Goboony Wrapped 2023: de hoogtepunten van afgelopen jaar in cijfers

11 december 2023 in Over Goboony en Over Goboony

Het jaar is bijna op z’n einde en dat betekent dat het tijd is voor de Goboony Wrapped 2023! Het is een spannend jaar geweest voor Goboony, maar ook voor alle reizigers en campereigenaren die ons platform gebruiken. We vinden het fantastisch dat we een rol kunnen spelen bij het creëren van een steeds groeiende camper community, en we staan te popelen om een paar verrassende cijfers van het afgelopen jaar te delen!

Het #1 camper deelplatform van Europa

Voordat we het over cijfers gaan hebben, willen we beginnen met een kleine samenvatting van het grootste nieuws van allemaal: we hebben afgelopen jaar officieel onze fusie met Yescapa aangekondigd! Samen zijn we nu het nummer één camper deelplatform van Europa, met meer dan 30.000 campers te huur in 10 verschillende landen. Inclusief Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk! Nu onze krachten gebundeld zijn, zal een nog groter team hard werken om de best mogelijke service te bieden aan iedereen die onze platform(en) gebruikt. 
Goboony Wrapped 2023 hoogtepunten cijfers

Over ons team gesproken... 

We hebben een paar leuke weetjes om te delen over de toegewijde groep mensen die elke dag heel hard werken om elke Goboony roadtrip mogelijk te maken. 

Goboony is een volledig locatieonafhankelijk bedrijf, wat betekent dat onze medewerkers vanuit heel Europa werken. Ons team is verspreid over 11 landen, met ook een aantal digital nomads! Samen bestaan we uit 13 nationaliteiten en spreken we 17 talen. Je zou gerust kunnen zeggen dat we allemaal een gezonde verslaving aan camperreizen hebben, aangezien we in 2023 maar liefst 41 roadtrips hebben gemaakt. We streven er niet alleen naar om de vrijheid met de Goboony community te delen, maar ook met de volgende generatie, aangezien we vier Boony-baby's op de wereld hebben verwelkomd!
Goboony Wrapped 2023 hoogtepunten cijfers

Daarnaast verwelkomden we in 2023 26 nieuwe gezichten. Je vraagt je misschien af of we elkaar alleen digitaal zien? Zeker niet! Bij onze online bijeenkomsten ontbreekt het nooit aan sfeer of kameraadschap. Daarnaast worden het hele jaar door verschillende fysieke meet-ups georganiseerd. Zo gingen we met de hele organisatie naar Zuid-Frankrijk voor onze jaarlijkse campertrip. Daarnaast bracht het Belgische team een bezoekje aan de Vlaamse Ardennen voor een flinke portie teambuilding. We halen nog steeds herinneringen op. 

Kom jij ons team versterken in 2024? Bekijk onze actuele stage- en vacaturepagina!

On the road

Samen deelden we de vrijheid van camperreizen met een community van duizenden roadtripliefhebbers. Dit jaar faciliteerde ons platform 130.000 reizigers, die samen 36,186,124 kilometer aan roadtrips maakten en in totaal 297.281 dagen onderweg waren, inclusief een reis die maar liefst 185 dagen (!) duurde
Goboony Wrapped 2023 hoogtepunten cijfers

We zijn er trots op dat we een enorme vloot campers in alle soorten en maten op ons platform hebben staan. Er is een camper voor iedereen, of je nou alleen reist, met je partner, familie, vrienden of je huisdier. Vooral die laatste blijkt een favoriete reisgenoot. Bij het zoeken naar een camper was 'huisdieren toegestaan' de meest gebruikte filter in 2023

Bovendien bestond 51% van alle reisgezelschappen uit koppels, 37% uit gezinnen, 7% uit collega's en 3,5% uit soloreizigers. Het zal vast geen verrassing zijn dat de zomer het favoriete seizoen was om op campervakantie te gaan, aangezien de meest populaire tijd om te reizen de laatste week van juli was. 

Het meest geboekte campertype was een half-integraal met vier slaapplaatsen. De populairste merken een Fiat, Volkswagen en een Hymer.

Velen van jullie hadden wat hulp nodig met wat ze moesten eten onderweg, aangezien onze blog over eten voor onderweg de meest gelezen blog was. 

Waar voerde de weg ons nog meer heen?

Heel veel interessante plekken, maar het meest interessante was dat slechts 9% van onze reizigers in België bleef. Dat betekent dat, hoewel een aantal van onze camperaars lekker voor een vakantie in eigen land ging, een vakantie naar het buitenland nog steeds de favoriet is. Logisch, met zoveel mooie bestemmingen op slechts een paar uur rijden, wachtend om ontdekt te worden. 

Binnen Europa was Frankrijk veruit de meest populaire bestemming, met Zweden als opkomende favoriet

We zijn nog niet klaar... 

Hoe kunnen we de Goboony Wrapped afsluiten zonder wat statistieken over onze podcast Behind the Wheel te delen? We lanceerden seizoen 2 van onze vanlife podcast en we waren helemaal in de zevende hemel toen we hoorden dat we 5.000 luisteraars hebben bereikt! 
Goboony Wrapped 2023 hoogtepunten cijfers

Zonder jou hadden we het niet gekund

Namens het hele team van Goboony: bedankt dat je ervoor hebt gekozen om op ons platform te huren of te verhuren en dat je deel uitmaakt van de Goboony community! Er staan spannende dingen te gebeuren in het nieuwe jaar en er zijn al veel reizen geboekt voor 2024. 

Als je een reiziger bent die staat te springen om weer op roadtrip te gaan, geef jezelf dan maandenlange voorpret cadeau en boek jouw hotel op wielen beter te vroeg dan te laat! Als je een campereigenaar bent die je huis op wielen graag met anderen deelt, vergeet dan niet je advertentie bij te werken, zodat deze er weer fris uitziet voor 2024. Vergeet ook niet om de Goboony app te downloaden, die we speciaal voor verhuurders opnieuw hebben gelanceerd!

Nieuw bij Goboony? Ontdek hier alles wat er te weten valt over huren of verhuren.   

Wij wensen jullie allemaal een fantastisch nieuwjaar, laten we samen knallend het nieuwe jaar ingaan!