10 afgelegen campings in Europa voor een rustige vakantie

22 november 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips & Voor reizigers

Heb je ooit het gevoel gehad dat je vakantie nodig had na je vakantie? Bruisende bestemmingen zijn niet voor niets zo populair, maar de drukte maakt het bezoeken ervan vaak een stressvolle ervaring. Ironisch, want is 'ontspannen' niet precies de reden waarom je überhaupt op vakantie ging? Als je na je volgende vakantie met een goed gevoel thuis wilt komen, kampeer dan op een van onze 10 favoriete afgelegen campings in Europa. Het zijn allemaal rustige vakantiebestemmingen, waar je in een serene omgeving kunt verblijven en jezelf helemaal kunt onderdompelen in de rust. 
Goboony afgelegen campings Europa rustige vakantie vakantiebestemmingen

10 afgelegen campings in Europa voor een rustige vakantie

  1. Camp Jelinc, Slovenië

Omringd door de dramatische en adembenemende bergen van het Sloveense Triglav National Park, is Camp Jelinc een prachtige en kleine camping direct aan de oevers van de rivier de Soça. De rivier zelf is iets uit een droom, het water zo helder turkoois van kleur dat je je ogen bijna niet kunt geloven. De camping heeft slechts een klein aantal plekken en basisvoorzieningen, waardoor het een rustige plek is in een geliefd hoekje van Slovenië

  1. Landgoed Mariahoeve, Nederland

Gelegen in de provincie Drenthe, waar enkele van de oudste en mooiste bossen van het land te vinden zijn, is Landgoed Mariahoeve een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar een serene kampeerervaring. De natuurcamping is het hele jaar geopend, waardoor je in alle seizoenen kunt genieten van de kleurrijke bosrijke omgeving. Zwem in het plaatselijke meer, maak een knetterend kampvuur en bovenal: geniet van de rust! 

  1. Bedruthan Steps Campsite & Carpark, Verenigd Koninkrijk

De volgende camping op deze zorgvuldig geselecteerde lijst van de meest afgelegen campings in Europa, is een klein juweeltje op eigen terrein. Aangezien deze camperplaats zich bovenaan de Bedruthan Steps bevindt, een iconisch herkenningspunt aan de noordkust van Cornwall, hebben de eigenaren van Bedruthan Steps Campsite & Carpark fantastisch werk verricht door de camping een rustige en ontspannende plek te houden. Bekijk de zonsondergang vanaf de Atlantische Oceaan, bouw een kampvuur vanaf je camperplekje of kom tot rust in de sauna op de klif, die wekelijks op de camping geopend wordt. 
Goboony afgelegen campings Europa rustige vakantie vakantiebestemmingen

  1. Camping Chalets Lac des Settons, Frankrijk

Een andere, niet te missen afgelegen camping in Europa is Camping Chalets Lac des Settons. Deze Franse oase van rust in de provincie Bourgondië ligt aan de oever van het prachtige stuwmeer Lac des Settons, dat zeer geliefd is onder mensen die graag op het water zijn. De camping zelf is omgeven door natuur, met ruime plaatsen waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op het meer of direct op je paddleboard kunt stappen. 

  1. Camping Maka, België

Of jouw ideale natuurbeleving nu wandelen, zwemmen, mountainbiken, vissen of kanoën is, op Camping Maka kan het allemaal! Op deze terrassencamping, gelegen aan de oever van de Belgische rivier de Semois, staat de natuur altijd voorop. Kamperen in deze gezellige, kleine oase is een plezier voor jong en oud. Met name omdat er zoveel verschillende manieren zijn waarop je van het omliggende landschap kunt genieten! 

  1. Fidden Farm, Schotland

De belangrijkste vereiste voor een rustige camping is dat deze afgelegen ligt. Fidden Farm past daar zonder twijfel tussen! Verborgen in een uithoek van het toch al afgelegen Schotse eiland Mull, is deze camping werkelijk een klein stukje paradijs op aarde. Parkeer direct aan zee, met ongerepte zandstranden op een steenworp afstand van de camping. Ga lekker zwemmen of paddleboarden in het ondiepe water of neem de kinderen mee om de rotspoelen te verkennen.  
Goboony afgelegen campings Europa rustige vakantie vakantiebestemmingen

  1. Camping de Lamas de Mouro, Portugal

Verscholen in de noordoostelijke hoek van Portugal, diep in het Peneda-Gerês National Park, stuit je op de bosrijke plek van Camping de Lamas de Mouro. Hoewel we je willen aanraden niet te veel van de faciliteiten te verwachten, is het onwaarschijnlijk dat je ergens anders in het land een rustigere en meer afgelegen plek dan dit zult vinden. De ruige, afgelegen landschappen van Peneda-Gerês hebben een wilde uitstraling, wat tot uiting komt in de diversiteit van de natuurlijke bewoners van het park, waaronder de Iberische wolf! 

  1. Camping Drei Spatzen, Duitsland

Als je op zoek bent naar een natuurgebied voor de kleintjes, ga dan naar Camping Drei Spatzen in Duitsland. Deze rustige familiecamping ligt in de bossen van de Eifel, een laag vulkanisch gebergte vlak bij de Luxemburgse grens. Er is een natuurlijke speeltuin naast een beekje dat over het terrein loopt. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust ronddwalen. Daarnaast zijn er ook voldoende picknickplekken om samen van het landschap te genieten. 

  1. Camping Arolla, Zwitserland

Bergliefhebbers die tussen de majestueuze bergtoppen van Zwitserland wakker willen worden, moeten beslist een bezoekje aan Camping Arolla brengen. De camping ligt in een opvallend mooie alpenvallei. Op een hoogte van 1950 meter worden de uitzichten overdag niet spectaculairder en wordt de nachtelijke hemel niet helderder dan dit. Adem de frisse, zuivere berglucht in, drink gletsjerwater en maak opnieuw verbinding met de natuur op deze prachtplek. Vanuit de camping kun je de Walliser Alpen op elke gewenste manier verkennen. 
Goboony afgelegen campings Europa rustige vakantie vakantiebestemmingen

  1. Camp Begovic / Veslo, Montenegro 

Ver weg van de platgelopen oevers van de baai van Kotor in Montenegro ligt het bescheiden Camp Begovic / Veslo, verscholen in een uithoek van een Montenegrijns schiereiland. Als je op zoek bent naar een rustige vakantiebestemming aan de oevers van de Adriatische Zee, dan is deze afgelegen plek wellicht precies wat je zoekt. De schaduwrijke plaatsen van deze kleine camping liggen op loopafstand van een rotsachtig stuk kustlijn, waarvan de kliffen en zeegrotten een waar paradijs zijn als je van snorkelen en cliff diving houdt. 

Tip! Zoek je graag nog meer de rust op, ver weg van bestemmingen die overspoeld worden door toeristen? Bekijk dan deze onontdekte alternatieven

Al deze kleine en afgelegen campings zijn speciaal geselecteerd voor mensen die met een camper reizen. Dus als je op zoek bent naar een rustig vakantiealternatief waarin je alle gemakken van thuis kunt meenemen, huur dan zeker een camper voor je volgende vakantie. De beste hotelkamer heeft tenslotte vier wielen!