Tips voor campervakanties in de winter!

16 januari 2017 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

Met haar korte en koude dagen is de winter niet het meest aantrekkelijke seizoen om op vakantie te gaan. Toch zijn wij ervan overtuigd dat campervakanties in de winter erg leuk kunnen zijn, ook al is het dan wat kouder. In dit blog geven we je 5 tips om optimaal te genieten van jouw campervakantie in de winter!

#1 Winter buiten de camper

We krijgen niet voor niets sokken met Kerstmis. Niemand wordt namelijk blij van natte sokken in je schoenen, dus neem altijd een paar extra sokken mee voor het geval ze onverwachts nat worden! Je voeten zijn net een soort wielen, waarbij sokken en schoenen je  banden zijn. Verzorg ze dus goed en ze brengen je waar je maar wilt. En vergeet niet, als je voeten warm zijn, blijft de rest van je lijf ook veel langer warm!

Goboony tips winter camper sokken sneeuw

#2 Warm in de camper

Het dragen van verschillende lagen kleding is erg belangrijk om warm te blijven. Een aantal truien over elkaar is bijvoorbeeld warmer dan het dragen van één parka-jas. Het voordeel van verschillende lagen kleding is dat je ook een laag uit kan trekken als je het te warm krijgt! Ook thermokleding is zeker aan te raden tegen de kou en is de perfecte basis voor een warme outfit.

Goboony tips winter camper vakantie meisje sjaal

#3 Houd het droog in de camper

Je weet nu dat je altijd genoeg sokken bij je moet hebben, maar wanneer het regent is het ook belangrijk om niet helemaal doorweekt te raken. Laarzen zijn daarom ook ontzettend belangrijk in de winter. Hierdoor blijven je voeten droog en heb je direct lekker warme onderbenen. Ook het dragen van een regenjas is een goed idee, deze helpt namelijk niet alleen tegen de regen, maar ook tegen die akelige wind! Vergeet ook niet dat je jouw doorweekte kleding ergens moet kunnen drogen, dus zorg voor een plekje in de camper waar je jouw natte spullen kwijt kunt. Een extra set handdoeken zijn ook niet overbodig. Tot slot is het verstandig om een deurmat in de camper te leggen, om modder en vocht buiten de deur te houden. Op die manier houd je de winter buiten en blijft binnen alles lekker schoon en droog.

Goboony tips winter camper vakantie sneeuw laarzen

#4 Warme maaltijd in de camper

Winter betekent dat het weer tijd is voor heerlijke stoofpotjes en stamppot. Het reizen met een camper is redelijk luxe, maar dit betekent niet dat je een volledige keuken compleet met chef tot je beschikking hebt. Het vooraf maken en plannen van maaltijden is een heel goed idee om altijd zeker te zijn van een warme maaltijd aan het einde van een lange en koude dag. Een ander handig item om mee te nemen op camperreis is een thermoskan. Koffie, thee en soep, je kunt het er allemaal in meenemen en op die manier heb je altijd iets warms tot je beschikking, waar je dan ook bent.

Goboony tips camper vakantie winter mok stoofpot

#5 Gezelligheid in de camper

Tegenwoordig leven we in een wereld waar we de hele dag online zijn. Dat gezegd te hebben, weet je vast ook wat voor heerlijk gevoel het geeft als je even niks aan je hoofd hebt en rustig een boek kan lezen of een kaartspel kan spelen met vrienden of familie. Het is  dus belangrijk om spullen mee te nemen om jezelf te vermaken, aangezien je niet altijd de gemakken van de moderne wereld bij je hebt in jouw camper. Het winterseizoen is een rustgevend en prachtig seizoen, maar dat betekent niet dat je altijd naar buiten moet gaan om te genieten. Neem bijvoorbeeld eens de tijd om een leuk nieuw spel te leren. Kaart- of bordspellen zijn leuk om te spelen en ook nog eens makkelijk om mee te nemen in de camper!

Goboony tips camper vakantie winter handen boek

Dus hier zijn ze dan, de 5 gouden tips om jouw campervakantie in de winter tot een groot succes te maken! Vergeet ook niet om foto’s te maken tijdens jouw trip, want in de winter is de natuur prachtig. Lijkt het jou leuk om erop uit te gaan in de winter met een camper? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van wintersport campers en bekijk met welke camper jij het winter wonderland kan ontdekken!