De Canarische Eilanden met de camper

15 april 2024 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Spanje

De Canarische Eilanden zijn een van de populairste camperbestemmingen, en met goede reden! Het zijn ongelooflijk campervriendelijke eilanden, waar je vrij bent om te parkeren in de ongerepte natuur waar je maar wilt. En ik spreek uit ervaring, want ik heb zelf een paar maanden vanuit een camper gewoond en gewerkt op Fuerteventura afgelopen winter! Ik vertel je daarom graag meer over het bezoeken van de Canarische Eilanden met de camper. 
Goboony de Canarische Eilanden met de camper

De Canarische Eilanden met de camper

Als je sportief bent, zit je sowieso helemaal goed op de Canarische Eilanden. Vooral als je van surfen houdt! Maar echte bad- en strandgangers zullen ook een fantastische tijd beleven op de Canarische Eilanden. Ik neem je vandaag mee naar het mooiste van deze Spaanse eilandengroep, zodat je goed voorbereid aan je roadtrip kunt beginnen. Inclusief parkeermogelijkheden, prijzen en hoe je er het makkelijkste met de camper kunt komen!

Hoe kom je op de Canarische Eilanden?

De populairste manier om de Canarische Eilanden met een camper te bereiken, is via het vasteland van Spanje in Cadiz of Huelva, en vervolgens een veerboot te nemen die je naar je favoriete startpunt brengt. Als alternatief kun je ook altijd nog met het vliegtuig naar een eiland reizen en vanaf daar een camper huren, we hebben namelijk ook campers op de Canarische Eilanden zelf beschikbaar op ons platform! Toch hebben de veerboten naar mijn mening nog altijd de beste verbindingen naar de verschillende eilanden, dus je zou geen problemen moeten hebben met de oversteek.

Hoeveel kost een reis naar de Canarische Eilanden?

De kosten van je reis zijn natuurlijk erg variabel, afhankelijk van de keuzes die je tijdens je reis maakt. Denk aan parkeergelegenheid, of je in de camper gaat koken of uit eten gaat en het soort activiteiten dat je wilt doen. Desondanks staan de Canarische Eilanden wel bekend om hun veel lagere kosten van levensonderhoud, vooral in vergelijking met Nederland en België. Ook de kosten van brandstof zijn aanzienlijk lager, wat betekent dat je meer kilometers kunt afleggen zonder al te veel prijsberekeningen. 

Wat is de beste tijd om de Canarische Eilanden met een camper te bezoeken?

De Canarische Eilanden staan in principe bekend als "de eilanden van de eeuwige lente", voornamelijk dankzij het milde klimaat het hele jaar door. Toch zijn er een paar perioden die als de beste kunnen worden beschouwd als je met de camper op pad gaat:

  • Lente (maart - juni): dit is een ideale periode om de Canarische Eilanden te bezoeken. Het weer is aangenaam en de eilanden zijn niet al te druk. Het is het perfecte moment om van de stranden te genieten en lekker te wandelen.
  • Herfst (september - november): ook de herfst is een uitstekende tijd om de eilanden te bezoeken. De temperaturen zijn nog steeds warm, maar niet te warm, en de zomerdrukte is afgenomen.

Als je de drukte wilt vermijden, kun je de drukke zomerperiode (juli-augustus) en de kerstperiode beter overslaan. Dan is het topdrukte op de eilanden! Onthoud dat het weer iets kan verschillen tussen de verschillende eilanden, dus het is altijd een goed idee om de specifieke voorspellingen voor het eiland dat je van plan bent te bezoeken, te controleren. Houd er ook rekening mee dat de eilanden in deze periode meestal winderiger zijn dan normaal. Wel perfect voor de kite- en windsurfers onder ons! 
Goboony de Canarische Eilanden met de camper

Wat te bezoeken op de Canarische Eilanden?

Op de Canarische Eilanden valt meer dan genoeg te beleven én te zien, want de natuur is hier toch wel echt uniek als je het mij vraagt. Vulkanische landschappen en uitgestrekte stranden domineren het uitzicht. Lees snel verder en ontdek wat er allemaal te verkennen valt, inclusief een volledig aanpasbaar reisschema dat ik van harte kan aanraden. 

 

Gedetailleerd reisschema van de Canarische Eilanden

Dag 1-3: Tenerife

Kom aan op Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden. Begin je reis door Santa Cruz de Tenerife te verkennen, met zijn levendige markten, musea en architectuur. Mis het Auditorio de Tenerife niet, een symbool van het eiland met zijn futuristische architectuur.

Besteed de tweede dag aan het verkennen van het Teide National Park, waar je de vulkaan en het maanlandschap kunt bewonderen. Als je een fan bent van wandelen, zijn er tal van paden om te verkennen.

Op de derde dag ontspan op het prachtige Playa de las Teresitas, met uit de Sahara geïmporteerd zand!
Goboony de Canarische Eilanden met de camper

Dag 4-6: Gran Canaria

Neem de veerboot naar Gran Canaria. Verken Las Palmas, met een levendige cultuur, de kathedraal van Santa Ana en de historische wijk Vegueta.

