Hoe vind je goede camperplaatsen in Europa?

6 augustus 2018 in Tips voor reizigers

Onze blog staat vol inspiratie voor jouw volgende camperreis. Daarbij besteden we ook aandacht aan mooie camperplaatsen in Europa. Helaas kunnen we niet alle camperplaatsen benoemen, maar gelukkig bestaat er ook een manier om zelf op zoek te gaan naar de beste campingspots voor jouw camper. 

Goboony Camperplaatsen Europa

#1 Camperplaatsen app van NKC

De camperplaatsen app van NKC heet Campercontact en is bij bijna iedere camperaar wel bekend. Voer jouw gewenste bestemming in, zet jouw wensen om in filters en zie daar de camperplaatsen die helemaal bij jou passen. Je vindt er camperplaatsen over de hele wereld en er staan zelfs camperplaatsen in Iran genoemd! Wat erg fijn is aan de campercontact app is dat veel gebruikers reviews achterlaten bij de camperplaatsen. Je kunt hiermee goed de kwaliteit van de camperplaats of camping beoordelen en zo zul je hoogstwaarschijnlijk niet voor verrassingen komen te staan. In de app van NKC vind je de juiste contactgegevens van alle camperplaatsen en ook staan de goede coördinaten erbij, zodat je de plek makkelijk in kunt voeren in je GPS.

#2 Park4night

Een andere goede camperplaatsen app is Park4night. De app werkt een beetje hetzelfde als campercontact en geeft mooie plekken weer. Je kunt ook specifiek zoeken op gratis camperplaatsen, camperplaatsen bij een boerderij, gewoon een picknickplaats of stiekeme offroad weggetjes.

Goboony camperplaatsen Europa

#3 Britstops

Als je met de camper naar Engeland gaat kun je overnachten op bijvoorbeeld deze mooie camperplaatsen, maar je kunt ook gebruik maken van Britstops, gratis plekken waar je 24 uur mag staan met je camper. Vaak vind je deze Britstops bij pubs, wijngaarden, boerderijen, boerenwinkels of brouwerijen. Om op deze Britstsops te kunnen overnachten hoef je je alleen maar even aan te melden op de site en de gids te kopen. Je ontvangt dan een sticker die je op je voorruit kunt plakken. Zo weet iedereen dat je lid bent en kun je op de mooiste plekken overnachten!

#4 Campspace

Een andere goede site is Campspace. Ook deze site biedt je campingplaatsen over de hele wereld. Het leuke is dat ze niet alleen grote campings op hun site hebben staan, maar dat er ook veel mensen zijn die een plekje in hun tuin aanbieden. Microcampings noemen ze die. Je kunt op die manier echt op de meest sprookjesachtige plekken kamperen en op zoek gaan naar hele bijzondere boonies. De site is wel nog een beetje in ontwikkeling en veel plekken zijn vooral geschikt voor een tent, maar ook voor de campers zitten er echte pareltjes tussen! Van een spot tussen de wijngaarden en olijfbomen in Italië tot een plekje bij een ecolodge bovenop een berg in Spanje. Al vind je er ook de mooiste plekjes in Nederland.

Goboony camperplaatsen Europa

#5 Van Secrets

Een andere site is Van Secrets. Deze site deelt allerlei geheime plekjes voor mensen die dol zijn op wildkamperen. Ze maken onderscheid in free spots, wild spots en paid spots en ook kun je locaties vinden waar je kunt douchen of naar de wc kunt gaan. Zo kom je op de mooiste en meest onbekende plekjes. Per spot worden de coördinaten gegeven zodat je ze met de GPS kan vinden. Ook krijg je informatie over in wat voor omgeving je staat, wat er in de omgeving te doen is, de veiligheid van de plek, de actuele weersinformatie en zelfs de exacte tijd van de zonsondergang en zonsopkomst. Wil je liever toch liever zeker zijn dat je sowieso mag wildkamperen in het land waar je op dat moment, lees dan even deze blog over wildkamperen en ik welke landen het is toegestaan.

#6 Vanlifelocation

Om Vanlifelocation te gebruiken heb je wel een instagram account nodig omdat hun site nog niet werkt. Dit instagram account post regelmatig mooie foto’s van gratis camperspots in Europa met de coördinaten erbij. Alleen al leuk om weg te dromen bij de prachtige foto’s.

Goboony camperplaatsen Europa

#6 Natuurkampeerterreinen

De campings van Natuurkampeerterreinen zijn misschien niet echt camperplaatsen, het zijn eerder minicampings. Toch wil ik ze hier even noemen, omdat ik groot fan van de plekken ben. De zijn klein, midden in de natuur en vaak wel van alle gemakken voorzien. Kruip 's avonds bij het kampvuur, neem de tijd voor jezelf, je geliefde, je vrienden of je familie en leef met het ritme van de natuur. Op de site kun je makkelijk zoeken naar de terreinen en filteren op land en provincie. Ook kun je filteren op campings die toegankelijk zijn voor campers en/of camperbusjes. 

Overigens mag je in deze landen wildkamperen. Wat zijn jouw favoriete camperplaatsen in Europa en hoe zoek je die? Mocht je nog een goede andere manier hebben om goede camperplaatsen of bijzondere campingspots te vinden, of heb je nog campingspots die iedere camperaar zou moeten kennen, laat het ons weten! #LETSSHARETHEFREEDOM