Wat gebeurt bij een annulatie?

29 februari 2024 in Kosten & opbrengsten en Over camper verhuren

Help, een annulatie! Wat nu?

Wat gebeurt er bij een annulatie?

Als verhuurder heb je de mogelijkheid om uit drie verschillende annuleringsmogelijkheden te kiezen: soepele, normale of strenge voorwaarden. Deze opties zijn beschikbaar bij het aanmaken van een advertentie en specificeren de betalingsdetails met betrekking tot annuleringen. De gedetailleerde voorwaarden zijn te vinden in het schema van de algemene voorwaarden.

De huurder annuleert

Wanneer een huurder een bevestigde boeking annuleert, zijn de door jou ingestelde annuleringsvoorwaarden van toepassing. De huurder is verantwoordelijk voor het accepteren van de bijbehorende annuleringskosten, die vervolgens naar jou als adverteerder worden overgemaakt.

De verhuurder annuleert 

In gevallen van overmacht kan een verhuurder gedwongen zijn een boeking te annuleren zonder dat er sprake is van verwijtbare tekortkomingen in de huurovereenkomst. In dergelijke situaties worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Voorbeelden van overmacht zijn onder andere onvermijdelijke auto-ongelukken, niet-voorkombare voertuigdefecten of onvoorziene ziekte of overlijden van de verhuurder.

Wanneer een verhuurder echter zonder overmacht annuleert, zijn er consequenties zoals het feit dat de huurder geen toegang heeft tot het voertuig tijdens de gewenste periode. In dit geval zal de verhuurder annuleringskosten moeten betalen. Goboony zal zich inspannen om een vervangende camper te vinden voor de huurder binnen dezelfde periode en zal, indien nodig, de huurder tot €500,00 compenseren volgens de algemene voorwaarden. Lees meer over het annulatieproces.

Verhuur je camper op Goboony
Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt. Adverteren is gratis!