Festival camping tips

4 maart 2019 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Veel kaarten zijn al binnen en menig mens staat al te trappelen voor de vele festivals aankomende zomer. Voor een aantal dagen waan je je in een droomwereld die enkel bestaat uit zonovergoten dagen, goede muziek, lekker eten en gezellige mensen. Wie wel eens heeft overnacht op een meerdaags festival weet dat er naast alle mooie dingen van het kamperen, ook een aantal mindere kanten aan zitten. Wil jij weten hoe je een heerlijk zorgeloos verblijf hebt op de camping? Lees dan verder voor een aantal goede festival camping tips!

Goboony-Festival camping tips-Foto 1

Kamperen op een festivalcamping

Je kent het wel, na een lange reis naar het festivalterrein toe, sta je als een pakezel in de rij om het campingterrein op te mogen. Er lijkt geen eind aan de rij te komen. Wanneer je eindelijk het terrein op bent begint je zoektocht naar een goede plek voor je tent. Niet te ver weg, dicht bij de douches en toiletten, maar niet zo dichtbij dat je ze kunt ruiken, schaduw in de ochtend, dicht bij kraampjes etc. etc. Zo veel om op te letten en iedereen wil hetzelfde. Een grote kans dus dat je na een tijd zoeken je tent moet opzetten in de volle zon. Veelal drijf je elke ochtend om 6 uur je tent uit, zijn al je spullen nat vies of beiden, slaap je s nachts niet door de herrie of lig je op een keihard matje en met een beetje pech worden er ook nog spullen uit je tent gestolen. Zoals je hoort zitten er aan het kamperen op een festival nogal wat haken en ogen. Maar steeds meer festivals hebben ook ruimte om met een camper te overnachten. Met een camper rijd je zo het terrein op, heb je alle luxe van een hotelletje en hoef jij alleen te genieten van al het moois wat het festival te bieden heeft!

Naast het slapen in een camper heb ik nog wat extra festival camping tips voor je om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van het festival!

Tickets

Veel festivals zijn heel erg snel uitverkocht, wees er dus vroeg bij! Ook hebben veel festivals korting op de eerste kaarten (early birds). Wil je last-minute naar een festival? Kijk dan voor kaarten op Ticketswap, hier zijn de kaarten 100% legit en kun je soms last-minute zelfs goedkopere kaarten vinden.

Douchen

Als je een camper met douche mee hebt naar het festival heb je het natuurlijk helemaal luxe. Maak je gebruik van de normale douches dan raad ik je aan buiten de spits te douchen. Tussen 08:00 en 11:00 is het vaak erg druk bij de douches, ga dus als het kan buiten die tijden voor een mindere wachttijd. Ook is het verstandig badslippers mee te nemen voor de hygiëne.

Relaxen

Het is natuurlijk belangrijk dat je in de ochtend of middag lekker ergens kunt zitten. Je traditionele campingstoeltje is hiervoor natuurlijk een oplossing, maar ook compactere dingen zoals de Lamzac van Fatboy zijn erg geschikt. Dit is een soort opblaasbare stoel/lounge die je door te rennen kunt opblazen.

TIP: Naast de wat duurdere Lamzac zijn er ook goedkopere alternatieven te krijgen.

Water drinken

Op de camping is het soms een eind lopen naar een plek waar je water kunt halen. Wanneer je na een flink feest uitgedroogd wakker wordt is het dus wel lekker als je water bij de hand hebt om je paracetamolletje naar binnen te gieten. Super handig is daarom deze opvouwbare jerrycan waar je maar liefst 15 liter in kwijt kunt, genoeg voor jou en je vrienden. Ook op het festivalterrein zelf is er vaak gedoe om water. Bij het kopen van een flesje water krijg je nooit een dop erbij. Daar is wel een ideale oplossing voor in de vorm van een waterzakje voor aan je broek. Ook kun je natuurlijk een aantal dopjes meenemen van huis.

Elektriciteit

Wie elektriciteit heeft in de camper zal op de camping bij een festival een populair man (of vrouw) zijn. Heb je dit nou niet dan zijn powerbanks een mooi alternatief. Hiermee zit je nooit zonder telefoon of speaker, en deze powerbank kan je bij het oplaadpunt weer opladen.

Goboony-Festival camping tips-Foto 2

Eten en drinken

Van tevoren goed boodschappen doen kan je erg veel geld besparen! Eten en drinken is wel te halen op het terrein maar is altijd erg duur. Heb je een koelkast in de camper dan heb je geluk en kan je natuurlijk een heleboel meenemen. Heb je geen koelkast denk dan aan eten wat lang en buiten de koelkast te bewaren is. Broodje knakworst is bijvoorbeeld een erg populair camping maal. Handig is om eten en drinken ingevroren mee te nemen, zodat je het langer kunt bewaren.

Warm bier?!

Zeker na een aantal dagen is koud bier vaak erg schaars op de camping. Een handig trucje is je biertje inwikkelen in nat toiletpapier. Omdat het water wil verdampen onttrekt het warmte uit de omgeving en wordt je biertje dus gekoelt. Heb je geen luxe koelbox dan is dit het beste alternatief.

Energie

Een aantal dagen feesten vraagt natuurlijk wel wat van je lichaam. Er zijn wel een aantal dingen die hierbij kunnen helpen. Voel je je slap en misselijk? Dextro Energy is hiervoor een goede oplossing. Bruistabletten voor die extra vitamientjes zijn ook altijd goed om te hebben.

Inpaktips

Heb je nou geen flauw idee wat je mee moet nemen en heb je geen zin om een hele paklijst te maken? Ik heb een aantal dingen op een rijtje gezet die je zeker niet moet vergeten.

Duct Tape (Kan je altijd wel ergens voor gebruiken)
Vuilniszakken
Paracetamol
Oordopjes
Badslippers
Waterfles/jerrycan
Stoel/Airlounge
Poncho’s

Op de volgende website vind je een andere paklijst van festileaks voor inspiratie.

Goboony-Festival camping tips-Foto 3

Goedkoop een camper huren

Kies jij deze zomer voor het comfort van een hotelkamer ÉN de gezelligheid en de ervaring van een camping bij een festival?! Bij Goboony heb je keuze tussen een groot aantal campers en vind je zeker de camper van je festivaldromen. Maak jouw festival ervaring nóg specialer door met een charmante camper op pad te gaan!

Kijk op onze website voor het aanbod van campers die mee mogen naar een festival.