Top 6 leukste campings in België

30 augustus 2020 in Bestemmingen, België, Voor reizigers & Campings en camperplaatsen

Kamperen in eigen land of net over de grens was nooit eerder zo populair. De primaire reden is een ieder wel bekend en nog steeds even verdrietig. Toch merken veel mensen dat op vakantie gaan in de directe omgeving ook fijn is. Dichtbij huis is nog zoveel moois te ontdekken. Met deze top 7 leukste campings in België maken we het je makkelijk om een mooie bestemming te vinden. Meerdere campings bezoeken kan natuurlijk ook. 

Eerder maakten we al een selectie van de leukste camperplaatsen in België. De ene camperaar staat liever alleen op camperplaatsen, de andere gaat juist liever naar een camping of naar een particuliere locatie van Campspace. Ga je voor het eerst met een camper op vakantie? Probeer dan eens allebei om te kijken wat jij het leukste vindt. En onthoud, er is geen goed of fout.  

Goboony Leukste campings in België

1. Camping Houtum 

Camping Houtum is een camping van Kempen Campings, die zich inzet voor het kamperen in de regio Antwerpse Kempen. Camping Houtum is direct de perfecte uitvalsbasis om de prachtige Kempense natuur te verkennen. Ga wandelen, fietsen of mountainbiken via de goed bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. Of maak een tocht met de kajak of een huifkar. 

Op de camping doen ze er alles aan om alle gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Je slaapt middenin het groen, hoort overal het vrolijke gezang van de vogeltjes en het vriendelijke geloei van een grazende koe. De camping beschikt over 70 nette ingerichte plaatsen en door de vele haagjes zijn er veel gezellige plekjes en rustig hoekjes voor een goed boek en om even helemaal te ontspannen. 

Adres: Houtum 39, 2460 Kasterlee
Prijs: €24,- voor een camperplaats 

2. De Lilse Bergen

4-sterren camping de Lilse Bergen is ook aangesloten bij Kempen campings en ligt ook op een prachtige plek in de Antwerpse Kempen. De camping is een waar speelparadijs voor kinderen. De uitgestrekte zwemvijver met waterglijbaan, de speelvijver met klimrekken, waterfietsen en kajaks, de grote speeltuin, de trampolines, de elektrische minicars of go-carts, een potje minigolf en een speciale peuterzone. De Lilse Bergen heeft het allemaal.

Ook de omgeving is prachtig. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Turnhout, Herentals of Antwerpen of bezoek de brouwerij van Westmalle. Voor fietsers en wandelaars zijn er vele routes in de wijde omgeving. Voor de kinderen mag een dagje Bobbejaanland niet missen.  

Adres: Strandweg 6, BE-2275 Gierle
Prijs: vanaf €24,- in het hoogseizoen voor 4 personen en inclusief water en elektriciteit. 

3. Hof van Eeden

Camping Hof van Eeden is een rustig familiecamping, gelegen in de Zuiderkempen te Heultje-Westerlo. De camping is gezellig en van alle gemakken voorzien. De camping is een waar speelparadijs voor kinderen met een speeltuin, waterpret en animatie-activiteiten. Toch biedt de camping ook veel rust en is de camping de ideale plek voor wie het liefst gaat wandelen en fietsen tijden de vakantie. De landelijke en bosrijke omgeving bieden veel fiets- en wandelmogelijkheden. Ook liggen de bruisende steden Brussel, Antwerpen, Leuven, Diest, Lier en Mechelen niet ver van de camping. 

Adres: Kempische Ardennen 8, 2260 Heultje-Westerlo
Prijs: vanaf €19 per nacht, inclusief twee personen en elktriciteit.

4. C&P Buitensport

C&P Buitensport ligt in de prachtige natuur van het schilderachtige stadje Houffalize en het stromende riviertje de Ourthe. Zoals de naam al doet vermoeden is de camping de ideale plek voor een spannend buitensport avontuur. Maar ook als je daar niet van houdt, ben je hier verzekerd van een schitterende vakantie. De sfeer op de camping is puur en ongedwongen en dat in een natuurlijke omgeving. Het is geen plek met computers en een groot animatieteam. Er is juist aandacht voor buiten actief zijn, lekker eten in het cafe en een kampvuurtje aan de oever van de rivier. Je kunt er voor kiezen om zelf op pad te gaan, maar op de camping bieden ze professionele begeleiding bij activiteiten als SUP, speleologie, kajakken, mountainbiken, shoot-out en verschillende spannende groepsopdrachten. Hierbij is er extra aandacht voor het omgaan met de natuur. De camping heeft voor campers speciale camperplaatsen. Meer over het natuurgebied Parc naturel des deux Ourthes lees je in dit artikel over mooie natuur in België

Adres: Rue de la Roche 63, 6660 Houffalize
Prijs: rond de €20,- per nacht inclusief twee personen en elektriciteit. 

Goboony Leukste campings in België

5. Minicamping Leeuwerikenveld 

Minicamping Leeuwerikenveld begon als trekkersveld voor fietsers. Echter bleek er ook behoefte aan een plek voor ruiters, wandelaars en kampeerders. Zo groeide de plek meer en meer uit tot camping (en ook de B&B is populair!). Er zijn twee velden, de ene voor tenten, de andere voor caravans en campers. De velden worden gescheiden voor een hoge beukenhaag, dit biedt privacy en beschutting. De camping is nog steeds hoofdzakelijk gericht op trekkers, maar je bent ook welkom voor een langer verblijf. De camping is van alle gemakken voorzien. 

Adres: Ransbergstraat 26, 3350 Neerlinter
Prijs: €22,- voor 1 nacht voor campers met 2 personen (inclusief: elektriciteitsaansluiting, wifi, water, toilet, douche, afval recuperatie, stortbak en grijs water afvoer en verzekering)

6. Aux Sources De Lescheret

Aux Sources De Lescheret is een natuurkampeerterrein met moderne faciliteiten (vernieuwd sanitair!). Het ligt in de zuid Belgische Ardennen. Het terrein is ruime kampeerplaatsen en heeft 3 meertjes om te kunnen spelen, zwemmen en vissen. Daarnaast mag je er een kampvuurtje maken. Op die manier worden kampeer avondjes toch altijd net wat knusser. Mocht je je boeken uit hebben, dan kun je een nieuw boek vinden in de bibliotheek. Ook dit gebied leent zich weer uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten. In de regio liggen ook plaatsen als Bastogne en Neufchateau, voor een flinke dosis cultuur. Deze camping stond eerder al in het lijstje met leukste natuurcampings in de Ardennen!

Adres: 
Rue des étangs Lesch 15, 6640 Vaux-sûr-sûre
Prijs: €22,50 in het hoogseizoen inclusief kampeermiddel en twee personen

België kent natuurlijk nog vele andere mooie plekken. Wat vind jij de leukste campings in België? Ik hoor het graag!