Goboony Wrapped: Dit was ons jaar in cijfers

13 december 2022 in Over Goboony en Over Goboony

Na 2021, hét jaar waarin camperreizen zijn doorbraak kende bij het grote publiek, was 2022 een groot vraagstuk voor de reisindustrie. Zouden mensen weer verre vliegreizen maken? Of had corona ons de schoonheid laten zien van die dichtbij-bestemmingen? Wat voor effect hadden de oorlog in Oekraïne en de dalende koopkracht bij de reizigers? En wat betekende dit voor Goboony?

Dit was het Goboony jaar in cijfers

We mogen 2021 gerust het jaar van de Staycation dopen. Mensen ontdekten volop eigen land en de omringende buurlanden, en de camper was dé perfecte manier om de traagheid te omarmen die corona met zich mee had gebracht. En gelukkig was het in 2022 ook het geval! We mochten maar liefst 118.034 reizigers op pad sturen, die samen 34.785.000 kilometers aan roadtrips beleefden. Goboony is nu ook actief in twee extra landen: Duitsland en Frankrijk. Een ongelofelijk jaar, dat we graag samen met jou willen vieren!

We lanceerden onze eigen podcast rond het leven 'on the road', met doorwinterde camperaars achter de microfoon. 

We werden nationaal én internationaal opgepikt door de pers, en verschenen in titels als De Standaard, Marie Claire, De Zondag, HLN, Feeling, Financial times en Business Insider. Bovendien vind je ons nu ook op Tiktok

Ons team verdubbelde bijna en er kwamen 40 nieuwe gezichten bij! 

Zo-veel reizigers, avonturen en kilometers. <3 

Niet geheel onterecht spannen Frankrijk, Duitsland en Scandinavië de kroon wat betreft de meest populaire vakantiebestemmingen. 

Koppels en families vormen de grootste groep van de reizigers, elks op hun eigen tempo. 

We kunnen niet wachten om te zien wat 2023 ons zal brengen. Bedankt aan al onze verhuurders, reizigers en geïnteresseerden, dankzij jullie maken we onze grote droom waar: Share the freedom!