Klein maar fijn: 5x minicampings in Luxemburg

17 maart 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Luxemburg

Een kampeervakantie kan al snel overweldigend zijn als je op een grote camping terechtkomt. Heb je meer zin om lekker intiem te kamperen, met z’n tweeën of met het gezin? Wij vonden enkele minicampings in Luxemburg die perfect zijn om te onthaasten en op een gezellige manier te genieten van de natuur. 

Minicampings in Luxemburg camper mobilhome huren Goboony

Kamperen in Luxemburg

Luxemburg mag dan wel klein zijn, dit land beschikt over een rijke cultuur en natuur. Het is absoluut de moeite waard om met je camper het hele land te doorkruisen. De afstand tussen het noorden en het zuiden is slechts een 80-tal kilometer, ideaal voor een korte vakantie. We stippelden zelfs een route uit die perfect is voor baasje mét hun viervoeters

De meeste campings situeren zich in het noorden van Luxemburg. Dit deel van het land is dunbevolkt en de natuur is er een vergelijkbaar met de Belgische Ardennen. Om minicampings in Luxemburg te vinden zijn er een aantal platformen, zoals MiniCampingCard of ACSI. Je duidt het land aan en filtert op ‘kleine camping’. Leden krijgen meestal ook een mooie korting of ander extraatje op vertoon van hun lidkaart. 

Onze 5 favoriete minicampings in Luxemburg

1. Camping Woltzdal

Deze charmante camping bevindt zich in het midden van de Luxemburgse Ardennen, aan het riviertje de Woltz. Een walhalla voor fervente wandelaars, want vanop Camping Woltzdal kom je snel op de Escapardenne Eislek Trail. Deze wandelroute loopt van Kautenbach tot in La-Roche-En-Ardenne (BE). 

Als je een uurtje wandelt richting het zuiden van het land,  kom je in het sprookjesachtige stadje Clervaux terecht. Het eerste wat je hier zal opvallen is het gigantische, witte kasteel dat gebouwd is op een rots. In het kasteel loopt onder meer de permanente fototentoonstelling “The Family of Man”, die sinds 2003 op de UNESCO-lijst staat. Zéker een bezoekje waard!

Adres: 1, Om Camping / Maison 12, L-9974 Maulusmühle

2. Camping Neumuhle

Nog zo’n wandelparadijs is regio Mullerthal. De Mullerthal Trail telt 112 kilometer en is de wandelroute bij uitstek om de Luxemburgse natuur te verkennen. Het gebied wordt ook wel eens Klein Zwitserland genoemd, omdat de omgeving opvallend veel gelijkenissen vertoond met het rotsachtige landschap van Zwitserland. 

Overnachten kan op Camping Neumuhle, een iets kleinschaliger kampeerterrein tegenover andere campings in de regio. Van hieruit is het ongeveer 10 kilometer naar de 3 Mullerthal Trail routes.

Adres: 27 Reisduerferstrooss, L-9366 Ermsdorf

3. Camping du Rivage

In het oosten van Luxemburg, grenzend aan Duitsland, ligt Camping du Rivage. Deze camping wordt deels omringd door de rivier de Sûre, waar het ‘s zomers heerlijk vertoeven is. Een verfrissende plons, een kanotocht of een dagje vissen (mét visvergunning): hier vind je voor ieder wat wils. Langs de rivier is het natuurlijk ook zalig om te wandelen, en sportievelingen kunnen hun energie kwijt door met de mountainbike op pad te gaan. 

Adres: Eechternacherstrooss 7/7 Route de Echternach, L 9392 Wallendorf Pont

4. Camping Berkel

Proeven van het boerderijleven, dat doe je op Camping Berkel. De camping ligt op het terrein van een achttiende eeuwse boerderij - mét koeienstal. Honden, katten en ganzen die er rond trippelen maken het plaatje compleet. Een topper voor kinderen, want jong en oud mag helpen bij het voeren van de dieren. En aaien, natuurlijk. 

Ook de rest van het kampeerterrein is een speelparadijs voor kleine avonturiers. Plonsen in het ondiepe water van de Sûre, klauteren in de bomen aan de rand van de rivier of op ontdekking gaan in de omliggende bossen… Heerlijk! En na een dagje ravotten kan ‘s avonds iedereen zijn batterijen weer opladen aan het gezellige kampvuur. 

Adres: Op der Millen 5, L-9637 Bockholtz

Minicamping Luxemburg city stad camper mobilhome huren Goboony`

5. Camping Bon Accueil

Ben je op doorreis met de camper en wil je graag Luxemburg-Stad bezoeken? Dan is Camping Bon Accueil de ideale stopplaats. Het kampeerterrein bevindt zich net buiten de stad, waardoor het centrum gemakkelijk bereikbaar is met het gratis (!) openbaar vervoer of met de fiets. 

Luxemburg-Stad is rijk aan kastelen, kerken en burchten. Het historische centrum is niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Wandel zeker langs de Chemin de la Corniche, waar je een prachtig uitzicht krijgt over de stad. 

Adres: 2, rue du Camping, L-5815 Alzingen

Hop je graag van camping naar camping? Wij zochten ook de mooiste natuurcampings in de Belgische Ardennen voor je uit, die op een spreekwoordelijke steenworp van Luxemburg liggen. Reis je door naar Duitsland met de camper? Dan komen deze Duitse camping adresjes in het groen vast nog van pas!