Overwinteren in Spanje met de camper? Ja natuurlijk!

3 november 2016 in Bestemmingen en Spanje

Gedurende de wintermaanden verruilen de slimme mensen de koude en natte Nederlandse winter voor een wat aangenamer klimaat. Maar waar kun je het beste met de camper overwinteren? In Spanje natuurlijk!

Locaties om met de camper te overwinteren in Spanje

Spanje is erg geschikt om een aantal maanden te overwinteren. Vooral door het lekkere mediterrane klimaat, de vriendelijke bevolking en het prachtige landschap. Overwinterlocaties die erg in trek zijn in Spanje zijn bijvoorbeeld aan de Costa Blanca, Benidorm, de Costa Brava en de Costa del Sol. Zuid-Spanje is erg in trek, maar ook de overige gebieden van Spanje, zoals de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura worden steeds vaker gekozen als overwinterplek.

Overwinteren in Spanje met de camper

Voordelen van met de camper overwinteren in Spanje

Vanaf november vertrekken veel pensionados richting Spanje, voor één maand of misschien wel langer. Begin maart is het overwinterseizoen weer voorbij. Niet alleen Nederlanders vertrekken naar de Spaanse zon, tijdens het overwinteren zul je mensen tegen komen uit alle noordelijke Europese landen. Typisch iets voor ‘oude mensen’? Als dat zo is kan ik niet wachten tot ik mij ook bij deze doelgroep kan rekenen. Waarom? Veel gepensioneerde mensen nemen het er mooi van! Overwinteren staat voor: Lezen op een bankje in de zon, wandelingen maken aan zee, wijn drinken op het terras, ijsjes eten, ‘s middags en heerlijke siësta houden en ‘s avonds genieten van een ondergaande zon. Wie wil dat nou niet? Veel beter dan thuis over een ijzige stoep glibberen terwijl je de ruiten van je auto moet krabben. Denk daar maar eens over na de volgende keer dat jij je ruiten moet krabben…

Overwinteren in Spanje met de camper Costa Brava

Goedkoop overwinteren: ga met een camper!

Overwinteren kan best prijzig zijn wanneer je een paar maanden je intrek neemt in een luxe resort. Gelukkig is er een goedkoper (en leuker) alternatief! Neem je huis op wielen mee en overwinter in Spanje met een camper. We nemen de voordelen even met je door:

 • Alles wat je nodig hebt, heb je bij de hand. Thuis pak je je camper in en zorg je ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je overwinterperiode. Jouw favoriete koffie, stapels boeken, je jeu de boules set. Ruimte genoeg, dus alles kan mee.
 • Betaal je niet scheel aan een appartement. Voor het geld dat je bespaart door met een camper te overwinteren kun je zo een maand langer in Spanje blijven. Vergeet Nederland en pak die zon!
 • Je overwinter vakantie begint al wanneer je de voordeur dicht trekt. Vanaf nu ga je op roadtrip. De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk als de eindbestemming, dus haal het meeste uit je reis door onderweg te stoppen in pittoreske dorpjes.
 • Snel uitgekeken op je overwinter locatie in Spanje? Klap je stoeltjes in, rol je luifel op en rij naar een volgende bestemming. Ideaal!

Overwinteren in Spanje met de camper ijsjes eten

Wat moet je regelen voor je gaat overwinteren met de camper?

Omdat je een paar maanden Nederland gaat verlaten is het wel belangrijk dat je je zaakjes op orde hebt. Zo kun je maximaal genieten van je overwinterperiode.

Wat moet je regelen voor je gaat overwinteren met de camper?

 • Bedenk hoe je contact houdt met de mensen thuis. Installeer bijvoorbeeld Skype op je telefoon of tablet zodat je elkaar kan zien wanneer je belt.
 • Vraag iemand om uw contactpersoon te zijn. Mocht er iets gebeuren onderweg of tijdens de reis dan kan deze persoon je helpen wanneer dat nodig is.
 • Kijk goed naar de verzekeringen! Heb je bijvoorbeeld wel een doorlopende reisverzekering?
 • Neem voldoende medicijnen mee. Schrijf ook op welke je gebruikt of maak een foto van het doosje. Mocht je ze verliezen of iets dergelijks, dan weet je precies welke je nodig hebt.
 • Check ruim voor vertrek of je paspoort nog geldig is.
 • Kijk of je betaalpas en/of creditcard niet binnenkort verlopen en of ze geldig zijn op je overwinterbestemming.
 • Heb je thuis al een leuke camping gezien? Kom niet voor een dichte slagboom te staan en controleer of de camping het hele jaar open is.
 • Neem je je huisdier mee? Informeer op tijd bij je dierenarts naar de benodigde inentingen. Bewaar het dierenpaspoort bij je eigen reispapieren, zodat je het makkelijk kan pakken wanneer dat nodig is.

Overwinteren in Spanje met de camper en je hond


Wanneer je zelf niet in het bezit bent van een camper, maar je toch graag wil overwinteren in een comfortabele motorhome, kijk dan op de Goboony website voor een camper bij jouw in de buurt. Wil je niet helemaal vanuit Nederland of België rijden met een camper? Op het Goboony platform staan ook campers in Spanje, deze kun je natuurlijk ook gemakkelijk huren!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Meer campers in Spanje