Camperplaatsen in en rond Antwerpen

23 februari 2022 in Bestemmingen en België

Welkom in de Koekenstad van België! Een stad met een rijke geschiedenis waar modeontwerpers, havenlui van over heel de wereld en de diamantindustrie zich thuisvoelen. Met één van de grootste wereldhavens als buurman, is het havenleven tastbaar in elke hoek en straat. De oude pakhuizen van weleer zijn inmiddels chique restaurants, maar de gemiddelde Antwerpenaar is die ruwe zeebonk-flair nooit kwijtgespeeld. Wij zochten de beste camperplaatsen in Antwerpen voor je uit! 

Goboony camperplaats Antwerpen camper mobilhome huren

Wat te doen in Antwerpen

Antwerpen is mijn thuisbasis en voor mij is het een wereldstad op mensenmaat. Flaneer over de Groenplaats en ga windowshoppen in de Nationalestraat bij alle internationale ontwerpers. Ervaar de historische binnenstad op het Hendrik Conscienceplein en laat de imposante Borromeuskerk op je inwerken, loop in de voetsporen van de Begijntjes in het Begijnhof. Aan de dokken rond het MAS komt het verleden samen met de toekomst. Je ziet de oude koopvaartlui haast voor je als je langs de pakhuizen flaneert, terwijl nieuwbouwprojecten hoog boven je uittorenen. 

Heb je nood aan groen? Trek naar het gratis openluchtmuseum Middelheimpark. Veel motorhome eigenaars parkeren zich links van de ingang. Vergeet zeker geen pintje of koffie te drinken in één van de honderden cafés: in Tram 3 zie je alle Antwerpenaren verbroederen, op het Dageraadplaats komen jonge ouders flaneren terwijl hun kinderen spelen op het binnenplein en op het chique Zuid loop je een Bekende Vlaming of twee tegen het lijf in De Vitrin

Verken ook de wijde omgeving rondom Antwerpen. Mechelen en Lier zijn twee verrassende bestemmingen op een steenworp waar je makkelijk een dag vertoeft. Rondom Turnhout wandel en fiets je in de uitgestrekte Vennebossen, heide en moerassen. De zondagsmarkt in Heist-Op-Den-Berg is een hoogmis van Belgische volkscultuur, met straten vol antiek, planten, bio-boeren met hun waren en konijnen/kippen/.. Kortom, Antwerpen en omstreken is een bestemming op zichzelf!

Naar Antwerpen met de camper 

Kom je naar Antwerpen centrum met de camper? Laat de camper op een camperplaats achter buiten de LEZ (lage-emissiezone) of op één van de 9 Park & Rides. De volledige Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn een lage-emissiezone. De meest vervuilende voertuigen mogen er niet meer rijden. Opgepast: City Camping Antwerp, de voormalige camping De Molen ligt in de LEZ. Via de Slim Naar Antwerpen website vind je alle automaten waar je een dagpas kan kopen én ontdek je of jouw camper de stad binnen mag. De binnenstad zelf verken je het best te voet, met de overzetboot tussen Linkeroever en Rechteroever of met de fiets. Zelf geen fiets bij? De Antwerpse deelfietsen zijn vast onderdeel van het straatmeubilair en een weekpas kost je maar €11. Parkeergarages in de binnenstad zijn bijzonder prijzig én vaak te laag qua hoogte.

Goboony camperplaats Antwerpen Cadix Zaha Hadidplein camper mobilhome huren

Camperplaatsen in en rond Antwerpen

Camperplaats Linkeroever 

Dichterbij de stad raak je haast niet dan City Camping Antwerp. Vanop Linkeroever ben je op een tiental minuten op de andere oever met de overzetboot of met de fiets via de Voetgangerstunnel. Pluspunt: vlak naast de camping is het openluchtzwembad ‘De Molen’. Trek ‘s ochtends een baantje met het gezelligste clubje senioren van de stad. In hoogzomer kan het druk worden, in de winter sluiten ze voor een winterstop begin november! Ga zeker ook na of je camper de LEZ binnen mag. 

Prijs: Vanaf €32,7 per nacht voor 2 personen inclusief elektriciteit
Adres: Jachthavenweg 6, 2050 Antwerpen, 51° 14' 1" N, 4° 23' 33" E

Camperpark Centrum Antwerpen Vogelenzang

De camperplaats Vogelenzang is de enige camperplaats in Antwerpen stad vlakbij een tramhalte. Hier ben je op 10 minuten in het centrum. Het park is het hele jaar door geopend en valt buiten de LEZ. Vlakbij is Antwerp Expo, dus bij grote events is er wel wat drukte op de straat. Je hebt er gelukkig geen last van op de camperplaats zelf. Daar sta je rustig in het groen. Een rechttoe-rechtaan plekje, dat uitblinkt in ligging! 

