5x Boerencamping in Limburg

1 september 2020 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Veel mensen zijn deze zomer Nederland aan het her ontdekken. We zien veel mensen er met de camper op uit gaan om zo verschillende provincies/regio’s/steden/dorpen te bezoeken. Velen weten ook hun weg te vinden naar het zuiden van het land. Door te overnachten op een boerencamping in Limburg voelt het net alsof je niet meer in Nederland bent. De prachtige hoeves, het Limburgs en het uitzicht over de heuvels geven je het gevoel dat je even ver van huis bent. In Limburg zijn vele boerencampings te vinden, maar deze zijn favoriet! 

Goboony boerencamping Limburg

  1. Op gen Beukelskoel

In juli heb ik zelf een paar nachten met een vriendin gekampeerd op camping Op gen Beukelskoel. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar die ons een plekje wees op de camping. De plaatsen zijn ruim opgezet over 5 velden en eigenlijk heb je overal uitzicht over de heuvels of over het dorpje Ransdaal. Er zijn genoeg plekken met stroom en overal zijn er waterpunten. Het sanitair is schoon en wordt regelmatig gecontroleerd (met name op wc papier, dus dat bespaart je een wandeling over de camping met een rol onder je arm). Verder is er een plek om je afval te scheiden, om af te wassen en om het chemisch toilet te legen, heeft de camping een wasmachine en droger en kun je zelfs spullen kwijt in de koelkast en vriezer. 

Ik heb hier met veel plezier gekampeerd, mede omdat het contact met de andere campinggasten leuk is. De camping de ideale basis is om de omgeving te ontdekken. Je zit namelijk dichtbij Maastricht en Valkenburg, die je zelfs met de trein kunt bereiken. Het station van Ransdaal ligt namelijk op 10 minuten lopen van de camping. Ideaal voor als je geen fiets hebt en niet steeds met de camper wil rijden. Verder zijn ook Vaals en het drielandenpunt, Aken, Keulen, Hasselt, Tongeren en Luik dichtbij. Voor ons was de camping echter meer de ideale plek vanaf waar we konden wandelen. Vanaf de camping beginnen wandelroutes, maar je rijdt ook makkelijk naar de omliggende dorpen om vanaf daar te wandelen.

Adres: Ransdalerstraat 114, 6312 AK Ransdaal

Tips voor wandelroutes:
1.
Route des Vins

2. Slenaken Gulp Vallei

3. Vogelwandeling door Geulhem en Houthem  

  1. Camping de Botkoel

In 2019 ging ik ook met de camper naar Zuid-Limburg. De mooiste camping die we toen hebben bezocht was Camping de Botkoel. De camping is niet alleen een van mijn favorieten, meer mensen denken er zo over. De camping is namelijk in 2019 benoemd tot beste camping van Nederland. Ook op deze camping word je vriendelijk ontvangen door de eigenaren. De camping ligt tussen de fruitboomgaarden en bestaat uit twee velden met ruime plaatsen en een apart veld voor campers. Op beide velden is het uitzicht prachtig. 

Het sanitair is schoon en heeft genoeg ruimte, daarnaast is er ook een invalidentoilet en -douche. Je kunt gebruik maken van de wasmachine en het gebruik van de droger is gratis. 

Je hoeft de camping eigenlijk niet te verlaten om je te vermaken. Vooral aan de kinderen is gedacht, met veel speeltoestellen, een trampoline, een speelweide en skelters. In het hoogseizoen komt ieder weekend de ijscoman op bezoek. Pas je niet meer op de skelter, maar wil je toch graag een spelletje spelen met de andere campinggasten? Dan kun je jeu de boule spelen. Even uitrusten? Neem een broodje met appelstroop die wordt gemaakt van de appels uit eigen boomgaard.

Naastdat het een fijne camping is, is de ligging ook prachtig. Vanaf de camping kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken. In de overdekte stalling kun je je fiets stallen (en elektrische fietsen opladen). Een fiets huren is ook mogelijk via VVV Zuid-Limburg, die zorgt dat de fiets op de camping wordt bezorgd. Wij fietsten de culinaire fietstocht Bokken-Rollen. Een fietstocht van 30 km, die komt langs bijzondere ‘Bokkerijder’ plekken en pauze houdt bij een aantal horecalocaties voor een Bokkerijder traktatie. Ook gingen we langs de Alfa bierbrouwerij. 

