Deze betoverende bestemmingen vind je terug in je favoriete Disneyfilm

7 juni 2023 in Bestemmingen, Tips voor reizigers & Camperroutes

Sprookjes bestaan niet… Of toch wel? Want wist jij dat je favoriete Disneyfilms op echte locaties zijn gebaseerd? En je kunt ze gewoon bezoeken! Lees snel verder en ontdek op welke locaties jij je in een Disneysprookje waant! Wel oppassen, want wie weet kom je onderweg wel een betoverde prins of een boze stiefmoeder tegen… Vooral een aanrader om de locaties te combineren in een mooie roadtrip met de kids achterin! 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. De Kleine Zeemeermin: Chateau de Chillon, Zwitserland

Laten we beginnen met mijn persoonlijke all-time favorite: de Kleine Zeemeermin. Het kasteel waar prins Erik woont is namelijk geïnspireerd op het 13-eeuwse Chateau de Chillon aan het meer van Genève in Zwitserland! Je herkent het kasteel aan de witte buitenkant met rode torentjes en de steil aflopende rotsen die het kasteel een strategische positie geven. Het schijnt een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa te zijn, dus genoeg reden voor een bezoekje! Wie weet vang je nog een glimps van een zeemeermin op in het meer… 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. Doornroosje: kasteel Neuschwanstein, Duitsland

Als het magische kasteel Neuschwanstein in Beieren je bekend voorkomt, dan kan dat goed kloppen! Het kasteel is namelijk de inspiratie voor de beroemde film Doornroosje geweest. Aangekomen bij het kasteel lijkt het oprecht alsof je een sprookje bent ingestapt. De grote witte torens steken hoog boven de toppen van de bomen uit… Betoverend mooi! Het kasteel werd in 1892 door Lodewijk II van Beieren gebouwd. Fun fact: Walt Disney heeft Neuschwanstein persoonlijk bezocht om zich te laten inspireren voor de bouw van zijn eerste themapark in Californië in 1955. Ga je de Romantische Strasse route met de camper rijden? Dan kom je ook langs het kasteel! 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. Belle en het Beest: Eguisheim, Frankrijk

Het te schattige dorpje Eguisheim in Frankrijk vormt het decor voor het verhaal van Belle en het Beest. Bonjour! Het dorpje doet qua architectuur een beetje Duits aan. Dat komt doordat dit deel van Frankrijk enige tijd in handen van Duitsland was. Eguisheim is trouwens goed te combineren met een roadtrip door de Franse regio de Elzas. De Elzas zit stampvol middeleeuwse dorpjes, kleurrijke pleintjes en groene wijngaarden. 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. De Klokkenluider van de Notre Dame: Notre Dame, Frankrijk

Het zal vast niet als een verrassing komen dat de Klokkenluider van de Notre Dame op de Notre Dame in Parijs is geïnspireerd. Helaas is de enorme kathedraal tijdelijk gesloten door een zware brand enkele jaren geleden, toch kun je nog steeds een glimps van de buitenkant opvangen. Fun fact: Walt Disney bedacht het sprookje niet zelf. Het verhaal werd namelijk door Victor Hugo bedacht in 1831. Dat is inderdaad dezelfde schrijver die Les Misérables schreef! 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. Rapunzel: Mont Saint-Michel, Frankrijk

Jahoor, Frankrijk heeft nóg een bestemming die je uit een Disneyfilm zou kunnen herkennen. Ken je het verhaal van Rapunzel, die als baby uit haar kasteel werd ontvoerd door een heks, in een torentje werd opgesloten en alleen kon ontsnappen door haar lange haren uit het raam te laten zakken? Het getijdeneiland Mont Saint-Michel in Normandië lijkt wel heel erg op het koninkrijk Corona waar Rapunzel vandaan komt! Een iconische attractie in Frankrijk die je absoluut niet mag overslaan als je in Normandië bent. Deze sprookjesachtige plek staat natuurlijk ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Maak tijdens eb een wandeling langs de wadden van de baai of bezoek het eiland via een dijk dat is verbonden met het vasteland. 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. Brave: Eilean Donan Castle, Schotland

Het verhaal van de stoere prinses Merida speelt zich af in middeleeuws Schotland. In de film strijden vier clans om de macht en Merida wordt geacht te trouwen, zodat ze de troon kan overnemen. Het huis van de clan DunBroch is geïnspireerd op het Eilean Donan Castle. De grote tafel in het midden van de feestzaal stond op zijn beurt model voor Merida’s koninklijke familiebijeenkomsten. Daarnaast komen ook de eeuwenoude Callanish Stones terug in de film. Genoeg reden om met de camper een roadtrip door de Schotse Hooglanden te maken! Hier vind je meer mooie bezienswaardigheden in Schotland
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. Frozen: St. Olaf’s Church, Noorwegen

De kapel van St. Olaf’s Church in Noorwegen lijkt sprekend op de kapel in de film Frozen. De kerk staat in het Noorse Balestrand en werd gebouwd door de Engelse Margaret Green, de vrouw van de Noorse Knut Kvikne. De kapel vormt een belangrijk deel in het verhaal over de twee zusjes, de liefde en natuurlijk Olaf de sneeuwpop (wellicht is zijn naam ook wel op de kerk geïnspireerd?). 
Goboony bestemmingen gebaseerd op Disneyfilms

  1. Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen: Kasteel Alcázar, Spanje

In Segovia in Spanje staat een kasteel dat wel heel veel overeenkomsten vertoont met het exemplaar van de boze koningin uit de film Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Het gaat om het kasteel Alcázar van Segovia. Het sprookjesachtige kasteel werd in de 11e eeuw op de top van een grote berg gebouwd door koning Alfonso VI. Ook dit kasteel heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Wat is jouw favoriete Disneyfilm? En welke locaties staan er nog op jouw bucketlist? Waar je ook naartoe gaat, met een huurcamper van Goboony zit je altijd goed en kun je jouw favoriete sprookjesbestemming combineren met een mooie roadtrip.