Wat is het GoForm en waar vind ik die terug?

29 februari 2024 in Hoe het werkt en Over camper verhuren

De GoForm is onze praktische en juridische leidraad voor een geslaagde vakantie zonder problemen, zowel langs verhuurder als huurderskant. Wij lichten je toe wat die GoForm net is. 

Wat is het GoForm? 

Op het GoForm staan gemaakte afspraken die voor vertrek gemaakt zijn met de huurder. Deze wordt door beide partijen ondertekend en ieder krijgt een exemplaar, zowel huurder als verhuurder. 

  • Op dit formulier staan de gegevens van beide partijen genoteerd, maar ook alle gegevens van de verzekering en bijstand, bestaande schades en bijzondere huisregels die onderling zijn afgesproken
  • De kilometerstand wordt bij vertrek en bij terugkomst genoteerd
  • Bestaande schades worden voor vertrek aangegeven
  • Tot slot kunnen verhuurder en huurder alle afspraken tussen beiden vastleggen op het GoForm

Goed om weten: het GoForm wordt automatisch aangemaakt. Zorg dus steeds dat je informatie van je voertuig en je contactgegevens up-to-date zijn. 

Wat moet ik invullen op het GoForm?

Er zijn een aantal belangrijke zaken die ingevuld moeten worden op het GoForm:

  1. De kilometerstand bij terugkomst en eventueel door te rekenen kilometers.
  2. Schades: een duidelijke beschrijving van de schade en waar deze zich bevindt. Vergeet niet om foto's van de schade te maken, zo gedetailleerd mogelijk 
  3. Eventuele regelingen die zijn getroffen. Hierbij is zowel de handtekening van de huurder als verhuurder verplicht.
  4. Vermelding van het termijn waarop de factuur kan worden verwacht, bespreek dit ook met de verhuurder.

Waarom is het GoForm zo belangrijk voor Goboony? 

Op het moment dat het GoForm niet compleet is ingevuld bij vertrek en terugkomst en er is sprake van een naheffing, is het moeilijk te bepalen of deze te verhalen is. Als wij als Goboony een oordeel moeten geven over de zaak, baseren wij deze op het GoForm. Op het moment dat het niet volledig is ingevuld, is het moeilijk om een naheffing te verhalen op een huurder. Documenteer en schrijf zo veel mogelijk neer voor vertrek én na vertrek! 

Krijg ik ook een huurcontract? 

Zodra het verzoek tot huur is geaccepteerd, ontstaat er een verplichte huurovereenkomst die zowel de verhuurder als de huurder omvat. In tegenstelling tot traditionele overeenkomsten worden onze contracten online gegenereerd, waardoor fysieke ondertekening door beide partijen niet nodig is. De huurovereenkomst volgt de bepalingen van onze Algemene Voorwaarden.

Een aanvullend aspect van het huurcontract betreft het GoForm. Dit document is direct beschikbaar in het boekingsoverzicht, samen met andere relevante informatie. Ga naar Mijn Boekingen en selecteer de betreffende boeking. Het huurcontract bevindt zich aan de rechterkant van de boekingspagina onder het tabblad Documenten.

Verhuur je camper op Goboony
Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt. Adverteren is gratis!