Roadtrip West-Europa: de mooiste camperplaatsen in West-Europa

14 september 2022 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers & Campings en camperplaatsen

Heb je wel eens gedacht aan een mooie roadtrip door West-Europa? Wat ons betreft een van de meest fascinerende delen van Europa. Stop onderweg bij de mooiste camperplaatsen in West-Europa en wissel rustige natuurcampings af met gezellige boerderijtjes aan de kust. In deze roadtrip vind je voor ieder wat wils! 

Roadtrip West-Europa: de mooiste camperplaatsen in West-Europa

In deze roadtrip door West-Europa kun je landen met elkaar combineren, maar je kunt ze natuurlijk onafhankelijk van elkaar bezoeken! Combineer bijvoorbeeld je bezoekje aan West-Duitsland met het romantische Brugge in België of ga op ontdekkingstocht in Bretagne, nadat je de kustlijn van Nederland hebt verkend. De keuze is aan jou; met de camper ben je vrij om te reizen wanneer je maar wilt, waar je maar wilt! Goboony roadtrip West-Europa camperplaatsen

De wonderbaarlijke Nederlandse kustlijn

Ontdek zelf waarom de Nederlandse kustlijn ontzettend de moeite waard is. Deze route brengt je van het populaire strand Zandvoort zuidwaarts naar de Zeeuwse polders. Bekijk hier trouwens ook de mooiste camperroutes door Nederland en laat je verbazen! 

  1. De Zilk

Geniet van prachtige tulpenvelden en het strand van Noordwijk en stop daarna bij Paul's Campspace. Een rustig gelegen camping op de grens van Noord- en Zuid-Holland, vlakbij een natuurgebied waar je wildlife kunt spotten, kunt fietsen en wandelen èn vlabij trekpleister de Keukenhof! 

  1. Rockanje

Kom tot rust in deze badplaats en bewonder de zonsondergang vanaf de natuurlijke paardenweide van Tjibbe! Een mooie, rustige plek om te kamperen. De zonsondergangen zijn hier vaak schitterend en met een beetje mazzel spot je dan een ree, vos of uil vanaf je camperplekje! Ze hebben ook een eigen moestuin met seizoensgroente waar je lekker van kunt snoepen. Hmmm! Als kers op de taart ligt het strand op loopafstand. Een aanradertje om wat te eten of drinken bij een van de vele strandtenten. 

  1. Brouwersdam

Na Rockanje zet je koers richting Brouwersdam in Zeeland. Hier kun je lekker surfen en daarna ontspannen op de natuurcamping van Quirien in een van de hangmatten of bij de kampvuurplaats. Een ruime camping met veel bomen, vogels en met een beetje geluk spot je 's ochtends vroeg herten! Ga genieten op het nabijgelegen strand, het Grevelingenmeer of bezoek de authentieke stad! Verder Zeeland ontdekken? Hier vind je de top 10 camperplaatsen van Zeeland

  1. Walcheren

Rijd via de Deltawerken naar de Vrouwenpolder en parkeer vervolgens bij Landgoed de Eendracht in Walcheren. Hier kun je met je camper in de natuur staan met veel ruimte en privacy. De in totaal elf kampeerplaatsen hebben vrij uitzicht over het mooie achterland van Walcheren. Grote kans dat je bij zonsondergang herten of hazen over de velden ziet lopen. Ga uitwaaien op het brede zandstrand in de buurt, ga watersporten op het Veerse meer of maak een rustgevende boswandeling in het Veerse Bos. Als dat niet genieten geblazen is, dan weet ik het ook niet meer!
Goboony roadtrip West-Europa camperplaatsen

Het beste van de Duitse natuur

Geniet van een van de meest rustige natuurplekken in West-Duitsland! Na West-Duitsland zin in meer Duitse natuur? Sla dan ook zeker roadtrip door het Zwarte Woud niet over!

  1. Bergheim

Kampeer tussen de konijnen, ezels en pauwen in Adrea's rustige tuin met boomgaard in Bergheim, vlakbij Keulen. Restaurants en supermarkten liggen op loopafstand en in de omgeving kun je heerlijk gaan paardrijden of varen op die rivier de Erft. Ook leuk om het dorp Bergheim in te gaan! Vooral de stadsmuren inclusief torens zijn het bekijken waard, maar ook de kronkelende straatjes en prachtige huizen mag je eigenlijk niet overslaan. 

  1. Wedermark

Bezoek Hannover en keer terug naar de natuur op deze goed gelegen camping van Antje. Achter het terrein ligt een paardenweide en in het nabijgelegen bos vind je een fitnessparcours. Leuk voor de sportieve camperaars onder ons! 

