de tijd om te genieten van een goede Italiaanse wijn in een van de vele wijnbarretjes. Vervolg je weg daarna naar Milaan en bekijk ook hier de vele bezienswaardigheden. Neem rustig de tijd en dompel je onder in La Dolce Vita. Zo reis je helemaal ontspannen door naar Zürich.

Goboonyr oaptrip europa roadtrip routes Split Zurich

# Route 4 - Londen/ Cardiff

Een Roadtrip door Groot-Brittannië zal je niet snel vergeten. Het is heerlijk relaxed toeren door het waanzinnig mooie landschap en over de kronkelende wegen. Tijdens deze reis heb je een mooie combinatie van levendige steden en het ruige binnenland van Wales. Voor deze reis kun je er ook voor kiezen om naar Engeland te vliegen en daar een camper te huren!

De route start in het het bruisende Londen, waar je zeker even de tijd moet nemen om de bezienswaardigheden te bekijken. Wissel daarna het stadse leven in voor een typisch Engels landschap: de Cotswolds. Deze streek heeft veel heuvels met daartussen typisch, Engelse dorpjes. Als je de B4632 neemt, rijd je dwars door deze groene heuvels en langs verschillende graafschappen als Somerset en Oxfordshire. Bezoek Birmingham, Manchester en Liverpool en neem daarna de tijd om Wales te ontdekken. Als je de A470 van Conwy naar Portmeiron neemt, kom je dwars door Snowdonia National Park. Denk hierbij aan hoge bergen, watervallen en kastelen, echt een plaatje om nooit te vergeten!

Goboony roaptrip europa roadtrip routes Londen Cardiff

# Route 5 - Barcelona/ Bilbao

Spanje is altijd een populaire campervakantie bestemming. Logisch ook, het is niet alleen het land van de tapas, siësta en flamenco maar ook is het er in de zomer bijna altijd mooi weer! Rijd in 2 dagen naar Barcelona en start daar met je echte roadtrip. Neem eerste de tijd om Barcelona en Valencia te ontdekken en stop ook zeker even langs de kust! Na Valencia rijd je door naar Madrid, waar je veel leuke dingen kunt doen!

Na Madrid is het tijd om het binnenland van Spanje door te crossen. Bewonder de mooie architectuur in Cordoba, voel de passie van de flamenco in Sevilla en flaneer over de mooiste pleinen van Salamanca. In Santiago kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen, hier komen historie en traditie samen. Neem na het binnenland de tijd om het mooie Baskenland te ontdekken. Geniet vooral van het heerlijke eten, waar Baskenland zo bekend om staat. Bezoek ook het trendy San Sebastian en eindig je reis in Bilbao.

Goboony roadtrip europa roadtrip routes Barcelona Bilbao

Tips voor je roadtrip door Europa

Deze tips voor je roadtrip helpen je om echt goed voorbereid op pad te gaan. Op onze blog vind je veel tips voor reizigers die je daar zeker bij zullen helpen. Ook is het handig om na te denken over je routeplanning. Doe je het digitaal met je smartphone of een speciale gps voor je camper of neem je old school een wegenkaart of boek mee. Een campingboek kan ook zeker handig zijn. Alle campings staan hierin vermeld en dat maakt zoeken een stuk makkelijker. Vergeet ook de campercontact app niet om goede speciale camperplaatsen te kunnen vinden!

Helemaal enthousiast geworden over deze roadtrip routes? Dat snappen we! Trek er lekker op uit met je eigen camper of huur de camper van je dromen via Goboony! #LETSGOTRAVELLING

Bekijk aanbod