Top 10 campings in Nederland in 2024

30 augustus 2023 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Deze top 10 campings in Nederland moet je bezoeken in 2024. Of je nu een camping zoekt die een paradijsje is voor je kinderen of liever voor een rustige mini camping gaat, je vindt het allemaal terug in dit lijstje met de leukst en mooiste campings van Nederland. 
Goboony top 10 campings in Nederland

  1. Camping Bergumermeer (Friesland)

Veel mensen die naar Friesland op vakantie gaan, komen speciaal voor de watersport. Bij Camping Bergumermeer in Sumar ben je daarvoor helemaal op de juiste plek. Zoals de naam al zegt, ligt de camping aan het Bergumermeer en zijn ook meren als de Wijde Ee en de Leijen in de buurt. De camping biedt verschillende opties om te kamperen. Als je niet zo van watersport houdt, is er in Friesland nog steeds veel te doen. Ga lekker fietsen, maak een van deze uitstapjes of breng een bezoekje aan Leeuwarden. Ook leuk om te weten, Friesland is door de Lonely Planet benoemd tot nummer drie van de Best Destinations in Europe.  

  1. Camping Zeeburg (Noord-Holland)

De gezellige Camping Zeeburg in Amsterdam-Oost is de ideale uitvalsbasis om Amsterdam te verkennen. Met het openbaar vervoer zit je met ongeveer 20 minuten in het centrum en op de fiets, die je eventueel ook op de camping kunt huren, is dit zelfs in 15 minuten te doen. Op de camping zelf vind je een café-restaurant, een campingwinkel, schoon sanitair en alle standaardvoorzieningen voor campers. Speciaal voor de kinderen is er ook een speeltuin en zelfs een kinderboerderij. Ook als je geen kind meer bent mag je best wel even geitjes aaien. Tot slot heb je gratis WiFi op het hele terrein, want we leven tenslotte in de 21e eeuw. Met al deze gezelligheid en voorzieningen zou je bijna vergeten dat je hier was om Amsterdam te bezoeken!

  1. Natuurkampeerterrein Amstelkade (Utrecht)

Deze camping is een van de vele natuurkampeerterreinen in Nederland. De mensen die naar Natuurkampeerterrein Amstelkade gaan, komen daar voor de rust en de ruimte. Maar het campingterrein is voor kinderen ook een fijne plek om op avontuur te gaan, vooral bij de dieren. Verder kun je bij de camping onder meer kano’s, roeiboten, een motorboot en fietsen huren en ook is er een heel fijn theehuis. Aan het einde van de dag is het heerlijk bijkomen bij het kampvuurtje, want bij de Amstelkade kan het nog! Op het kampeerterrein zijn niet alleen verschillende vuurplaatsen, je kunt ook gebruik maken van een vuurkorf. Hout hoef je niet mee te nemen, want wilgenhout van hun eigen terrein is per zakje te koop.

  1. Mini camping aan de Beemden (Limburg)

Mini camping aan de Beemden ligt aan het gelijknamige natuurgebied in het mooie plaatsje Hulsberg. Deze camping is ideaal voor mensen die opzoek zijn naar rust. Voor camperaars die het Pieterpad (in etappes) aan het afleggen zijn is deze camping ook heel fijn, de route is namelijk dichtbij. Je kunt in de omgeving ook goed fietsen, al moet je wel even rekening houden met de Limburgse heuvels. De camping is van alle gemakken voorzien en de eigenaren zijn heel vriendelijk.

  1. Camping de Julianahoeve (Zeeland)

Op Camping de Julianahoeve in Renesse kom je niks te kort. De camping is prachtig en heeft luxe camperplaatsen (lees hier alles over camper campings). Voor de kinderen is er een zwemparadijs en meerdere speeltuinen (waaronder een indoor speeltuin). Ouders kunnen relaxen in de whirlpool of in het stoombad. Ondanks dat de camping zo veel te bieden heeft dat je er niet meer van af hoeft, is de omgeving ook super leuk. Er is mooie natuur en er zijn gezellige steden en dorpjes. Ook is Renesse dé plek om te gaan vissen, dus als je daar van houdt dan moet je hier zeker naar toe!
Goboony top 10 campings in Nederland

  1. Camping Midden Drenthe (Drenthe)

Rust, ruimte en natuur vind je bij Camping Midden Drenthe in Zwiggelte. De camping heeft grote plaatsen en is ruim opgezet. De camping is ideaal voor kampeerders die van fietsen, wandelen en rust houden en is zowel geschikt voor senioren als gezinnen met jonge kinderen. Rondom de camping is van alles te doen, niet alleen kun je er dus heerlijk fietsen en wandelen in de natuur en de bossen, langs zandverstuivingen en over heide velden en door beekdalen en over de vennen. Breng ook een bezoekje aan één van de vele pittoreske dorpjes en maak kennis met de gemoedelijkheid van de Drenten. 

  1. Camping Beerze Bulten (Overijssel)

De Camping de Beerze Bulten is de ideale camping voor gezinnen met jonge kinderen. Ze kunnen zich uitleven in het giga konijnenhol of lekker zwemmen in het binnen- en buitenbad. Terwijl de kinderen zich vermaken kunnen ouders ontspannen in de spa en wellness. De camping ligt in het Overijsselse Vechtdal, waar ook veel te doen en te zien is. Wandel een stuk van het Pieterpad, ga survivallen of doe je tegoed aan Overijsselse lekkernijen.

  1. Zonneveld Alpaca's (Drenthe)

Zonneveld Alpaca’s is een alpaca boerderij, maar naast boerderij is het ook een camping. Op de camping kun je overnachten met je camper. Dat is echter niet alles! Je kunt mee op Alpaca wandelingen en er is een heuse “Feed & Greet” met alpaca’s. Super leuk!

  1. Camping het Groene Eiland (Gelderland)

In het Gelderse Appeltern vind je Camping het Groene Eiland. De camping is al vaak uitgeroepen tot beste camping van de regio. Niet alleen is het van alle gemakken voorzien er is ook veel te doen voor jong en oud. In de omgeving van de camping is van alles te doen. Struin langs de nabijgelegen rivier, bezoek de Tuinen van Appeltern of ga een dagje naar Nijmegen.

  1. Kanocamping ‘t Ol Gat (Groningen)

Zoals je al van een kanocamping zou verwachten, ligt deze camping aan het water. Kanocamping 't Ol Gat is een gezellige minicamping met prachtige plekken voor de camper met uitzicht op het water. Op de camping word je vriendelijk ontvangen en de eigenaren nemen de tijd om je alles te vertellen over over bezienswaardigheden in de omgeving. De camping heeft kanos en fietsen te huur en ook kun je er leuk waterfietsen.  

Tip: Bijzondere Camping

Wil je op zoek naar een bijzonder plekje in Nederland? Op de website van Bijzondere Camping kun je heel veel idyllische plekjes vinden! 

Deze leukste en mooiste campings zou iedereen eens moeten bezoeken, maar zonder kampeermiddel schiet dat natuurlijk niet op. Gelukkig heeft Goboony een ruim aanbod aan campers, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om op een van deze pareltjes te overnachten.