6 bestemmingen die ideaal zijn voor solo reizen

4 maart 2022 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Europa, Frankrijk , IJsland, Kroatië, Oostenrijk , Verenigd Koninkrijk & Zweden

Op solo reis gaan is iets dat eigenlijk iedereen een keertje gedaan moet hebben in het leven. In je eentje op vakantie gaan klinkt misschien een beetje spannend, maar geloof mij: je ervaart je reis totaal anders dan wanneer je met andere mensen op pad gaat. Solo reizen is rustgevend, avontuurlijk en een absolute aanrader! Maar niet iedere bestemming is even geschikt voor solo reizen, gelukkig zijn de onderstaande bestemmingen dat wel! We spreken uit ervaring ;) 
Goboony bestemmingen die ideaal zijn voor solo reizen

Bestemmingen ideaal voor solo reizen

Zoals genoemd is solo reizen een aanrader, maar wist je dat het ook bewezen goed is voor de ontwikkeling van je hersenen? Je leert namelijk hoe je om moet gaan met nieuwe situaties, je bent veel eerder geneigd om contact te maken met nieuwe culturen en mensen en je leert jezelf veel beter kennen. Misschien klinkt dat nu nog een beetje oncomfortabel in de oren, maar juist daarom is het extra belangrijk dat je een bestemming kiest waar je een goed gevoel bij hebt. Dus stap uit die comfortzone en lees snel verder om te zien welke bestemmingen wij aanraden als solo-reiziger!

  1. Frankrijk

Frankrijk is een heerlijk land om doorheen te reizen als soloreiziger. Het is dichtbij huis, maar kent toch een totaal ander landschap en klimaat. Huur een camper en cruise lekker door het Franse platteland en ga wijn proeven of trek de bergen in en ga lekker hiken met jezelf. Zoek je liever de gezelligheid op? Parkeer je camper op een stadscamping nabij Parijs of Bordeaux. Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan deze drie roadtrips door Frankrijk en laat je inspireren! 

  1. Zweden

Zweden is het ultieme camperland, vooral als je het op eigen houtje wilt ontdekken. Zweden biedt natuur, toffe steden en je mag er wildkamperen! De mooiste tijd om te gaan is in juni of juli, wanneer het bijna niet donker wordt door de midzomernachtzon. Nooit in je eentje ‘s nachts door het donker naar het toilet dus ;) Daarnaast spreekt iedereen super goed Engels in Zweden, dus heb je hulp nodig met iets? Dan kun je gerust de plaatselijke bevolking aanspreken. Lees hier al onze tips voor als je met de camper naar Zweden gaat. 
Goboony bestemmingen die ideaal zijn voor solo reizen

  1. Oostenrijk

Zelf ben ik ook alleen naar Oostenrijk gegaan en ik vond het fantastisch! Oostenrijk biedt de meest betoverende uitzichten, staat barstensvol kastelen en een stedentripje naar Wenen is ook zo gedaan. Daarnaast is Oostenrijk een enorm veilig land, dat geeft toch een lekker gevoel als je in je eentje de bergen intrekt. Benieuwd naar wat dit Alpenland nog meer te bieden heeft? Bekijk hier onze tips voor met de camper naar Oostenrijk

  1. IJsland

IJsland is een iets avontuurlijke bestemming om solo naartoe te gaan, maar ideaal voor als je eigenlijk helemaal niet zo’n zin hebt om andere reizigers tegen te komen. Een ding kan ik je wel vertellen: in IJsland zul je je ogen uitkijken. Wie heeft er trouwens ook een medereiziger nodig als je omringd bent door de meest magische watervallen, vulkanen en gletsjers ter de wereld? Daarnaast: IJsland staat al jaren bekend als het veiligste land ter wereld. Dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken! Lees vooral even dit artikel als je benieuwd bent hoe je het beste met de camper naar IJsland kunt. 
Goboony bestemmingen die ideaal zijn voor solo reizen

  1. Schotland

Persoonlijk vind ik Schotten een van de vriendelijkste en meest gastvrije mensen van Europa, dus gezelligheid (onder het genot van een goede whisky) gegarandeerd! En met de vele pubs en brouwerijen die het land rijk is, is een eerste contact snel gelegd. Daarnaast is Schotland natuurlijk bekend om de ongerepte ruige natuur en hoge kliffen, waarbij er altijd wel een oud landhuis of kasteel op de horizon te vinden is. Nog een fijn voordeel van Schotland: iedereen spreekt er natuurlijk gewoon Engels en het ligt ook nog eens hartstikke dichtbij! Bekijk hier de vijf mooiste camperroutes door Schotland

  1. Kroatië

Kies je graag een bestemming met natuur, cultuur en bovenal een relaxte sfeer? Dan is Kroatië jouw land! Geniet van de mooiste stranden, ga lekker snorkelen, cruise door de uitgestrekte bergketens of hang de Mother of Dragons uit in Dubrovnik. Behoefte aan wat gezelschap? Goed nieuws, want Kroatië trekt steeds meer mensen aan die alleen reizen, dus je zult absoluut gelijkgestemden tegenkomen tijdens je ontdekkingstocht door dit prachtige land! Dus ook van plan om een mooie camperreis door Kroatië te maken? Lees hier alles over met de camper naar Kroatië

Vind je het spannend om als vrouw zijnde solo te reizen? In deze blog deelt Kaylee van Dam haar ervaringen en tips om als vrouw solo te reizen in een camper. Bekijk ook ons aanbod campers en huur een camper die bij jou past! Je hoeft met niemand rekening te houden ;)