Zo vind je de ideale camping na het boeken van een camper

19 juli 2022 in Alles voor je eerste camperreis, Camper- en campingtips & Tips voor reizigers

Hoe vind je de ideale camping na het boeken van een camper? Beslis eerst welk type reis je zou willen maken. Ben je bijvoorbeeld van plan om een nationaal park of een grote stad te bezoeken? Of misschien ben je juist op zoek naar een luxe camping met veel activiteiten en faciliteiten voor het hele gezin. Wat voor reis je ook gaat maken, met dit handige stappenplan kom je altijd uit op de meest geschikte campings voor jouw camperreis! 
Goboony ideale camping camper

Zo vind je de ideale camping na het boeken van een camper

  1. Bedenk wat ideaal voor jou betekent

Het meest cruciale aspect bij het selecteren van de ideale camping is begrijpen wat "ideaal" voor jou betekent! Is de camping bijvoorbeeld huisdiervriendelijk en gaat jouw harige vriendje mee op reis? Of ga je naar een warme bestemming en is een zwembad voor jou essentieel voor de nodige verkoeling? Op camping boekingsplatformen als JetCamp.com kun je in de zoekresultaten filteren op jouw behoeften. 

  1. Denk aan het formaat van de camping

Bij het kiezen van een camping is het verstandig om bij de basis te beginnen. Wil je bijvoorbeeld overnachten op een camperplaats of camping? Daarnaast is het van groot belang om het formaat van de camper te weten, omdat de meeste campings beperkingen hebben op hoe groot een voertuig mag zijn. Heb je een wat groter formaat camper gehuurd, dan is het belangrijk om te checken of de camperplaatsen op de desbetreffende camping breed genoeg zijn. Meestal kun je op de website van een camping verschillende formaten kavels en camperplaatsen zien en kiezen. Neem de tijd om deze kaart goed te bestuderen en kies vervolgens een paar plekjes uit die aan jouw behoeften lijken te voldoen. 

  1. Reserveer zo vroeg mogelijk

Het kan lastig zijn als je reisdata nog niet helemaal vast staan, en last-minute wijzigingen kunnen natuurlijk altijd gebeuren, maar zodra je weet wanneer je een camping of camperplaats gaat bezoeken, kan het handig zijn om zo snel mogelijk te bellen of een online reservering te maken. Door een camping vroeg te reserveren, ben je verzekerd van de plek naar jouw voorkeur. Zo voorkom je dat je op een plekje komt te staan waar je geen fan van bent, of nog erger, een nieuwe camping moet zoeken. Het gebruik van camping boekingsplatformen is makkelijker dan ooit! 
Goboony ideale camping camper

  1. Houd rekening met het seizoen/de tijd van het jaar

Wil je graag in juni of midden zomer op camperreis? Dan moet je jouw camping op tijd boeken. De meeste campings worden maanden van tevoren al geboekt en zijn dan ook vaak uitverkocht. De meeste campings zijn in augustus lekker druk, omdat dit de belangrijkste maand is om te reizen. Heb je geen voorkeur en sta je open voor aanbevelingen? Plan je reis dan in het late voorjaar, voordat de kinderen zomervakantie hebben of in de herfst nadat ze weer terug naar school zijn gegaan. Hier vind je al onze tips over met een camper reizen in het laagseizoen

  1. Maak gebruik van een app

Er bestaat ook nog een manier om op zoek te gaan naar de beste campingspots voor jouw camper. Door gebruik te maken van een handige app! Het aanbod apps is reuze, maar wij hebben hier uitgestippeld hoe je de beste camperplaatsen in Europa vindt door middel van een website of app. 

Zorgvuldig plannen is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw camperreis naar wens verloopt. Door van tevoren een beetje te plannen, kun je meerdere locaties bezoeken en altijd op jouw favoriete camping verblijven. De camping waar je jouw vakantie doorbrengt, is nameoijk een belangrijk element van een onvergetelijke vakantie!