Kerstmarkten in Nederland

20 november 2018 in Bestemmingen en Nederland

Steeds meer steden in Nederland hebben een kerstmarkt. De steden worden versierd met prachtige lichtjes, eettentjes, kerststukjes, muziek, levende kerststallen, schaatsbanen en ga zo maar door. Ik heb de leukste kerstmarkten in Nederland voor je op een rijtje gezet!

Goboony kerstmarkten in Nederland

# Kerstmarkt Valkenburg

De kerstmarkt in Maastricht al een keer gezien? Een andere limburgse kerstmarkt is die in Valkenburg. Hier geven ze een unieke wending aan de kerstmarkt. Daar wordt de kerstmarkt namelijk gehouden onder de grond, in een grot. De kerstmarkten vinden plaats in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De grotten zijn versierd met mooie lichtjes en in het donker ga je langs verschillende kramen. Hoe gezellig is dat? In 2018 is de kerstmarkt in Valkenburg zelfs 'Europeon City of Christmas 2018'. Aanrader! 

Meer informatie vind je op de website van VVV Zuid-Limburg

# Kerstmarkt Enschede

Enschede staat elk jaar heel december in het teken van Winter Wonderland. De binnenstad wordt omgetoverd tot een romantisch kerstparadijs. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de Long Lane of Love, schaatsen op de Oude Markt, na het schaatsen genieten van een warme chocomel in het schaatscafé of een kijkje nemen in de stadsherberg. Ook zijn er verschillende workshops, kramen, activiteiten en optredens te vinden door de hele stad. Sinds 2017 heeft deze kerstmarkt ook een speciaal IJspaleis. Dit jaar is deze te vinden op het Stationsplein. Bezoek dus snel een keer Enschede!

Goboony kerstmarkten in Nederland

# Kerstmarkt Deventer

In Deventer wordt kerst gecombineerd met de schrijver Charles Dickens. Tijdens het Dickens Festijn komen er 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven. Daarnaast is de stad versierd en prachtig verlicht. Uitgeput van het slenteren? Deventer heeft heel veel gezellige restaurants en cafés waar je lekker kunt uitrusten onder het genot van een warm drankje.

# Kerstmarkt Eindhoven

Tijdens kerst vind het Fijne Feestdagen Festival plaats in Eindhoven. Het festival wordt door de organisatie omschreven als: "Knus, vurig, behagend, open, creatief, een tikkeltje vreemd, uitdagend en vooral van ons allemaal." Verder zijn er op allerlei plekken in de stad kerstmarkten te vinden en is er ook in Eindhoven een schaatsbaan aanwezig waar je jezelf kan uitleven. Laat dat kerstgevoel maar komen!

# Kerstmarkt Den Haag

Een kerstmarkt die elke dag open is van 12:00 tot 21:00, in den Haag kan je het vinden! Overdag zijn kerstmarkten ook ontzettend leuk. De kerstmarkt bevindt zich op het romantische Lange Voorhout in het centrum van Den Haag. Dankzij glühwein, flammkuchen en kerstverlichting ben je van een gezellige sfeer verzekerd.

# Kerstmarkt Dordrecht

Dordrecht is de grootste kerstmarkt in Nederland. De kerstmarkt heeft meer dan 100 kerstkramen met cadeautjes, kerststukjes en decoraties. Daarnaast zijn er heel veel leuke eettentjes en wordt er veel aandacht besteed aan amusement en leuke muziek. De kerstmarkt van Dordrecht zorgt hoe dan ook voor de ultieme christmas feeling.

# Kerstmarkt Amsterdam

Amsterdam staat bekend om het prachtige Amsterdam Light Festival. Tijdens het Amsterdam Light Festival wordt de stad omgetoverd tot een waar lichtparadijs. Dankzij de vele lichtjes doet Amsterdam tijdens de donkere winterdagen sfeervol en gezellig aan. Op alle grote pleinen in Amsterdam, zoals de Dam, het Leidseplein, Museumplein en de Bloemenmarkt, vind je in de maand december verschillende kraampjes en schaatsbanen. Maar dit is nog niet alles! Amsterdam heeft maar liefst zes verschillende kerstmarkten, zoals het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI. Hier krijg je de kans om te schaatsen en te genieten van de muziek. Er is zelfs een bioscoop aanwezig! Amsterdam heeft voor iedereen iets leuks.

Goboony kerstmarkten in Nederland

# Kerstmarkt Breda

De kerstmarkt Betoverend Breda behoort tot de meest interessantste en leukste evenementen. De schaatsbaan op de Grote Markt kun je er vinden, maar de echte publieksfavoriet is de vertellende kerstboom. Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwenlang onder de Grote Markt woont, vertelt vanuit de prachtige boom wat hij allemaal heeft gezien in de stad. Iedere middag kun je hem horen. De stad organiseert een winterfeest vol verrassingen. Het hele centrum is erbij betrokken en het is sprookjesachtig verlicht. Blijf na het bezoek van de kerstmarkt nog even hangen voor een lekker kopje chocolademelk of een andere warme snack.

# Kerstmarkt Utrecht

Kom de winter sfeer proeven in Utrecht! Bezoek kleine intieme muziekoptredens, loop over de kerstmarkt of ga lekker eten in een van de vele restaurants in de stad. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd die ook erg geschikt zijn voor kinderen: kom schaatsen, doe een kerstspeurtocht of ga lekker kerstknutselen.

# Kerstmarkt Groningen

De WinterWelvaart in Groningen vindt ook dit jaar weer plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma.

# Kerstmarkt Leeuwarden

Ook in Leeuwarden is er dit jaar een kerstmarkt. Een heuse Charls Dickens kerstmarkt. Op zaterdag 15 en zondag 16 december is de binnenstad van Leeuwarden het decor van de eerste Charles Dickens dagen. Meer informatie daarover kun je vinden op de website van Mooi Leeuwarden

Bezoek ook de kerstmarkten in Duitsland en de kerstmarkten in België. Zo kom je echt helemaal in de kerstsfeer! 

Zie jij het ook wel zitten om er rond de kerstdagen even op uit te gaan met de camper om deze kerstmarkten in Nederland te bezoeken, maar heb je zelf geen camper? Geen paniek! In ons ruime camper aanbod vind je vast een zeker een mooie camper voor een weekendje weg.