De mooiste plekken in Schotland

22 augustus 2018 in Bestemmingen en Verenigd Koninkrijk

Eerder schreven we over camperplaatsen in Schotland en wildkamperen in Schotland. Nu wil je natuurlijk ook het Schotse land gaan ontdekken. En of er genoeg te ontdekken valt, want Schotland heeft de mooiste plekjes. Hieronder lees je wat je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek in dit bijzondere land.

Goboony-mooiste-plekken-schotland-castleHet meer van Loch Ness

Bestaat ie nou wel of niet? Niemand weet het zeker en wetenschappers moeten het doen met vage foto’s en video’s. Of je er nou in gelooft of niet het meer van Loch ness is zeker een van de mooiste plekken in Schotland. Het meer is 37 kilometer lang en 226 meter diep en bevindt zich in de schotse Hooglanden midden in het Great Glen, de grote dal. Voor wandelaars is dit een perfecte plek om te wandelen, langs lange meren en smalle paadjes zijn hier prachtige wandelroutes te vinden. Rondom het meer is er ook van alles te zien. Het Urquhart Castle is een aanrader en is een van de topattractie aan het Loch Ness. Dit kasteel heeft namelijk een bloederige geschiedenis, waarover je alles krijgt te horen tijdens de rondleiding. Maar het allermooiste is toch wel het uitzicht op het Loch Ness. Ben je nieuwsgierig naar alles rondom Nessie? Bezoek dan zeker de Nessie Hunter, Steve Feltham. Sinds 1991 is hij bezig met het jagen op het grootste mysterie van Schotland. Met zijn jarenlange onderzoek kan Steve de prachtigste verhalen vertellen over zijn zoektocht naar dit monster. Hij is te vinden op een strandje direct naast Dores inn. Bezoek ook het Loch Ness Centre & Exhibition waar je alle ins en outs krijgt over de onderzoeken die zijn gedaan naar het bestaan van Nessie. Speciaal voor camper en caravans is er een Loch Ness Caravan park gelegen aan het meer. Ideaal dus om met je camper de mooiste plekken in Schotland te ontdekken.

Nationaal park Cairngorms

Het nationaal park Cairngorms in Schotland heeft de mooiste plekjes. Het park ligt in de Schotse hooglanden tussen Inverness, Aberdeen en Perth. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van meer dan vierduizend vierkante kilometers. In dit nationaal park valt van alles te beleven en te ontdekken. Voor de wandelaars biedt Cairngorms bijzondere wandelroutes van één of zelfs meerdere dagen. Met prachtige landschappen vanaf de hoogste punten van het park kun je prachtige en jaloersmakende plaatjes schieten. Houd je van een uitdaging dan wordt de bekende Cairn Gorm route aangeraden. Dit is een vrij pittige klim naar de top maar eenmaal boven vergeet je dit weer en je wordt met een bergtreintje weer netjes naar beneden gebracht, voetjes omhoog en genieten van de omgeving. Rendieren zijn belangrijke dieren voor de begrazing van de vele grasvlakten in de bergen. Om dit in stand te houden is er een Rendier centrum opgezet. Hier leven zo’n 150 rendieren die een bijdrage leveren aan het landschap van het nationaal park. In het centrum vertellen zij jou alles over deze bijzondere dieren en kun je ze zelfs aanraken, een echte aanrader wanneer je met kinderen Schotland bezoekt. Wil je nog meer dieren zien, ga dan naar het Highland Wildlife park. In dit safaripark kun dieren zoals, bizons, elanden, lynxen en wolven spotten. In de bijgelegen dierentuin zijn daarnaast nog meer exotische dieren te bewonderen. In het nationaal park zijn verschillende campings waar je met de camper kan overnachten, in het hoogseizoen wordt er aangeraden om van te voren een plaats te reserveren aangezien de campings dan vaak volgeboekt zijn. Klik hier voor een overzicht van alle campings en parken.

Goboony-mooiste-plekken-schotlandEdinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en wordt ook wel het 'Athene van het noorden' genoemd. Het historisch centrum telt veel mooie bezienswaardigheden, waardoor de stad zeker past in het rijtje van mooiste plekken in Schotland. Het Edinburgh castle is bovenop een rots gebouwd waardoor deze hoog boven de stad uitsteekt. Loop vanaf het kasteel door de hoofdstraat van het oude centrum, de ‘Royal Mile’ genaamd. In de aangrenzende zijstraatjes komt u veel mooie bezienswaardigheden tegen. Aan het einde van deze hoofdstraat staat het Holyrood Palace, het koningshuis van Schotland. Hier worden nog altijd plechtigheden gehouden en worden er koninklijke gasten ontvangen. Delen van dit bijzondere paleis zijn opengesteld voor publiek. Schotland staat bekend om zijn whisky, een bezoekje aan het Scotch Whisky Heritage Centre mag dan ook zeker niet ontbreken. Hier krijg je alles te horen over de ambacht van het destilleren en kan je natuurlijk een aantal van de 300 soorten whisky proeven. Wandel in The Real Mary King’s Close door een verborgen geheime gangenstelsel waar een gids de duistere verhalen van deze plek tijdens een wandeling in geuren en kleuren vertelt. Zo leer je op een unieke manier de stad en zijn voormalige inwoners kennen. In Edinburgh is onder andere het Mortonhall Caravan & Camping park waar jij met je camper kan overnachten om deze mooie stad te ontdekken.

 

Goboony-mooiste-plekken-schotland-isle-of-skyIsle of Skye

Door middel van de Skye Bridge is dit bijzondere en mooie eiland te bereiken vanaf het  vasteland. Net voor westkust van Schotland is Isle of Skye te vinden. Op het eiland zijn de mooiste plekjes van Schotland te vinden. The old man of Storr is een indrukwekkende rots aan de oostkant van het eiland. Deze rots doet vele denken aan de Lord of the Rings films. Vanaf de old man of Storr heb je een prachtige wandelroute naar Quiraing. Deze plaats wordt vaak gebruikt als filmlocatie, de bekendste film die hier ooit is opgenomen is Star Wars. Op een hoge rots staat het Dunvegan Castle, een van de oudste en nog steeds bewoonde kastelen van Schotland. Dit kasteel ligt aan het Loch Dunvegan, waar regelmatig zee-otters en zeehonden hun gezicht even laten zien. Volgens de inwoners van het eiland wanen hier nog steeds geesten rond van oud bewoners.Tot slot is een 2,5 kilometer lange wandeling langs de Fairy Pools een geweldige ervaring. Hierbij wandel je langs de mooie poeltjes die helaas te koud zijn om er in te duiken. Neem wel je goede wandelschoenen mee want sommige delen van de wandelroute zijn erg glad! Op het eiland zijn verschillende campings waar jij met jouw camper terecht kan, zoals Kinloch Campsite, waar je uitkijkt over het prachtige Dunvegan meer.

Ben je enthousiast geworden en wil jij deze mooie plekken in Schotland met je eigen ogen gaan ontdekken? Aarzel dan niet en boek een camper #LETSGOBOONY

Bekijk aanbod