Zo maximaliseer je dit jaar jouw vakantiedagen

2 januari 2023 in Bestemmingen en Tips voor reizigers

Het is zover: in januari zijn plots de vakantie tellers weer helemaal aangevuld. De mogelijkheden lijken oneindig, tot je jouw verlanglijst met alle bestemmingen ernaast legt. Waar ga je de tijd vinden om al die avonturen te beleven? Goboony to the rescue!

Goboony mobilhome camper huren vakantiedagen optimaliseren verlengde weekendsAls fervente reisliefhebbers hebben we alle feestdagen in 2023 grondig onderzocht én een plan opgesteld. Er vallen heel wat verlengde weekends te rapen. Met deze planning kan je jouw betaalde verlofdagen maximaliseren: met 7 betaalde vakantiedagen ga je 25 dagen op vakantie!

Zo maximaliseer je jouw betaalde vakantiedagen

Paasverlof

Dit jaar valt Pasen op zondag 9 april, paasmaandag op maandag 10 april. Verleng het weekend door vrijdag 7 april of dinsdag 11 april nog mee te nemen. Zo heb je 4 dagen vakantie voor de prijs van één verlofdag. Voor mensen die niet afhankelijk zijn van schoolvakanties: de paasvakantie loopt t.e.m. 16 april! Start het voorjaar met een tripje naar de Moezel. Dichtbij én charmant. 

Dag van de Arbeid

Dit jaar valt Dag van de Arbeid op maandag 1 mei 2023. Neem er een extra dagje bij op vrijdag 28 april of twee mei en opnieuw: vier dagen vakantie voor de prijs van één! 

Onze-Heer-Hemelvaart

Onze-Heer-Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 18 mei. Dat is perfect om een brugdag in te plannen. Neem vrijdag 19 mei vakantie en ga voor vier dagen op trot. Wat dacht je van een wandel-break in de Vogezen, de wilde natuur in in de Eifelstreek of op verkenning in eigen land in de Westhoek? In deze periode kan je al rekenen op goed weer, dus reserveer je best bij de grootste campings.

Pinkstermaandag

Elk jaar kijk ik uit naar het einde van mei, begin juni want meestal regent het verlengde weekend. Ook dit jaar weer: Pinkstermaandag valt op maandag 29 mei 2023. Neem vrijdag 26 mei vakantie en jackpot! Weer een verlengd weekend erbij. Je hebt lang daglicht, dus vertrek gerust donderdagavond om je vakantie een kickstart te geven. Trek naar de Waddeneilanden, verken één van deze 10 mooie natuurplekjes in België of ga uitwaaien in Zeeland.   

Goboony mobilhome camper huren vakantiedagen optimaliseren verlengde weekends

Nationale Feestdag

2022 is het jaar van de verlengde weekends want op vrijdag 21 juli 2023 sluiten in België overal de deuren. Op maandag 24 juli neem je een strategische verlofdag en hupla: weer een weekend de tijd om champagne te gaan proeven in Noord-Frankrijk of te gaan bosbaden in het Zwarte Woud met de camper. Juli en augustus zijn traditioneel zéér drukke periodes voor campings en camperplaatsen. Je reserveert best! 

Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart 

Juli is nog maar net achter de rug en tada, hier is het volgende verlengde weekend al weer. Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart valt op dinsdag 15 augustus. Op vrijdag 11 augustus klap jij je laptop dicht voor 4 dagen, als je maandag 14 augustus als vakantiedag neemt. Door de lange zomeravonden en hopelijk goed weer voelt zo’n weekend als een week! In hartje zomer is Nederland de uitgelezen dichtbij-bestemming met maar liefst 450 kilometer kust! Ga flaneren op de dijk in Scheveningen of rij tot het meest Noordelijke puntje in Groningen.

1 november

Dit jaar valt één november op een woensdag. Dit. smeekt. om. een. halloween. trip! Neem maandag 30 en dinsdag 31 oktober vakantie en geniet van alle voordelen van reizen in het laagseizoen: lagere prijzen, zoveel rustiger én je ziet de meeste bestemmingen op een unieke manier. Eén van onze favoriete uitjes in dit seizoen is een wandel-wellness weekend met de camper: één of twee dagen flink wandelen en dan ontspannen in de sauna. Aaahhh, dat is het leven. 

Met al deze verlengde weekends en strategisch geplande vakantiedagen heb je nog heel wat vakantie over. Uiterst geschikt om een mobilhome te huren voor een langere vakantie naar Montenegro, Slovenië of Tsjechië!