Top 10 camperplaatsen in Oostende

10 mei 2022 in Bestemmingen en België

Oostende, de Koningin der Badsteden. Na enkele decennia in de vergetelheid te zijn geraakt, is de creatieve kuststad bezig aan een weder opmars. En of! De uitgestrekte zandstranden, brede boulevard en Belle Epoque- elementen maken van Oostende een must-visit bestemming. Wij zochten uit hoe waar je met een camper terecht kan. 

Camperplaats Oostende Goboony mobilhome of camper huren

De charmante haven van Oostende met gratis overzetboot

Oostende bezoeken met camper

De stad aan de zee wordt gekscherend ‘de VRT op verplaatsing’ genoemd, naar de grote aantallen nieuwe inwoners die voor de Belgische openbare omroep werken (met dank aan een snelle treinverbinding met Brussel). Niet zo verwonderlijk dat veel jonge gezinnen hun weg naar Oostende vinden. De stad voelt aan als een grootstad in het klein, inclusief koffiebars en cultuurhuizen maar met de gemoedelijkheid dat een kuststad van nature heeft

Surfclubs, yoga op het strand, sole meunière eten met zicht op zee … Oostende heeft erg veel te bieden. De historische jachthaven in het midden van de stad, Fort Napoleon op wandelafstand, de street art tour ‘The Crystal Ship’, het lijstje is eindeloos. Aan het roadtrippen met de camper? Dan moet je zeker stoppen in de stad waar Marvin Gaye en James Ensor zich thuis voelden. 

Het centrum van Oostende is afgelopen jaren beetje bij beetje autoluw gemaakt. Zoals bij veel (kust)steden geldt ook bij Oostende het advies: voor een optimale vakantiebeleving neem je best de fiets mee. Dat geeft het meeste vrijheid én laat je het ook het best genieten van de stad. Voorlopig is Oostende nog geen lage emissiezone, al is daar wel sprake van. Op enkele kleinere camperplaatsen na zijn de plekken om te overnachten dun bezaaid in Oostende Centrum. Als je even over de stadsgrenzen heen wipt, biedt Bredene heel wat mogelijkheden om vlakbij Oostende te logeren. En dankzij de kusttram ben je snel in het centrum! Wij stellen voor jou deze top 10 aan camperplaatsen in en rond Oostende samen.

Top 10 Camperplaats Oostende 

 

1. Fort Napoleon


Achter Fort Napoleon ligt een volledige nieuwe wijk, die afgelopen 5 jaar uit het niets plots is opgedoken. Als je op Park4night kijkt, zie je daar heel wat parkeerplaatsen (Vuurtorenweg) staan. Niet zo verwonderlijk, want daar is best nog veel ruimte in vergelijking met andere plekjes in de stad. Kamperen in de camper is niet toegestaan in Oostende, en op de plekjes vlak achter Fort Napoleon komen ze controleren. Parkeer je camper hier  echter overdag en neem het gratis pontje naar de overkant. Een echte belevenis! Op de plekken wat meer richting Bredene staan ze oogluikend bivakkeren toe. Vertoon geen kampeergedrag en je gaat helemaal mee op in de surfcultuur die daar aan de duinen heerst. 

Afstand centrum Oostende: 2 km
Adres: Vuurtorenweg, 8400 Oostende
Prijs: /

2. Camperplaats Oostende

De camperplaatsen in Oostende zijn niet dik gezaaid, maar bij Marc sta je vrij dicht tegen het centrum aan. Verwacht niet teveel, je huurt echt één van de vier parkeerruimtes op een parking tussen bebouwing. Als particuliere aanbieder biedt hij weinig franjes aan, maar je staat er rustig en vaak met andere campervrienden. Hou er rekening mee dat late aankomsttijden moeilijker zijn. Alle details qua uren vind je hier

Afstand centrum Oostende: 2 km
Adres: Sint-Jansstraat 45-47-49, 8400 Oostende
Prijs: €10 per nacht incl. elektriciteit

3. Park Pollentier IV, Oostende

Op de grens met Middelkerke vind je Park Pollentier, een groot vakantiepark dat het hele jaar door open is. Het strand ligt op 250m afstand en amper 350m van de ingang vind je een halte van de kusttram. Deze camping is categorie ‘doet wat het moet’. Een veilige slaapplaats en grote kans op een standplaats, maar niet helemaal onze stijl qua sfeer. Maar desalniettemin: goed om weten!

Afstand centrum Oostende: 7 km
Adres: Kalkaertstraat 90, 8400 Oostende
Prijs: Vanaf €20 voor 2 personen excl. elektriciteit

4. Verborgen parel bij Anaïs

De privé-tuin van Anaïs voelt aan als een verborgen tuin van Eden. Anaïs ontvangt samen met haar 3 volwassen kinderen, 2 poezen, een hond en heel wat kippetjes reizigers die met een kleinere buscamper rondreizen. Haar huis? Dat zijn de oude paardenstallen die vroeger gebruikt werden bij de races in het Kursaal. Da’s pas geschiedenis! Ze hebben een toilet, BBQ en drinkwater, en zonder problemen trek je elektriciteit naar je bus. Opgelet: gezien ze zelf veel dieren hebben, is het moeilijk om je eigen huisdier mee te nemen. 