Prijs: vanaf €15 euro in hoogseizoen zonder elektriciteit 
Adres: Vogelzanglaan 7-9, 2020 Antwerpen, 51°11’22.23″ N,   4°24’2.10″ E

Camperplaats Het Boerenijsje

Goboony camperplaats antwerpen mobilhome camper huren
Ik wil een lans breken voor alle boeren rondom Antwerpen die een camperplaats aanbieden. Midden in de velden, met persoonlijk contact, vaak een lage prijs én de meesten hebben een boerderijwinkel waar je heerlijk smult van al het lekkers. Bij Campergastbedrijf het Boerenijsje vind je.. ambachtelijk vers hoeve-ijs! Op een half uurtje ben je in Antwerpen en in de groene omgeving is het rustgevend fietsen. Reserveren hoeft niet, maar vinden de eigenaars wel fijn. :) 

Prijs: Gratis, € 2/nacht stroom en € 1/100L water
Adres: St. Lenaartseweg 190, 2290 Loenhout, 5
51° 22' 52.6"N, 004° 40' 24.8" E

Camperplaats Brasschaat

Op een kwartier rijden van Antwerpen ligt Brasschaat, gekend voor de grote villa’s en parktuinen waar je je aan vergaapt. In de groene gemeente vind je een even groene camperplaats aan het Sportcentrum sportoase Elshout. Je mag er max 72 u staan en er zijn enkele plaatsen met elektriciteit beschikbaar (€ 0,5 per 0,5kWh, max. 6u). Een eenvoudige plek, waar je meestal rustig staat. 

Prijs: Gratis
Adres: Elshoutbaan 17, 2900 Brasschaat,  51°17'07.9” N, 4°30'12.4” E

Camperplaats Zoersel ‘t Zwarthof

Ik gaf luidop een gil toen ik zag dat ‘t Zwarthof ook campers ontvangt! Ik ken ‘t Zwarthof namelijk vooral als excellente, lokale producent van vlees. Van heinde en verre komen ze naar de hoevewinkel om premium vlees aan te kopen, rechtstreeks bij de boer. Shout-out naar boer Werner! Als je de slingerweg volgt naar de boerderij, voel je onmiddellijk de rust over je heen komen. Verwacht geen uitgebreide infrastructuur, wel een warm ontvangst. Op 1,5 km vind je de abdij van Westmalle, waar de befaamde Trippel van Westmalle wordt gebrouwen. In de Kempen weten ze hoe je goed leven moet. ;)

Prijs: Gratis
Adres: Geleg 155, 2980 Zoersel,  51° 16' 37.3"N, 004° 40' 41.6"E

Camperplaats Voorland Sint-Katelijne-Waver

De no-nonsense camperplaats in Sint-Katelijne-Waver is de perfecte uitvalsbasis voor als je Antwerpen, Mechelen en Brussel wil bezoeken. In het midden van het dorp achter het gemeentehuis en politiekantoor vind je ruime plaatsen met stroompaal en watervoorziening. Met de fiets ben je zo in Antwerpen of Mechelen via de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen.

Prijs: Gratis
Adres: Katelijnestraat, 2860 Sint-Katelijne-Waver, 51° 04' 07.8"N, 004° 32' 11.6"E

Camperplaats Bornem

Goboony camperplaatsen rond Antwerpen mobilhome camper huren

Echte Sinjoren (rasechte Antwerpenaren wiens ouders en grootouders ook uit Antwerpen kwamen) verwijzen liefkozend naar Bornem en omstreken als ‘De andere kant van het water’. Laat Bornem alsjeblieft je uitvalsbasis zijn in de regio Rivierenland. Met een bovengemiddeld aantal kastelen, groene oases en een klepper van een abdij heb je tijd te kort. In het verleden was de Scheldevallei een welgestelde regio, die tot op de dag van vandaag mooi in ere wordt gehouden. De camperplaats situeert zich schuin tegenover de abdij, je weet dus altijd hoe laat het is dankzij de klokken van de abdij. 

Prijs: Gratis
Adres: Kloosterstraat 54, 2280 Bornem, 51° 5' 39" N, 4° 13' 31" E

België heeft heel wat in zijn mars. Margje zocht al eerder de 10 moiste natuurgebieden in België uit. In het Zuiden ga je op roadtrip door de Ardennen. En in de Westhoek wachten de hopvelden op je! Waar je ook naar toe trekt, bij Goboony huur je een camper of mobilhome rechtstreeks van de eigenaar!