Dit zijn de aanbieders van een camperverzekering in België

31 mei 2022 in Campertips en -weetjes en Tips voor eigenaren

Overweeg je het om een motorhome aan te schaffen of zit je tussen twee modellen in? Dan ben je misschien ook je hoofd aan het breken over welke verzekering je best afsluit. Wij zetten alle aanbieders van een camperverzekering op een rijtje. 

Camper verzekering Goboony

Verzekeringsagent is een beschermd beroep in België. Dit wil zeggen dat niet zomaar iemand verzekeringsadvies mag geven. Dat geldt ook voor Goboony. Wij kunnen enkel het volgende meegeven: contacteer jouw lokale verzekeringsagent en vergelijk grondig alle voorstellen. Reizen met een gerust hart tegen de beste prijs, da's goud waard. Wat we wel kunnen doen, is een lijst meegeven van alle aanbieders van camperverzekeringen. Zo krijg je alvast een zicht op waar je je zoektocht kan starten. Slimme vragen om aan je verzekeraar te stellen zijn bvb;

Ben ik verzekerd voor diefstal en ontvreemding, glasbreuk, waterschade ..
Is de inboedel mee verzekerd?
Zijn de bestuurder en de inzittenden verzekerd?
Hoe ziet het met pechhulp in binnen- en buitenland?
Hoe zit het met rechtsbijstand?
Hoeveel bedraagt de franchise? 
Is mijn schade ook gedekt als ik zelf een ongeval veroorzaak?
Kan ik een interessante prijs krijgen als ik de verzekering voor twee voertuigen (personenauto en mobilhome) bij één verzekeraar afsluit?
.....

Belangrijk: Deze lijst geldt voor een algemene camperverzekering. Wil je graag je camper delen of verhuren dan ben je echter verplicht een verzekeringspolis af te sluiten die specifiek voorziet in het verhuren van je camper. Ofwel kies je voor de Goboony Dagverzekering, zo is je camper full-omnium verzekerd per verhuurdag, ofwel kies je voor een verhuurpolis bij een gespecialiseerde verzekeringspartij zoals Ruwelka. Een verhuur-verzekering via derden is wel noodzakelijk als je professioneel verhuurt OF als je een rijbewijs-C camper hebt. 

Aanbieders van een camperverzekering In België