Camperplaatsen in Schotland

12 juni 2023 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Verenigd Koninkrijk

Eerder schreven we al over camperplaatsen in Engeland, maar nu is tijd om noordwaarts te rijden en de camperplaatsen in Schotland te ontdekken. Je mag trouwens ook wildkamperen in Schotland, maar tussendoor is het wel fijn om te overnachten op camperplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld je toilet en vuilwatertank legen en je camper weer voorzien van schoon water.
Goboony camperplaatsen Schotland

  1. Creagan Station Tourers

Bij Creagan Station Tourers sta je echt in een prachtige omgeving. Deze camperplaats ligt vlakbij het Loch Creran, waar je fantastische hikes kunt maken. ‘Loch’ is een Schotse naam voor meer of ‘inham van de zee’. Vaak is het een mooi natuurverschijnsel dat rijk is aan bomen, planten en dieren.

Deze camperplaats is met afstand de mooiste camperplaats van Schotland, waardoor je deze absoluut moet bezoeken! De camperplaats is zeer luxe. Alle voorzieningen die je op vakantie met de camper nodig hebt, of om je camper weer even klaar te maken voor een wildkampeersessie zijn aanwezig. Alle voorzieningen zijn inbegrepen en je staat ook nog eens aan een prachtig meer.

De camperplaats is ook nog eens de ideale uitvalsbasis voor allerlei mooie activiteiten in de omgeving. Bezoek de stad Oban, ga fietsen over The Caledonian Way, ga met een gids naar Castle Stalker of, voor de ervaren hikers onder ons, steek de Aonach Eagach richel over.

Adres: Creaganlea, Appin, Argyll & Bute, Scotland, PA38 4BQ

  1. Harbour Car Park

Aan de haven van Nairn ligt deze mooie camperplaats. Er is plaats voor vijf campers en je hebt hier een heel mooi uitzicht op de zee. Op loopafstand vind je een supermarkt waar je de dagelijkse boodschappen kunt doen. Ook het centrum van het plaatsje is niet ver van deze camperplaats.

De camperplaats wordt goed bezocht en is daarom niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek. Er zijn veel mensen die deze plek voor een dagje bezoeken en ook ‘s avonds kan het wat onrustig zijn, maar toch is deze plek zeker het bezoeken waard. Je hebt uitzicht op Black Isle, een schiereiland van Schotland, waar je prima een dagje kunt vertoeven op je fiets of wandelschoenen.

Wat verder wel goed is om te weten, is dat deze camperplaats niet veel voorzieningen heeft. Er is in de buurt een toiletgebouw waar je gebruik van kunt maken, maar voorzieningen zoals elektriciteit of water is niet aanwezig.

Adres: 140 Harbour St, IV12 5DE Nairn, Ver. koninkrijk
GPS: N 57.59154, W 3.86112, N 57°35'30", W 3°51'40"
Goboony camperplaatsen Schotland

  1. The Beach Bar

Op deze camperplaats is het écht bourgondisch genieten geblazen. Hier kom je tot rust na een lange reis en zet je met groot plezier je camper neer! Direct als je de camper uitstapt komt de gezelligheid van deze camperplaats je tegemoet. Er is een gezellige pub bij deze camperplaats waar je lekker kunt eten en ‘s avonds een biertje kunt drinken. Stap met een gevulde maag de camper weer in om te genieten van de rest van de avond. Want ondanks dat de camperplaats bij een pub is, is het namelijk wel een rustige plek om te staan. Op dinsdag kan het soms wel wat rumoeriger zijn. Dit is namelijk een avond waarop er traditionele muziek in het restaurant gespeeld wordt door een live band.

Op de camperplaats zijn verder niet veel voorzieningen. Je kunt er wel je afval lozen en gebruik maken van het internet, maar dat is het dan ook qua voorzieningen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid naar deze plek gaat. Het is zonde om tegen je zin van deze leuke plek te vertrekken natuurlijk! Op deze prachtige camperplaats pal aan het strand mag je gratis verblijven.

Adres: Commerce Street, IV31 6BW Lossiemouth, United Kingdom
GPS: N 57.72378, W 3.29245, N 57°43'26", W 3°17'33"

Tip! Rijd eens een van deze camperroutes door Schotland

  1. Ardtower Caravan Park

Anders dan dat de naam van de camperplaats doet vermoeden, mogen op dit park ook zeker campers komen. Het is een zeer net parkje, met vooral hele goede faciliteiten en super moderne en schone sanitaire voorzieningen.

De busstop naar Inverness voor de deur en een bezoekje aan Inverness kun je nou eenmaal niet overslaan. Vooral voor liefhebbers van geschiedenis is dit een mooie plek, zo kun je naar het slagveld van Culloden, een tombe uit de bronstijd bezoeken of bezoek Fort George dat stamt uit de 18e eeuw. Verder kun je ook lekker door de straten en langs de rivier slenteren om leuke musea en galerieen te ontdekken of lekker te winkelen. Maar misschien wel het allerleukste is een bezoekje aan Loch Ness, waar je op zoek kunt gaan naar dat oh zo beroemde monster. Inverness is overigens ook het startpunt van de prachtige North Coast 500 route

De prijs voor deze camperplaats is wel een beetje aan de hoge kant, maar dan heb je wel een hele nette plek en alle voorzieningen tot je beschikking. En je kunt buiten augustus ook nog eens korting krijgen met je ACSI kaart.

Adres: Culloden Road, IV2 5AA Inverness, United Kingdom
GPS: N 57.47037, W 4.14887, N 57°28'13", W 4°08'56"

Zijn we nog een mooie camperplaats in Schotland vergeten? Laat het ons weten, dan voegen wij hem toe aan deze lijst! Overigens kun je voor je reisje naar Schotland een camper huren in Nederland en met de boot de overtocht maken, maar je kunt ook een camper huren in Schotland, zodat je al je tijd kunt besteden in het land zelf.