Adres: Kerkpad 2, 6155 KJ Puth

Goboony boerencamping Limburg

  1. Camping Scheyvenhof

In Heythuysen in Midden-Limburg, vind je Camping Scheyvenhof. Het terrein waar de camping op ligt is niet meer een boerenbedrijf, maar wel een woon- en zorghuis voor ouderen. Dat maakt de plek bijzonder voor zowel de bewoners als de campinggasten. Er is namelijk veel sociaal contact en die interactie zorgt voor veel dynamiek. Campinggasten kunnen aansluiten bij het diner in het restaurant. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de velden. Het gezamenlijke diner is voor mensen die houden van bijzondere ontmoetingen en mooie verhalen, voor mensen die graag dit moment van de dag delen met anderen.

De camping is van alle gemakken voorzien. De plekken zijn ruim, hebben schaduw van de loofbomen en hebben beschikbaarheid over elektriciteit. Het sanitair is schoon en zelfs voorzien van vloerverwarming. Ook zijn de douches ruim en voorzien van zitgelegenheid. Daarnaast heeft de camping een dierenweide en is er een kampvuurplaats waar je ‘s avonds samen kunt komen. 

De omgeving is prachtig voor fiets- en wandelliefhebbers. In Midden-Limburg tref je een uitgebreid netwerk van zo’n 1.000 kilometer genummerde fietsknooppunten. Een groot deel van de routes is autovrij. Extra leuk is dat je zowel dichtbij de Belgische als bij de Duitse grens zit. Zo kun je in een dag beide landen bezoeken. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in de twee nationale parken; ‘De Meinweg’ of de ‘De Groote Peel’. Verder mag een bezoekje aan het plaatsje Thorn zeker niet ontbreken. Het is heerlijk slenteren in de pittoreske straatjes. 

Adres: Scheyvenhofweg 10, 6093 PR Heythuysen

Goboony boerencamping Limburg

  1. Camping Groenendaal

Camping Groenendaal is gelegen op het erf van de gelijknamige boerderij. Deze boerderij is nog actief als melkveehouderij. De camping biedt plek aan 15 caravans en campers, voor de grote campers zijn er speciale verharde plekken. Het zijn ruime plekken op een groen autovrij grasveld. Alle plekken zijn voorzien van 6 ampère elektra, tegen meerprijs is 12 ampère ook mogelijk. Het sanitair gebouw is groot genoeg voor de hele camping. Het wordt goed onderhouden en schoongehouden. Bij zowel de wastafels als de plekken voor de afwas is er koud en warm water. Verder is er een stortbak voor het chemisch toilet, een koelkast en tegen betaling een wasmachine en droger.

Ook op deze camping is aan de kinderen gedacht. Er is een trampoline met veiligheidsnet, een zandbak, skelters en een speelhuisje.

De camping ligt in het Gulpdal waardoor je vanaf hier dezelfde dingen kunt ondernemen als vanaf Camping op gen Beukelskoel. 

Adres: Slenakerweg 1, 6271 PE Gulpen

  1. Mini-camping de Linde

Mini-camping de Linde ligt in een mooie en bosrijke omgeving aan de rand van Nationaal Park de Peel en nabij Nationaal Park De Maasduinen. De ligging is ongeveer halverwege tussen Nijmegen en Venlo en in de buurt vind je allerlei leuke dorpen waar je terecht kunt voor een kop koffie of een Limburgse vlaai. 

De boerderijcamping is gastvrij en biedt rust en ruimte, maar ook veel gezelligheid. De camping is zowel gericht op 50 plussers als op gezinnen met jonge kinderen. Het sanitair is ruim en verwarmd, er zijn genoeg afwas plaatsen en voor de wasjes is er een centrifuge. Bij de receptie ligt dagelijks de krant klaar die je gratis kunt lezen. Voor een ieder die de fiets meeneemt is de fietsenstalling, hier zijn ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. Zin in koffie, thee of ijs? Ook daarvoor kan je bij de receptie terecht. 

In de omgeving van de camping is van alles te beleven, zoals overal in Limburg is het er prachtig wandelen en fietsen. Wil je eens wat anders? Dan kunnen de eigenaren van de camping je allerlei tips over de omgeving geven! Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten. Ze kunnen spelen op de camping, met de boswachter op pad en helpen bij het voeren van de biggetjes. Ook zijn er nabij de camping pretparken en een speelboerderij. Als laatste kunnen de kinderen op avontuur met de door de camping ontwikkelde educatieve wandelroute van 2,5 km ‘Pip de Muis’.

Adres: Haag 43, 5815 CB Merselo

Goboony boerencamping Limburg

Welke boerencamping in Limburg is jouw favoriet? En welke ontbreekt nog in dit lijstje?