Summer of Sound: een roadtrip langs Europese festivals

5 mei 2023 in Denemarken, Duitsland, Hongarije, Kroatië, Verhuur ervaringen , Portugal, Slowakije, Spanje & Zweden

Hongarije, Kroatië, Denemarken, Portugal of Duitsland…Europa barst van muzikale feestjes. Ideaal als je graag andere sferen wilt opsnuiven. En dit jaar ruil je jouw tentje best in voor een camper. Die is niet alleen een pak comfortabeler, maar je kan er ook nog eens een fantastische roadtrip van maken en verschillende festivals combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Daarom zetten we voor jou acht festivals op een rijtje die je tijdens de zomermaanden met je mobilhome kan bezoeken. 

Europese festivals roadtrip met camper of mobilhome

Melt -  8 juni tot 11 juni 

Met je vrienden helemaal los gaan op het strand, in het bos of tussen de industriële gebouwen… Dan ben je bij Melt Festival in het Duitse Gräfenhainichen aan het goede adres. Dit elektronisch muziekfestival duurt maar liefst vier dagen. Naast indrukwekkende acts vind je er ook een sleepless dancefloor, die het feestje drie dagen lang gaande houdt. En wie helemaal uitgefeest is, kan bij het nabijgelegen Gremminmeer de zonsopgang bewonderen. 

Prijs ticket: tussen €99.95- €209.95
Prijs camping: vanaf €20

Roskilde Festival - 24 juni tot 1 juli

Ruil je liever het hoge noorden voor het zuiden in? Dat kan! Breng dan zeker een bezoekje aan het Roskilde Festival in Denemarken. Dit festival is de perfecte match voor rockliefhebbers met headliners als Blur en Queens Of The Stone Age. Ook bij de foodies onder ons zal Roskilde in de smaak vallen, want het festival kreeg in het verleden een gastronomische prijs voor zijn uitstekende festivalvoedsel. Verder gaat de opbrengst naar een goed doel. Kortom: hét perfecte excuus voor een roadtrip in Scandinavië.

Prijs ticket: dagticket - €162 / voor 8 dagen - €323
Prijs camping: €121 

Lollapalooza Zweden - 29 juni tot 1 juli

Zet je Scandi trip verder en reis door naar Stockholm voor het Lollapalooza festival. Het overlapt twee dagen met Roskilde, maar je kan je tijd tussen beide perfect verdelen. De rit naar Stockholm neemt ongeveer zeven uur in beslag… Ideaal voor een leuke roadtrip. Kamperen met een camper kan probleemloos net buiten de stad. Door het fantastische openbaar vervoer in de Zweedse hoofdstad is je verplaatsen in en rond Stockholm een fluitje van een cent. 

Prijs ticket: dagticket - €115 / voor 3 dagen -  €238 
Prijs camping: campingplek buiten de stad

Pohoda Festival - 6 tot 8 juli 

Het meest relaxte festival in Europa vind je in Slowakije en meer bepaald in Trenčín. Dit feestje gaat niet alleen door op een wel heel opmerkelijke locatie - een verlaten vliegveld- maar richt zich ook niet op een bepaald genre. Iedereen is er welkom. Zo verzorgen ze bij Pohoda hun eigen programmering en kan je acts zien die nergens anders spelen. De grote namen? Ben Howard, Jamie XX en Perfume Genius. Je kan er ook talent van eigen bodem zien met Charlotte Adigéry en Bolis Pupul. Ze kunnen ons nationaal talent wel smaken en wij ook. Daarnaast is het ook een festival met heel wat randactiviteiten en is het super kindvriendelijk. Zo is er onder andere een familiecamping waar je met hele gezin terecht kan.

Prijs ticket: kids ticket - €49 / voor 3 dagen -  €129
Prijs camping: 3 prijsniveaus voor het parkeren van je mobilhome - voor de eerste 100 caravans blijft deze ongewijzigd (129 euro), de prijs voor de volgende 100 ligt 10 euro hoger en de prijs voor de resterende capaciteit bedraagt 149 euro. 

Europese festivals roadtrip camper of mobilhome

Boom Festival - 20 juli tot 27 juli 

Kunst, bodypainters, muziek uit alle windstreken… En je maakt het allemaal mee op een  zonovergoten plek. Dat is het  Boom Festival in een notendop. Dit negen dagenlang durende feestje in Portugal krijgt van ons een dikke tien qua sfeer. Het is een mix tussen Burning Man en Glastonbury en is dus ideaal voor free spirits. Een extraatje bovenop de idyllische vakantie setting is dat het Boom Festival ook aandacht heeft voor duurzaamheid. Zo is ook je paleis op wielen welkom, want Boom houdt van de van-community en de van-community houdt van Boom! 

Prijs ticket: €284.00
Prijs camping: parkeren, kamperen en het caravanpark zijn in de ticketprijs inbegrepen.

Outlook Festival - 27 juli tot 1 augustus

Van muziek genieten met een Romeinse ruïne op de achtergrond? Het kan op het Outlook Festival. Verscholen kerkers, tunnels, grachten en het aangrenzende strand in Kroatië dienen als podia voor honderden artiesten. Het mag dan ook niet verbazen dat dit muziekfestijn bekendstaat om zijn uitgebreid en alternatief aanbod van genres. Ondertussen is het ook  uitgegroeid tot een van de grootste dancefestivals van Europa. Ideaal als je die dansbenen wilt losgooien. 

Prijs ticket: dagticket - €50 / voor 5 dagen - €182 
Prijs camping: Camping Brioni Pula - tussen €25 en €50 

Europese festivals en roadtrip met camper of mobilhome

Arenal Sound - 1 augustus tot 6 augustus 

Vanuit Portugal kan je rechtstreeks doorrijden naar Burriana, Spanje. Met een koud drankje in de hand en de zon op je snoet geniet je op Arenal Sound van zwoele deuntjes. Instant festivalgevoel, al zeggen we het zelf. Bovendien is het dé perfecte plek voor mensen die mainstream festivals liever vermijden en niet houden van traditioneel kamperen. Je kan er met je mobilhome terecht op een camping die over alle faciliteiten beschikt. Er een extra feestje van maken? Voeg een dag of twee in Valencia toe aan je route. 

Prijs ticket: monoticket -  €50
Prijs camping: campings in de buurt van Playa de Burriana 

Sziget Festival - 10 tot 15 augustus 

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan staat Sziget in Boedapest, Hongarije ongetwijfeld op je verlanglijstje. De crème de la crème van de muziekwereld beklimt jaarlijks een van de vele podia. Je kan er onder andere kleppers als Billie Eilish, David Guetta, Imagine Dragons en Florence and the Machine zien. En alsof dat niet voldoende is, vindt het festival ook plaats op Ódubai eiland in het centrum van Boedapest… Adembenemend. Bovendien kan je er naast muziek ook genieten van theater, circus, tentoonstellingen en andere attracties. En dat maar liefst een hele week lang. Waar wij vooral vrolijk van worden? Dat er een speciale plek voorzien is voor festivalgangers die met hun mobilhome komen. 

Prijs ticket: voor 3 dagen - €260 / voor 6 dagen - €365
Prijs camping: €57/nacht

Genoeg reis- en feestinspiratie? Boek dan nu hier je festivalcamper