Roadtrip plannen in 8 stappen

19 december 2017 in Tips voor reizigers en Camper- en campingtips

In deze blog: Roadtrip plannen in 8 stappen. Road trips zijn super tof om te doen. In het bijzonder met een camper, omdat je vrij bent en elke dag kan bepalen waar je gaat en staat. Misschien heb jij al een roadtrip in het vooruitzicht. Zo niet, dan heb je na deze blog hopelijk weer wat nieuwe inspiratie!  

Goboony roadtrip plannen in acht stappen

#1 Boek jouw droomcamper!

Bij het roadtrip plannen moet je bij het begin beginnen. Zonder camper kom je nergens. En als je niet weet met wat voor een camper je uiteindelijk op pad gaat is het ook lastig plannen. Zoek daarom via Goboony jouw droomcamper uit. Ze zijn er in alle soorten en maten en er zit er vast en zeker ook eentje voor jou tussen.

#2 Waar ga je heen?

Waar ga je in hemelsnaam naartoe?! Er zijn zoveel mooie plekjes in Europa. Maar je hebt natuurlijk nooit genoeg tijd om ze allemaal in een keer te bezoeken. Wees daarom selectief, alles op z’n tijd.

Ter inspiratie

BNN maakt al jaren het bekende programma 3 op reis. Hier doen ze de tofste bestemmingen uit de wereld aan. Ze vertellen je over de unieke steden, bezienswaardigheden en dingen die er te doen zijn. Op hun website kun je zoeken op bestemmingen en op basis hiervan alle beschikbare fragmenten checken. Dit geeft een bom aan inspiratie!

Ook Lonely Planet laat je smachten naar je volgende vakantie. Het principe is hetzelfde: zoek naar een specifiek land en Lonely Planet heeft altijd een aantal unieke dingen voor je geselecteerd.

Kijk ook eens op vakantiedealz en doe inspiratie op voor bijvoorbeeld Italië of Kroatië.

Goboony Roadtrip plannen waar ga je heen

#3 Plan die trip!

Er zijn op internet een aantal handige tools, of road trip map makers, die jou helpen om daadwerkelijk je roadtrip te plannen. Een hiervan is Furkot. Op deze website kun je allerlei punten markeren en zo je route gemakkelijk uitstippelen.

Ook Sygic heeft een super toffe manier bedacht om een route trip te plannen. Je kunt een bestemming intypen en vervolgens worden op de kaart alle bezienswaardigheden weergegeven, ook op volgorde van populariteit.

#4 Muziek

Een roadtrip is niks zonder een goede, bijpassende muzieklijst. Zie je jezelf al rondcruisen door de landschappen met jouw favoriete muziek? Zo kom je optimaal in de vakantiesferen! In een eerdere blog over ‘De Road Trip Top 10’ schreven wij al over onze favoriete nummers voor een road trip.

#5 Vermijd snelwegen

Snelwegen zijn meestal saai. Binnen - en bergwegen zijn leuk en uniek! Probeer daarom ook vooral die snelweg af en toe te vermijden en pak eens een mooie bergpas, in plaats van de tunnel. Als je veel tijd hebt is dit helemaal aan te raden. Berg - en binnenwegen duren natuurlijk wel een stukje langer over het algemeen.

Goboony plan je roadtrip vermijd snelwegen

#6 Spontaan

De titel van deze blog gaat over plannen. Toch is roadtrippen met een beetje ruimte voor spontaniteit altijd goed! Neem eens een onbekende afslag of bezoek eens een dorp of stad zonder dat je het van tevoren had gepland. Wie weet wat je daar allemaal voor moois tegenkomt, of tegen wat voor een avontuur je aan loopt.

#7 Tips van Goboony

In vele andere blogs schreven wij ook al over roadtrips door onder andere Portugal, Spanje, Frankrijk en we wijdden ook een aantal blogs aan leuke trips door Nederland. Check die ook eens voor inspiratie of een mooie route.

#8 Share the Freedom!

Deel jouw vrijheid met andere mensen die je onderweg misschien tegenkomt, en met Goboony! We zijn super benieuwd naar jouw unieke avonturen die je met de camper hebt meegemaakt.

Heb je jouw droomcamper nog niet geboekt voor je roadtrip? Doe dat dan snel en bekijk ons grote aanbod van campers in binnen - en buitenland. En heb jij zelf ook nog een goede tip voor een mede-reiziger die zijn trip aan het plannen is? Laat het ons weten! #LETSGOFREE