Op de vijfde dag bezoek je de Duinen van Maspalomas, die je het gevoel geven alsof je in de Sahara bent. Geniet vervolgens van een ontspannen middagje op het strand.

Op de zesde dag kun je overwegen om een bergexcursie te maken en te genieten van de adembenemende uitzichten op het eiland! 

Dag 7-10: Fuerteventura

Zet vervolgens voet op Fuerteventura. Een ideale bestemming voor watersport, voornamelijk omdat het er bijna altijd waait. Wist je dat Fuerteventura 'harde winden' betekent? 

Ontdek de avontuurlijke Cuevas de Ajuy, een verzameling grotten gevormd door de zachte kalkstenen rotsen. Deze natuurlijke wonderen dateren zelfs meer dan 60 miljoen jaar terug, waardoor ze de oudste geologische vormingen van de Canarische Eilanden zijn. Wandel langs de imposante kliffen, bewonder de krachtige golven die tegen de rotsen slaan en laat je verbeelding de vrije loop met beelden van een kust bezaaid met piratenschepen.

Pozo Negro is een charmant vissersdorpje dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Wat het zo speciaal maakt, is de omgeving van zwarte vulkanische bergen en stranden. Een unieke ervaring! Verken het dorpje, geniet van verse visgerechten en wandel langs de kliffen voor een ontspannend uitzicht.

Dag 11-13: Lanzarote

Vervolg je reis naar Lanzarote. Besteed de eerste dag aan het verkennen van Los Hervideros, rotsformaties gevormd door de ontmoeting van lava met de oceaan.

De volgende dag kun je de Cuevas de los Verdes bezoeken, een fascinerende grot gevormd door lavastromen. 's Middags ontspan je op Playa de Papagayo, bekend om het kristalheldere water en het gouden zand. 
Goboony de Canarische Eilanden met de camper

Dag 13-15: La Palma

Tot slot bereik je La Palma. Breng je eerste dag door met het verkennen van de hoofdstad, Santa Cruz de La Palma, met kleurrijke gebouwen en geplaveide straten.

De volgende dag waag je in het Nationaal Park Caldera de Taburiente voor een wandeling door dennenbossen en watervallen.

Op de laatste dag geniet je van wat ontspanning op het strand voordat je je voorbereidt op de terugreis.

Dit reisschema biedt slechts een voorproefje van wat de Canarische Eilanden te bieden hebben. Elk eiland heeft natuurlijk zijn eigen unieke charme en verdient een grondige verkenning. Het reisschema kan volledig worden aangepast. De eilanden zijn namelijk vrij klein, dus je kunt ze in korte tijd uitgebreid bezoeken. Het is maar net wat je wilt! 
Goboony de Canarische Eilanden met de camper

Tips en hoogtepunten:

Natuurlijke landschappen:

Hier zijn enkele extra's om te bezoeken tijdens je camperreis op de Canarische Eilanden:

  • Duinen van Maspalomas op Gran Canaria: bewonder de zandduinen die je het gevoel geven alsof je in de Sahara bent.
  • Los Hervideros op Lanzarote: ontdek deze rotsformaties gevormd door de ontmoeting van lava met de oceaan.
  • Garajonay National Park op La Gomera: perfect voor wandelliefhebbers, met het eeuwenoude laurierbos.
  • Barranquillo de las Gavias op Fuerteventura: Dit zijn lavagrotten die aan de voet van de vulkaan liggen en je op eigen houtje kunt bezoeken. 

Beste stranden van de Canarische Eilanden:

  • Playa de las Teresitas op Tenerife: een prachtige kustlijn met zand geïmporteerd uit de Sahara.
  • Playa de Papagayo op Lanzarote: kristalhelder water en gouden zand, ideaal om te snorkelen.
  • Corralejo op Fuerteventura: lange stranden, enorme zandduinen en turquoise wateren, plus een paradijs voor windsurfen en kitesurfen.

Unieke attracties:

  • Auditorio de Tenerife: geniet van een concert of bewonder de futuristische architectuur van dit symbool van Tenerife.
  • Cuevas de los Verdes op Lanzarote: een fascinerende grot gevormd door lavastromen.
  • Aguas Verdes op Fuerteventura: Dit zijn natuurlijke zwembaden langs de kust waar je kunt zwemmen tijdens laagtij (vergeet dus niet om de getijden te controleren voordat je gaat!).

Waar te verblijven met een camper op de Canarische Eilanden?

Voor je camperstop op de Canarische Eilanden raad ik aan om Campercontact te bekijken, omdat deze app altijd up-to-date is met de laatste nieuwtjes over alle beschikbare plaatsen op de verschillende eilanden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de Canarische Eilanden te bieden hebben. Of je nu liever ontspant op een zonnig strand, een unieke natuurlijke omgeving verkent, of je onderdompelt in de lokale cultuur, je zult altijd iets vinden dat bij je past. Het enige wat je nog hoeft te doen is een camper vinden die bij je past! Huur je camper hier.