10 alternatieve droombestemmingen voor een vakantie zonder vliegen

15 juni 2022 in Voor reizigers, Europa & Duurzaam reizen

Plannen aan het maken voor je vakantie? Dan is het je vast niet ontgaan: vliegtickets zijn de afgelopen tijd fors duurder geworden, en de verwachting is dat de prijzen ook de komende jaren blijven stijgen. Tel daar de enorme chaos op de luchthaven en een hele rits geannuleerde vluchten bij op en een vakantie plannen is opeens een stuk stressvoller geworden. Althans, als je met het vliegtuig op reis gaat. Want om een heerlijke vakantie te hebben hoef je echt niet uren in het vliegtuig te zitten (of in de rij op de luchthaven te staan!). Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste alternatieve droombestemmingen voor een vakantie zonder vliegen! Wat dacht je van een mooie roadtrip met de camper?

10 alternatieve droombestemmingen

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk de mooiste dingen ter wereld zien. Maar helaas zijn veel van die droombestemmingen alleen per vliegtuig te bereiken. Wat doe je dan? Deze alternatieve bestemmingen bijvoorbeeld met de camper bezoeken! Niet alleen goed voor je portemonnee en het milieu, maar zo ontsnap je ook gelijk aan alle chaos op de vliegvelden èn bespaar je jezelf een ellenlange vlucht. Bekijk ook: 10 goedkope bestemmingen in Europa voor een vakantie met de camper

#1
Naar: Zakynthos, Griekenland
In plaats van: Thailand

Wat Thailand en Zakynthos gemeen hebben? Je vindt op beide bestemmingen azuurblauwe baaitjes, kristalhelder water (pak die snorkel maar in!) en weelderig groen. Het verschil? Ruim 8.000 kilometer reizen! Waar Thailand vanuit Europa alleen per vliegtuig te bereiken is, kun je Zakynthos makkelijk met de auto of camper bereiken. Griekenland lijkt misschien wat ver weg, toch zien we steeds meer avonturiers die het doen! Wil je ook met de camper naar Griekenland? Bekijk onze tips! 
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#2 
Naar: Londen, Engeland
In plaats van: New York

New York staat ongetwijfeld al heel lang op je bucketlist. Misschien heb je ‘m nog niet van je bucketlist af kunnen strepen omdat New York gewoon ongelofelijk duur is. Tel daarbij op dat het net een tikkeltje te ver vliegen is voor een weekendje weg. Vervang New York voor Londen op je bucketlist en wedden dat je die in een mum van tijd kunt afstrepen? 

Londen is net zo’n hippe metropool, heeft ook enorme stadsparken waar van alles te beleven is, je kunt er goed feesten èn shoppen en je vindt er de beste musea ter wereld. London heeft zelfs een versie van het Natural History Museum die vergelijkbaar is met het museum in Manhattan. Of je nu de trein pakt of met de camper de oversteek maakt, het grootste verschil met New York is natuurlijk dat je binnen een paar uurtjes in het centrum van Londen kan staan. 
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#3
Naar: Elzas, Frankrijk
In plaats van: Californië

Is er iets lekkerder dan een wijnvakantie? Don’t think so! Lekker roadtrippen van wijnhuis naar wijnhuis en onderweg genieten van uitgestrekte velden gevuld met druivenranken. De kusten van Californië staan bekend om de beste wijnstokken (maar niet tegen de Fransen zeggen hè!). Wel een beetje jammer dat Californië zo’n eind vliegen is. Dat terwijl de lekkerste wijnen op slechts een kleine roadtrip afstand liggen. Ga daarom de volgende vakantie eens de wijnroute Elzas met de camper rijden! De wijnroute is een route van 170 kilometer lang. Hierdoor kun je lekker rustig aan doen en lang op een plek blijven. À votre santé!
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#4 
Naar: Vratsa, Bulgarije
In plaats van: IJsland

IJsland is prachtig en niet eens heel ver weg, maar helaas alleen per vliegtuig bereikbaar. Blijf lekker op het vasteland en verruil de IJslandse watervallen voor de gigantische watervallen in Vratsa. Roadtrip daarna een stukje verder naar de zeven Rila-meren in het Rila-gebergte, een groep adembenemende gletsjermeren omringd door berglandschap. Net zoals de meren in IJsland nog niet platgelopen door toeristen, een heel stuk goedkoper en op slechts een paar uurtjes sturen! Lees hier al onze tips voor een roadtrip door Bulgarije
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#5
Naar: Skye, Schotland
In plaats van: Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat al op mijn bucketlist sinds de dag dat ik voor het eerst een Lord of the Rings film zag. Dat woeste berglandschap! Die groene uitgestrekte vlaktes! Die mysterieuze rotsformaties! Tot ik voor het eerst naar het Schotse Isle of Skye op reis was en ik me een soort hobbit voelde, op missie om een ring te vernietigen. Wacht eens even, dit landschap heeft wel erg veel weg van de natuur in Nieuw-Zeeland! Een beter alternatief voor deze droombestemming bestaat er denk ik niet. Bekijk hier mooie bezienswaardigheden in Schotland
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->