  1. Hoyerhagen

Parkeer je camper naast de openluchtkunstgalerie op Stefan's kampeerplek, gelegen in de buurt van bos- en natuurgebied Sellingsloh. Een unieke plek, want hier presenteren regionale kunstenaars hun werken in het weiland. Van de lente tot de herfst is iedereen van harte welkom om tussen de weersbestendige foto's van de kunst te genieten. 
Goboony roadtrip West-Europa camperplaatsen

Belgisch bierland in omgeving Brugge

Proef de beste abdijbieren in en rond Brugge en de Noorzeekust, terwijl je overnacht in de charmante tuinen van Belgische locals! Hier vind je meer informatie voor als je met de camper naar België gaat. 

  1. Brugge

Begin je reis in Brugge, het Venetië van het noorden, en geniet van Amaury's achtertuin met uitzicht op Kasteel Ten Berghe. Beter krijg je het uitzicht bijna niet! Herbeleef de Gouden Eeeuw in het centrum van Brugge door het Begijnhof, de kronkelende Brugse Reien en de vele binnenplaatsen van de godshuizen te bezoeken, terwijl je over de te schattige bruggetjes loopt.  

  1. Oostende

Trek na Damme richting de zee en en zet je camper neer in Oostende, een prachtige stad nabij het strand. Sterker nog: dit is de koningin der badsteden! Je kunt hier heel leuk staan in de ruime tuin van Anais, op een kleine 20 minuten wandelen van de zee. De perfecte plek om wederom even lekker uit te waaien! Hier vind je meer van onze favoriete camperplaatsen in Oostende

  1. Aartrijke

Geniet van verschillende uitstapjes in het Brugse Ommeland vanuit Minicamping 't Veld in Aartijke. Je wordt hier vriendelijk ontvangen door de behulpzame host die je vervolgens lekker van de stilte laat genieten op de rustige minicamping. 
Goboony roadtrip West-Europa camperplaatsen

Vind de beste crêpe van Bretagne

Trek je Bretonse strepen uit de kast en bereid je voor om te leven als een echte Franse Breton! Bezoek de pittoreske Franse camperplaatsen, terwijl je je een weg baant door de gastronomische geneugten van dit deel van Frankrijk. 

  1. Plouguernével

Begin je reis op de schilderachtige Mellon boerderij, in het midden van schiereiland Bretagne. Op de boerderij vind je een rustige en gastvrije sfeer èn enkele dieren. Echt een paradijsje! 

  1. Inguiniel

Ga het diepe bos in Kathy's landelijke camping te bereiken. Deze ruime camping ligt een beetje afgelegen, maar evengoed in het centrum van Bretagne, naast een kabbelend beekje. Perfect voor rustzoekers! 

  1. Brasparts

Volg de kustlijn naar het weelderige landgoed van Gabriel, in de buurt van Finistère. Op deze oude boerderij van zo'n 20 hectare zet Gabriel zich in om landelijke tradities te delen, zoals het produceren van cider uit de boomgaard, de bijenkorven en de 100% natuurlijke moestuin. De boerderij is omringd door Bretonse heuvels en het regionele natuurpark Armorique, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. 

  1. Pommeret

Vergeet onderweg naar Karine's boomgaard niet om een crêpe te proeven, want Pommeret is de laatste stop van deze roadtrip door Bretagne. Crêpes niet helemaal jouw kostje? Proef dan zeker de beroemde appeltaart van de plaatselijke bakker! Dit plaatsje heet natuurlijk niets voor niets Pommeret. 
Goboony roadtrip West-Europa camperplaatsen

Eilandhoppend door Denemarken 

Verken de fotogenieke natuur van de Deense eilanden terwijl je de meest unieke kampeerplekken in Scandinavië bezoekt! Hier vind je meer informatie over met de camper naar Denemarken

  1. Eskiilstrup

Rijd vervolgens door naar het eiland Falster om te genieten van het panoramische uitzicht vanaf Nyby Skyline! Dit is een platform gebouwd in een 13 meter hoge boom en groot genoeg voor een tent. Lekker vanuit je tentje uitkijken op het bos en de velden dus. Je moet het durven, maar gaaf is het zeker!

  1. Ringsted

Parkeer je camper op Marcella's rustige kampeerplek, in de buurt van een privémeer waar je je eigen vis kunt vangen en boven een vuurtje kunt klaarmaken. Vanaf het meer kun je genieten van de zonsondergang en de volgende ochtend weer wakker worden met het zien van verschillende soorten vogels, vissen en hazen. Naast Ringsted, is ook Høm Mølle een aanrader, een stad met veel gescheidenis. 

  1. Dragør

Slaap op het historische DragørFort, een oud fort uit 1910. Een prachtige plek om om zonsopgang of -ondergang te bekijken! Het fort is direct gelegen aan de Sont, een van de drie zeestraten die het Kattegat verbindt met de Oostzee. Een tip van mij: combineer je bezoekje aan Dragør met een bezoekje aan Kopenhagen, wat vanaf hier nog maar 16 kilometer rijden is.

Welk land in West-Europa zou jij nog willen bezoeken? Laat het ons weten! Ook gaaf om te bezoeken met de camper: Oost-Europa! Een route die je iets verder dan West-Europa brengt, denk aan avontuurlijke landen als Slovenië, Montenegro en Albanië.