Heb ik een BTW-nummer nodig om te verhuren?

12 maart 2024 in Hoe het werkt en Over camper verhuren

Ik denk aan verhuren. Heb ik dan een BTW-nummer nodig? We vertellen je graag alles over. 

 

Ik heb geen BTW-nummer. Kan ik mijn camper verhuren?

In België kan je zonder BTW-nummer je camper verhuren op Goboony. Indien je camper is ingeschreven op een zaak mag je een zakelijk account aanmaken waarbij je in de verificatie je BTW-nummer zult moeten opgeven.

Dit betekent echter niet dat je vrijgesteld bent van belastingen. Meer informatie omtrent belastingen en verhuren in België vind je hier. 

Ik heb een factuur nodig voor mijn boekhouding

Als zakelijke verhuurder ben je verplicht om een factuur op te maken als je camper geregistreerd is op je bedrijf. Deze factuur maak je op voor eigen boekhouding en hoef je niet te bezorgen aan de huurder. 

Een factuur dient opgemaakt te worden op naam en adres van de huurder, welke je kunt terugvinden op het GoForm of op de huurovereenkomst. De reden dat een factuur niet opgemaakt dient te worden op naam van Goboony is omdat de uitbetaling gesplitst verloopt: de huurder betaalt een deel rechtstreeks aan Goboony en een deel rechtstreeks aan jou als verhuurder.

Voor het factureren kun je uitgaan van je huurinkomsten. Het bedrag dat je ontvangt, inclusief BTW, wordt op de factuur vermeld als jouw inkomsten. Je hoeft de Dagverzekering niet op te nemen in de facturatie, omdat je deze niet rechtstreeks aan ons betaalt. Daarom is er geen facturatie voor de Dagverzekering.

Hier vind je een voorbeeld factuur die je kunt gebruiken als opzet voor jouw facturering.

Verhuur je camper op Goboony
Je bepaalt zelf aan wie en wanneer je verhuurt. Adverteren is gratis!