#6
Naar: Semoisvallei, België
In plaats van: Zuid-Afrika

In het Krugerpark in Zuid-Afrika kun je op zoek naar de ‘Big Five’, maar wist je dat je ook in België de ‘Big Five’ kunt spotten? In de Semoisvallei om precies te zijn! Scheelt je weer een dag reizen en heel wat centjes, you’re welcome. Streep die olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoorns maar van je lijstje en noteer: herten, wolven, lynxen, wilde katten en (oh, jawel), zeehonden! Het Europese antwoord op de ‘Big Five’ is volgens ons net zo leuk en bijzonder. Dus pak je verrekijker maar, de natuur wacht! 
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#7
Naar: San Sebastian, Spanje
In plaats van: Bali 

Naar Bali wil je voor het heerlijke weer, het eten, de strandfeestjes, de relaxte vibes en natuurlijk de geweldige surfspots. Maar dat complete plaatje kun je ook gewoon in het Spaanse San Sebastian vinden! Surfliefhebbers halen hun hart op op het strand van La Zurriola en niet-surfers hebben altijd wel wat om naar te kijken vanaf het strand. Ook leuk: een complete roadtrip door Spanje maken! De vrijheid van een camperreis ervaren is op Bali weer een lastiger verhaal. 
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#8
Naar: Het Zwarte Woud, Duitsland
In plaats van: Colombia

Veel natuurliefhebbers en wandelaars reizen af naar Colombia om te hiken, een land vol ongerepte natuur, bergen, bossen en inheemse culturen. In de dorpjes vind je vaak vrolijk gekleurde huizen die erg fotogeniek zijn. Maar hey, ons buurland Duitsland heeft gewoon het Zwarte Woud waar je ook nog steeds kunt dwalen in ongerepte natuur. Sterker nog: het Zwarte Woud staat bekend om de grote watervallen, de diepe valleien en de mystieke uitzichten op bergen, bomen en meren. En de Middeleeuwse vakwerkhuizen in de kleine stadjes zijn het ultieme antwoord op de vrolijk gekleurde huizen in Colombia. Het Zwarte Woud heeft dat ver-van-huis reisgevoel, maar dan dichtbij. Meevallertje voor de portemonnee! Bekijk hier de route voor een roadtrip door het Zwarte Woud
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#9
Naar: Sardinië, Italië
In plaats van: Aruba

Een eiland met een bijzonder karakter en de meest swingende strandfeesten. Het is er net een ansichtkaartje: hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Rara, over welk eiland heb ik het hier? Aruba? Of toch Sardinië? Hint: ik heb het over beide eilanden! Keuze snel gemaakt, toch? Wat Sardinië nog een stuk bijzonderder maakt is dat je er veel overblijfselen uit de Romeinse, Spaanse en Arabische tijd vindt. Je kunt er dus snorkelen, paradijselijk strand hangen èn cultuur snuiven. Het complete plaatje, maar dan zonder de dure vliegtickets en lange reistijd. 
Goboony alternatieve droombestemmingen vakantie zonder vliegen

#10
Naar: Vänern, Zweden
In plaats van: Canada

In Canada geen gebrek aan sprookjesachtige meren. Azuurblauwe gletsjermeren, omringd door groene sparren en besneeuwde bergtoppen. Een prachtig aanzicht, dat je overigens ook gewoon in Zweden kunt vinden. In Vänern vind je het grootste meer van Zweden (zeg maar gerust binnenzee), maar is ook het grootste meer van West-Europa! En telt welgelteld 22.000 eilanden. In Zweden mag je overal vrij kamperen, dus ga lekker met de camper naar Zweden en overnacht aan de oever van een van de vele meren die het land rijk is. Wie weet spot je het noorderlicht wel! 

Klaar om die lange vlucht voor een roadtrip in te ruilen? Skip dat vliegtuig en huur een camper bij Goboony. Let’s go! Wat is jouw ultieme droombestemming? 

Bekijk onze uitgebreide camper reisgids
Ontdek meteen welke camper bij jouw plannen past, en welke bestemmingen je niet mag overslaan.