Top 10 campings in Toscane

30 juli 2019 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Italië

Toscane staat natuurlijk bekend om prachtige historische steden zoals Florence en Pisa, maar deze Italiaanse provincie is in de zomer ook de perfecte plek voor een lekkere zonvakantie. Rij dus met je camper naar die prachtige heuvelachtige gebied en verblijf op een van de campings uit deze top 10 campings in Toscane. 

Goboony Top Campings Toscane VWT3 struiken

De top 10 campings in Toscane

In dit overzicht vind je campings in allerlei soorten en maten. Grote familiecampings met waterparken of juist de kleine idyllische campings in de natuur. Allemaal natuurlijk op prachtige gelegen plekken tussen de heuvels en bossen van Toscane. Het strand is altijd dichtbij en het weer zal je zelden in steek laten tijdens de zomermaanden. 

Kamperen in een camper

Bijna elke camping op deze lijst biedt naast de kampeerplekken ook bungalows, stacaravans en luxe-tenten aan. Bij Goboony zijn we logischerwijs fan van de camper, omdat je zo lekker mobiel bent, niet afhankelijk bent van een locatie en zelfs een roadtrip door Italië zou kunnen maken. Via Goboony kun je een camper huren van een particulier en zo op een voordelige manier genieten van dit prachtige vervoermiddel. Heb je geen zin om met de camper naar Italië te rijden, huur dan een camper in Italië en pak je eigen auto of het vliegtuig naar Toscane. Ideaal toch?

1. Podere Dell'Albergo

Vlakbij het stadje Pienza vind je Podere Dell'Albergo. Deze camping ligt verstopt tussen de heuvels van de Val d'Orcia en de vele wijngaarden. Het voelt hier een beetje als thuis komen. De lieve eigenaars verwelkomen je alsof je een verloren kind bent en staan altijd voor je klaar, je kunt zelfs aanschuiven voor het diner. Echt Toscaanse lekkernijen worden met grote liefde voor je klaar gemaakt. Een leuke manier om de echte lokale keuken te ontdekken en in contact te komen met andere mensen op de camping. De camping bestaat uit een paar kleine veldjes, die allemaal een prachtig uitzicht hebben over de velden en de heuvels. De zonsondergang is er adembenemend. Vanaf een van de veldjes heb je een prachtig uitzicht over het stadje Pienza, waar je zowel te voet, op de fiets als in de camper naartoe kunt rijden. Ook Montepulciano en Monticchiello zijn in de buurt. Het kost ongeveer €25,- per nacht.

Website: https://www.agriturismo.it/it/agriturismi/toscana/siena/PoderedellAlbergo-0470968/index.html (inmiddels is het alleen nog een camping en geen B&B meer)
Adres:  Via del Borghetto, 41 PIENZA (SI), 53026 Pienza SI, Italië

Goboony Top Campings Toscane middeleeuws dorp

2. Agricampeggio Il Colono

Agricamping il Colono ligt midden in een olijfboomgaard in de heuvels van Alta Val di Cecina. Hier overheersen stilte, schoonheid, gastvrijheid en prachtige uitzichten. Op de boerderij waarbij de camping ligt produceren ze olijfolie en wijn, ook zijn er veel paarden. Kinderen kunnen zich goed vermaken in het zwembad, op de speelplaats of tijdens een avontuurlijke wandeling met ezeltjes of pony's. Volwassenen kunnen mee met wandelingen en paardrijtochten. De camping is voorzien van basis gemakken als stroom en water en je huisdier is toegestaan. Vanaf de camping kun je goed de omgeving ontdekken met parken als Berignone of Monterufoli, Volterra, het middeleeuwse dorp Querceto en ook de Etruskische kust. Onze boerderij produceert en verkoopt Olijfolie en wijn.

Website: http://agricampeggioilcolono.it/
Adres: Km 0,500 43.303578 10.847575, SP47, 56045 Pomarance PI

3. Parco Delle Piscine

Deze camping is niet zomaar vernoemde naar het zwembad. Het water is namelijk afkomstig van de bron van Santa Maria en heeft volgens oud volksgeloof helende eigenschappen. Het zou met name op de ogen een therapeutisch effect moeten hebben (Santa Maria is beschermheilige van de ogen). Zowel het zwembad als de sportvelden zijn verlicht waardoor je tot in de late uurtjes lekker actief bezig kunt zijn. Hou je meer van rust, dan kun je natuurlijk plaatsnemen naast het zwembad of op het terras van het restaurant. Toch liever een culturele bezigheid, loop door het dorpje Santeano en bezoek het oude kasteel.

Website: www.parcodellepiscine.it/nl/ 
Adres: Via Del Bagno Santo, 29, 53047 Sarteano SI

4. Park Albatros Village

Een prachtige plek voor een heerlijke zon-zee-strand vakantie in Toscane. Het strand ligt op enkele minuten lopen en het zwembad is een park op zich. Vooral de glijheuvels doen het erg goed bij de jongere campinggasten. Glijheuvels? Ja glijheuvels. Dus geen lange rijen voor de glijbaan, maar lekker met z’n allen van deze kleine heuvels af het water in glijden. In de omgeving is zoveel te doen dat ik het hier niet allemaal kan opnoemen. Klik op de link hieronder en ontdek het zelf.