Afstand centrum Oostende:  7 km
Adres: Exacte locatie wordt meegedeeld na boeking
Prijs: Vanaf €10 voor 2 personen excl. elektriciteit. 

camperplaats oostende Wandelen op de boulevard in Oostende mobilhome camper hurenFlaneren op de boulevard in Oostende

5. Camping Oasis

Camping Oasis is zo één van de parken waar menig Belgisch kind vage herinneringen heeft aan overgehouden. Douchemunten, eindeloze zomervakanties met oma en opa en ijsjes likken op het terras van de cafetaria, dat was het leven. Een echte familiecamping waar je volop aan het bbq’en gaat en met ‘s ochtends met Woeffie de camping rondwandelt terwijl elke tegenligger je vriendelijk goeiedag knikt. In de zomer is het de thuisbasis voor vele gezinnen, dus rustzoekers reizen best door naar andere plekjes. 

Afstand centrum Oostende: 7,4 km
Adres: Duinenstraat 284, 8400 Oostende
Prijs: Vanaf €30 voor 2 personen incl. elektriciteit

6. Camping 't Massenhof

Jammer genoeg zijn de camperplaatsen in Oostende niet talrijk, maar gelukkig is buurgemeente Bredene goed bedeeld. Met talloze campings is Bredene de perfecte uitvalsbasis voor trips naar Oostende. Camping ‘t Massenhof is er zo eentje van. Deze grote camping ligt in het achterland, tussen de polders en heeft een gezapige drukte over zich heen tijdens de zomermaanden. In het modern uitgerust sanitair kan je gebruik maken van het wassalon en voor kinderen is een zandfabriek én overdekte speelruimte voor druilerige dagen. 

Afstand centrum Oostende: 6,4 km
Adres: Zandstraat 101, 8450 Bredene
Prijs: Vanaf €26 voor 2 personen excl. elektriciteit. in hoogseizoen

7. Camping Ter Hoeve

Camping Ter Hoeve zijn de verre buren van camping ‘t Massenhof. Met deze twee vlak naast elkaar heb je wel een grote kans om een plekje te scoren! Een rustige camping met een hartelijke gastvrouw. Ook hier komen de douchejetons weer tevoorschijn: voor €1 ga je 6 min. onder de douche. De camping ligt vlak aan de grote Kustfietsroute , de moeite voor elke fietsliefhebber.

Afstand centrum Oostende: 6,1 km
Adres: Vloedstraat 15, 8450 Bredene
Prijs: Vanaf €21 voor 2 personen excl. elektriciteit. in hoogseizoen

8. Camping ‘T Minnepark

En ook camping ‘t Minnepark is een verre buur van camping ‘t Massenhof. Je moet ze maar uit elkaar kunnen houden. ;) Dat maakt het wel makkelijk om ze te vergelijken. In ‘t Minnepark douche je 8 min. voor €1. Op deze erg nette camping ben je het hele jaar door welkom. Voor mij mag het wel wat ruiger maar ik ben ervan overtuigd dat veel mensen de erg propere standplaatsen en kort gereden gras kunnen appreciëren. Hier sta je op een betonnen staanplaats, sommige camperplaatsen hebben kunstgras i.p.v. echt gras zodat dit niet stuk wordt gereden bij modderig weer. 

Afstand centrum Oostende: 6,8 km
Adres:Zandstraat 105, 8450 Bredene
Prijs: Vanaf €26 voor 2 personen excl. elektriciteit. in hoogseizoen

9. Camping Astrid

In Camping Astrid zit je in het kloppende hart van Bredene als vakantiebestemming. Met het strand op een steenworp loop je zo de zee in om af te koelen tijdens de zomermaanden. Als je ‘s avonds wat wil eten, stuit je overal om je heen op horeca etablissementen. De camping zelf verwelkomen campers met open armen het hele jaar door, al bel je best even op voorhand in de wintermaanden. Een vriendelijke gebruiker op Campercontact gaf ook nog deze tip: “Vraag een douchekaart aan. Het is makkelijk en er zijn meer douches beschikbaar!”. Je fietstochtje naar Oostende duurt 20 minuten!

Afstand centrum Oostende: 7 km
Adres: Koningin Astridlaan 1, 8450 Bredene
Prijs: Vanaf €24,50  voor 2 personen excl. elektriciteit. in hoogseizoen

10.Camping Duinzicht

Deze grote camping, uitgebaat door familie De Coster, is een speelparadijs voor gezinnen die graag dicht bij zee zitten en een daguitstap naar Oostende willen maken. Eindeloos veel speelactiviteiten, name it and they have it. Kinderboerderij? Check! Petanque-plein? Check! Een ideale uitvalsbasis om de hele dag te ravotten. De camping zelf is een mix van vaste plaatsen voor stacaravans, seizoenplaatsen en toeristische plaatsen. Hier ben je ook welkom met een ACSI club id en ADAC campcard. 

Afstand centrum Oostende: 6,5 km
Adres: Rozenlaan 23, 8450 Bredene
Prijs: Vanaf €24,50  voor 2 personen excl. elektriciteit. in hoogseizoen

 

Oostende mag niet ontbreken op je lijstje als je richting Belgische kust trekt. Ben je in de buurt? Maak van de gelegenheid gebruik om het adembenemende Brugge te bezoeken of de andere badplaatsen te ontdekken zoals Westende. Voldoende zeelucht opgesnoven? Dan wachten de glooiende heuvels van de Westhoek op je!