Wintercampings België

8 september 2021 in Bestemmingen, België, Voor reizigers & Campings en camperplaatsen

Wil je er deze winter even gezellig tussenuit? Een weekendje weg tijdens de feestdagen of een lange vakantie richting het voorjaar? Ga je kamperen in de winter, dan kun je genieten van de vele gezellige kerstmarkten van België of van de prachtige en rustgevende omgeving. Wat jouw plannen ook zijn, dit zijn de fijnste wintercampings van België! Misschien ligt er wel een mooi laagje sneeuw tijdens jouw verblijf? 
Goboony wintercampings Belgie

Door heel België winterkamperen

Je kunt geschikte winterklare kampeerplekken in België door heel het land vinden. Kies je voor een knusse vakantie in de Belgische Ardennen of parkeer je jouw camper aan de prachtige Noordzeekust om lekker uit te waaien en warme chocolademelk te drinken? Lees snel verder en ontdek wat de fijnste wintercampings van België zijn! 

#1 Camping Spa d’Or

Winterkamperen in de Belgische Ardennen? Boek dan je overnachting bij Camping Spa d’Or! Deze wintercamping ligt op slechts een paar kilometer afstand van de bekende stad Spa. Leuk voor een bezoekje! In de omgeving zijn ook vele forten, een kasteel en de oude mijnschacht van Blegny te bewonderen. Natuurlijk kun je ook prachtig wandelen door de Ardennen of een typisch Belgisch speciaalbiertje drinken bij een van de brouwerijen in de buurt. 

De camping heeft goede sanitairgebouwen, een verwarmd zwembad, fietsverhuur en een heleboel gezelligheid. Zo worden er in de bar regelmatig thema avonden, optredens en disco’s georganiseerd. Dansend de vakantie door dus! 

Adres: Stockay 17, 4845, Sart-lez-Spa

#2 Holiday Village Knokke

Met je gezin de winter aan de spectaculaire Noordzeekust doorbrengen? Familiecamping Holiday Village Knokke ligt op slechts twee kilometer van het strand van Knokke. Verder sta je met 25 minuten rijden in het centrum van Brugge, dus ideaal als je jouw winterse strandvakantie met een dagje cultuur snuiven wilt combineren. 

Het fijne aan deze camping is dat barbecues welkom zijn! Wat is er nou meer genieten dan naast je camper de barbecue aansteken en met een warme kop thee in je handen een lekker maaltje bereiden? 

Adres: Natiënlaan 70-72, 8300, Knokke
Goboony wintercampings Belgie

#3 Camping Petite Suisse

In het hart van de Belgische Ardennen vind je Camping Petite Suisse. Naar eigen zeggen een vier seizoenen camping en tevens panoramacamping. De camping ligt namelijk op 500 meter hoogte! Vanaf de terrassen van de camping heb je daardoor een adembenemend uitzicht over het dal, de velden en de bossen van de Ardennen. Wat wil je nog meer? 

Rondom het hoofdgebouw staan allemaal zitjes, perfect voor een smaakvolle winterpicknick. Wat ook fijn is: de sanitairgebouwen zijn volledig verwarmd. Nooit meer rillend je tanden poetsen dus!

Adres: Al Bounire 27, 6960, Dochamps

#4 Camping Le Pommier Rustique

Gelegen aan de voet van de forten van Dinant en op wandelafstand van het dorp Durnal, ligt Camping Le Pommier Rustique. Dit is de ideale camping voor natuurliefhebbers, sportieve kampeerders of reizigers die graag op pad gaan met hun hond. Vanuit de camping vertrekken verschillende wandelroutes de vallei van de Bocq in en de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen met de verschillende activiteiten in de omgeving. 

De meeste standplaatsen liggen op de flank van een groene berg en pal naar het zuiden gericht. Hoe pittoresk wil je het hebben? De camping beschikt verder over een jacuzzi, sauna en de mogelijkheid voor een vuurcamp voor groepen. Ook niet mis: verwarmde sanitaire voorzieningen! 

Adres: Rue de Spontin 37, 5330, Yvoir
Goboony wintercampings Belgie

#5 Camping Houtum

Wil je de prachtige Kempense natuur ontdekken? Dan is Camping Houtum de perfecte uitvalsbasis voor jouw vakantie. De camping is al sinds 1975 in familiebeheer en wordt vandaag de dag door twee broers gerund. Zij zullen je voorzien van tips voor bezienswaardigheden en activiteiten in de schilderachtige omgeving van de groene Kempen. 

Ook op de camping valt er genoeg te zien en te beleven. Denk aan een volleybalveld, een speeltuin, een jeu-de-boulesbaan, een café met spelletjes-, barbecue- en dansavonden, binnen- en buitenspeeltuinen en een kinderboerderij!

Adres: Houtum 39, 2560, Kasterlee

#6 Verblijfpark Breebos

Dit familiepark ligt op slechts drie kilometer van Rijkevorsel en op 50 minuten rijden van Antwerpen en pretpark de Efteling. De directe omgeving van Verblijfpark Breebos is rijk aan fiets- en wandelroutes en het zal je daarom ook niet verbazen dat deze plek de groene parel van België wordt genoemd!

De camping beschikt over een roeivijver met waterfietsen (maar wellicht kun je hier ‘s winters wel schaatsen?), een grote binnen- en buitenspeeltuin (met ballenbak en reuze springkussen!) en diverse spelletjes. Op deze camping zul je je dus niet snel vervelen! 

Adres: Merksplassesteenweg 104, 2310, Rijkevorsel
Goboony wintercampings Belgie

#7 Camping Gossaimont

Camping Gossaimont ligt midden in het bos, in de buurt van het dorpje Odrimont, en wordt omringd door vredige weilanden en velden en spannende grotten. Op 3 km ligt piste Le Monty, waar je in de winter kunt langlaufen, skiën en sleeën! 

In de winter kun je lekker opwarmen in de taverne van de camping, je eigen barbecue aansteken of relaxen bij het haardvuur in het café van een nabijgelegen piste. De camping beschikt verder over een visvijver en een gezellige café-bar met terras. 

Adres: Gossaimont 1, 4990, Odrimont

Heb jij al zin gekregen in een wintervakantie met de camper? Huur dan jouw camper (met verwarming!) en geniet alvast van de voorpret. Bekijk ook onze favoriete wintercampings in Duitsland, wintercampings Nederland en wintercampings in de rest van Europa