Website: humancompany.com/nl/bestemmingen/village/park-albatros-tuscan-zee 
Adres: Località Pineta di Torrenuova, 57027 San Vincenzo LI

5. Podernuovo BP

Podernuovo BP is een kleine, boerencamping en wordt gerund door Claudio en Laura. Op de camping worden en hun drie verschillende soorten dieren houden en ook verbouwen ze granen, olijven, wijndruiven, fruit en groentes. Dit alles voor eigen gebruik. De camping plaatsen zijn van alle gemakken voorzien en hebben schaduw en een mooi uitzicht. Ook de rest van de camping is van alle gemakken voorzien. Voor een kleine camping is er verrassend veel te doen op het terrein, maar toch hangt er altijd een relaxte sfeer. Ook is het een fijne plek om de omgeving te ontdekken. 

Website: http://www.podernuovobp.it/
Adres: Strada Comunale del Palagetto, 51, 56045 Pomarance PI

6. Camping Village Montescudaio

Net als Camping Valle Gaia ligt Camping Village Montescudaio bij het plaatste Cecina. Hoewel het een van de grootste campings in Italië is, kun je hier dankzij de afgeschermde plaatsen nog steeds van rust en privacy genieten en bieden de vele bomen genoeg schaduw om ‘s ochtends niet uit te camper te bakken. Ideaal voor camperaars, deze camping heeft plekken met een eigen chemisch toilet. Mocht je van een schone camper houden ben je hier ook op de juiste plek, want op Camping Village Montescudaio is zelfs een autowasplaats aanwezig.

Website: www.camping-montescudaio.it/nl/ 
Adres: Via del Poggetto, Km 2, 56040 Montescudaio PI

7. Pian d'Amora

Camping Pian d’Amora ligt aan de rand van het bergdorp Coreglia Antelminelli op 600 meter hoogte. De staanplaatsen zijn speels over de terrassen verdeeld, waardoor het al snel gezellig maar toch relaxed staat. Kastanjebomen zorgen voor de nodige verkoeling tijdens de warme zomerdagen. De camping is van gemakken als wifi en stroom voorzien en ook het sanitair is netjes. Vanaf de camping heb je een mooi uitzicht over de omgeving, daardoor word je al snel geprikkeld om eropuit te trekken. In de omgeving kun je goed wandelen en fietsen en ook het beoefenen van bergsporten is mogelijk. Op de camping vertellen ze je graag meer over alle andere mooie bezienswaardigheden in de buurt. 

Website: http://www.campingpiandamora.nl/index.php/nl/
Adres: Via del Crocifisso 1, 55025 Coreglia Antelminelli LU

8. Camping Barco Reale

Gelegen tussen de heuvels van Montalbano heb je op deze camping een prachtig uitzicht en liggen zowel Florence als Pisa op ongeveer een uur rijden. Net als alle goede campings heeft Barco Reale een campingwinkel en een restaurant. Je vindt hier echter ook een ijswinkel waar je heerlijke Italiaans ijs kunt halen. Wel zo lekker tijdens je vakantie in Italië. De prachtige Toscaanse heuvels bieden een perfecte achtergrond voor wandel- en fietstochten of huur op de camping een scooter en verken de buurt ‘op z’n Italiaans’.

Website: www.barcoreale.it/nl/ 
Adres: Via dei Nardini, 11, 51035 Lamporecchio PT

9. Camping Village Rosselba le Palme

De naam doet het misschien vermoeden, de camping wordt omringd palmen wat het vakantiegevoel natuurlijk sterk bevorderd. Om hier te komen zul je een veerboot moeten nemen, want de camping ligt namelijk op het eiland Elba. Dit eiland is vooral bekend door het ballingschap van Napoleon Bonaparte en er zijn dan ook drie musea gewijd aan deze Franse generaal. Op de camping zelf vind je prachtig zwemparadijs, een speeltuin en sportvelden. Een heerlijke vakantie voor jong en oud dus.

Website: www.rosselbalepalme.it/nl/
Adres: Località Ottone, 3, 57037 Portoferraio LI

10. Camping Village Le Pianacce

Heb je kleine kinderen die van waterpret houden, dan is Le Pianacce de place-to-be. Dankzij de gezellige waterspeeltuin zullen ze hier niet weg te slaan zijn en kun je zelf lekker langs de kant relaxen met een goed boek. Deze typische terrassencamping ligt op een heuvel in de schaduw van de vele bomen en wordt dankzij de kleinschaligheid ook als charmecamping gezien. Je komt hier echt helemaal tot rust.

Website: www.campinglepianacce.it/ned/ 
Adres: Località Le Pianacce, 57022 Castagneto Carducci LI

Goboony Top Campings Toscane VWbus landweg

Langs meerdere mooie plekken in Toscane? Maak deze roadtrip door Toscane

Vond je het een mooie lijst, kijk dan snel verder voor meer inspiratie voor je vakantie in Italië. Ben je nu al overtuigd en wil je het liefst deze week nog vertrekken? Huur dan snel een camper via Goboony