De 5 mooiste camperplaatsen in België

4 mei 2020 in België, Tips voor reizigers & Campings en camperplaatsen

Als je bij Goboony een camper gehuurd hebt om België te verkennen, dan ben je ongetwijfeld op zoek naar mooie camperplaatsen in België. Wie aan België denkt, denkt aan pralines, bier en de overheerlijke Belgische keuken. Daarbij heeft België prachtige steden zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel. België leeft en is voor veel camperaars een geliefde bestemming. Om ook jou enthousiast te maken hebben wij de mooiste camperplaatsen in België op een rijtje gezet.

Goboony camperplaatsen Belgie

1. Camping Hohenbusch

Deze camperplaats in het zuiden van België is een prachtige camperplaats. De eigenaren hebben voor een prachtige camperplaats gezorgd die net, ruim en modern is. De sanitaire voorzieningen zijn uitstekend geregeld. Ook zijn ze verwarmd, dus in de wintermaanden kun je hier prima staan. In de warme zomermaanden kun je een heerlijk verfrissende duik nemen in twee verschillende zwembaden op deze camping. De verdere voorzieningen op deze plek zijn uitstekend, je kunt wassen en drogen en gebruik maken van water en stroom. Een pluspunt van deze camping is de broodjesservice. Je hoeft dus ‘s ochtends niet meer je broodje voor onderweg te smeren, maar kunt die gewoon bestellen.

De camperplaats ligt vlakbij de grens van Luxemburg en Duitsland dus deze landen kun je ook een dagje bezoeken als je er toch bent!

Contactgegevens:
Grüfflingen 31, 4790 Burg-Reuland, België
Tel.: +3280227523 | E-mail: info@hohenbusch.be

GPS:
N 50.24150,  E 6.09334
N 50°14'29",  E 6°05'36"

Camper (2 pers incl. belasting): € 19,50 / € 28,50

2. Camping Malpertuus

Deze camperplaats ligt tussen Brugge en Gent in en zou daarom de eerste camperplaats in België kunnen zijn die je op zoekt. Net over de grens van Zeeland en België ligt het plaatsje Lembeke, waar deze prachtige camperplaats midden in de Lembeekse bossen ligt. Deze camperplaats is perfect als je op zoek bent naar rust en een mooie omgeving. De bossen zijn perfect om te wandelen of te fietsen. Daarbij is de camperplaats voorzien van een verwarmd sanitairgebouw en er zijn was en droog mogelijkheden, internet en watervoorzieningen. In de omgeving bevinden zich een aantal goede restaurants die lopend of met de fiets te bereiken zijn.

Als je een bezoek wil brengen aan een stad, dan zul je dit met de camper moeten doen. Gent en Brugge liggen namelijk niet op loop- of fietsafstand. Op deze camperplaats mag je voor onbepaalde tijd voor 16 euro per dag staan. Met de NKC-kaart krijg je korting, dus vergeet deze niet!

Contactgegevens:
Tragelstraat 12, 9971 Lembeke, België
Tel.: +3293776178 | E-mail: campingmalpertuus@telenet.be

GPS:
N 51.18100,  E 3.64195
N 51°10'52",  E 3°38'31"

3. Minicamping Stukkeheidenhof

Meer in het oosten van België vind je het plaatsje Bree. Dit plaatsje ligt vlakbij de Limburgse grens en is gemakkelijk te bereiken, maar deze camperplaats biedt nog veel meer! Als je van het platteland en een rustige omgeving houdt, dan ben je hier op het juiste adres. Fiets over de paadjes tussen de akkers rond en kom allerlei verschillende soorten agrarische bedrijven tegen. Fiets een stuk door en je komt in het plaatsje Bree. Een moderne stad waar je kun shoppen of een hapje kunt eten.

De camperplaats is van alle gemakken voorzien en geschikt om langere tijd te verblijven. Voor een nacht betaal je hier 18 euro en kun je gebruik maken van alle voorzieningen. Camperaars die hier geweest zijn, zijn vooral lovend over de eigenaresse die de camperplaats vol enthousiasme runt!

Contactgegevens:
Grensstraat 2, 3960 Bree, België
Tel.: +3289461608 | E-mail: info@stukkenheidehof.be

GPS:
N 51.13288,  E 5.62092
N 51°07'58",  E 5°37'15"

4. Colline de Rabais

Voor deze camperplaats moet je wel een stukje rijden. Dat is zeker de moeite waard, want deze camperplaats is een pareltje! Op de camperplaats stap je de camper uit en wandel je direct de bossen in. Aan voorzieningen is er hier geen gebrek. Zo zijn er verschillende zwembaden voor jong en oud, is het sanitair verwarmd en modern en zijn de camperplaatsen ruim opgezet. Je hebt dus échte privacy als je dit nodig hebt. Voor de fietsers en wandelaars is de ligging perfect, je bent zo in de bossen om hier een goede wandeling of fietstocht te maken.

Op deze camperplaats kun je lange tijd verblijven voor een bedrag tussen de 18 en 26 euro per nacht. De voorzieningen zijn geheel gratis en met de NKC-kaart krijg je ook nog eens een mooie korting!

Contactgegevens:
Clos des Horles 1, 6760 Virton, België
Tel.: +32479488311 | E-mail: info@collinederabais.be

GPS:
N 49.57928,  E 5.54822
N 49°34'45",  E 5°32'54"

5. Parking Herbeumont

Ben je meer op zoek naar een plek om te overnachten zodat je de volgende dag direct weer door kan reizen naar het zuiden? Dan begrijpen wij dat je niet op zoek bent naar een dure camperplaats met een zwembad. Je bent dan op zoek naar een plek om bij te komen, de cassettes te legen en de volgende dag weer te vertrekken. Parking Herbeumont is hier een zeer geschikte plek voor! Deze camperplaats ligt vlakbij de grens van Frankrijk en is goed te bereiken. De voorzieningen zijn niet heel geschikt, maar prima als je hier maar een nacht staat. Mocht je nog niet genoeg uitgerust zijn of wil je gewoon wat langer blijven, dan kun je een prima wandeling maken in de natuur in de omgeving.

De voorraadkast kan aangevuld worden, omdat de winkels op loopafstand zijn. Zodra de broodjes, het beleg en andere zaken aangevuld zijn kun je weer je weg vervolgen. Pluspuntje, deze camperplaats is volledig gratis!

Contactgegevens:
Avenue René Demarteau, 6887 Herbeumont, België
Tel.: +3261210330

GPS:
N 49.77717,  E 5.23710
N 49°46'38",  E 5°14'14"

Handigheidjes voor de camper in België

Als je met de camper naar België gaat is het handig om even te kijken naar de bijzonderheden voor het camperen in België. Zo kom je tijdens je vakantie niet voor verrassingen te staan en kun je onbezorgd genieten van je rust.

  • In België is het namelijk verboden om vrij te kamperen. Je moet dus op de officieel aangewezen plekken overnachten, anders ben je strafbaar.

  • Let bij het rijden in België ook op de tolwegen! Sommige wegen in België zijn alleen toegankelijk tegen betaling. Wil je dit voorkomen? Plan dan zorgvuldig je reis van tevoren.

  • Als je in België rijdt, dan is het verplicht om een brandblusser bij je te hebben.

  • Verschillende steden in België zijn een milieuzone, kijk voor vertrek welke dit zijn!

Bereid je voor op je volgende trip

Laat je inspireren voor je volgende camper reis met ons gratis camper inspiratie magazine. Je vindt er ervaringen van andere reizigers, praktische tips, mooie bestemmingen en routes en handige apps voor onderweg.

Bekijk aanbod