Minicampings in Frankrijk: 10x gezellige kamperen

21 april 2023 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Frankrijk

Frankrijk is niet alleen het kaas- en wijnland bij uitstek, ook voor idyllische kampeerplekjes zit je in la douce France helemaal goed. We zochten eerder voor jou al enkele rustgevende natuurcampings, en nu verklappen we je ook graag de leukste minicampings in Frankrijk voor een intieme kampeervakantie om je batterijen even helemaal op te laden.

minicampings Frankrijk gezellige kleine campings Goboony camper mobilhome huren

Onze top 10 minicampings in Frankrijk

1. Jardin Josette

Net over de grens met België, tussen de glooiende weilanden, staat de boerderij van de Belgische Joske Kinnaer. Zij toverde het oude gebouw om tot woning en vakantieverblijf, en een deel van het terrein werd gedoopt tot de knusse camping Jardin Josette. Er zijn 10 kampeerplaatsen, een biologische moestuin waarvan je de oogst kunt kopen in het boerderijwinkeltje en een gezellig kampvuur waar je je ‘s avonds aan kunt verwarmen na een deugddoende wandeling in de omgeving. 

Adres: 8 Rue Mermoz, 02360 Mont Saint Jean, Aisne, Picardië

2. Le Rianon

De blauwe regen aan de gevel, de pastelblauwe luikjes voor de ramen… Als je aankomt bij Le Rianon wordt je meteen ondergedompeld in de sfeer van het Franse platteland. Erica en Rob ontvangen je met open armen op hun vakantieboerderij, net zoals de kippen, paarden, schapen, honden en katten. 

Buiten enkele scharrelende kippen zul je op het kampeerterrein weinig last hebben van omgevingslawaai. De kleine camping ligt namelijk tussen de bomen naast de boerderij, met niets dan een glooiend landschap in de verte. Een echte oase van rust. 

Adres: 1 Le Rianon, 23600 Malleret-Boussac

3. Camping Du Buisson

Een persoonlijke favoriet: Camping Du Buisson in de regio Uriage. Je bereikt de camping via kronkelende bergweggetjes en eens je boven bent krijg je een waanzinnig uitzicht op de bergtoppen en de bossen in het dal. Installeer je camper aan de rand van het kampeerterrein, en geniet ‘s avonds van een oorverdovende stilte en magische sterrenhemel. De camping ligt bovendien op een boogscheut van de bruisende stad Grenoble, waar je zéker even de tijd moet nemen om langs de kleurrijke graffiti kunstwerken te wandelen die verspreid zijn doorheen de stad.  

Adres: 252 chemin des buissons, 38410 Saint Martin d'Uriage

4. Camping Au Jardin de la Ferme

Jij wil kamperen in het bos, maar je partner wil kamperen vlakbij de zee of omgekeerd? Wel, bij Camping Au Jardin de La Ferme krijg je het beste van twee werelden. De camping ligt midden in een olijvenplantage en wordt omringd door bomen en struiken, zodat het er lekker rustig is. Als je 400 meter verder wandelt, kom je bij het strand van Le Brusc. Ideaal voor een dagje zonnebaden of voor een fijne strandwandeling bij zonsondergang. 

Adres: 688, chemin des Faïsses, Le Brusc, 83140 Six-Fours-les-Plages

minicampings kleine charme campings Frankrijk Goboony mobilhome huren

Frankrijk, waar je alle tinten van de regenboog ontdekt

5. Camping Charmant

Camping Charmant heeft zijn naam niet gestolen: de bloeiende lavendelstruiken en de authentieke uitstraling van deze voormalige boerderij vormen een charmant decor voor een gezellige kampeervakantie met het gezin. Terwijl de kinderen zich uitleven in het vernieuwde zwembad of knuffelen met de pony’s, konijnen, schapen of andere boerderijdieren, kunnen de ouders genieten van een fris glaasje wijn in een romantische setting. Da’s pas vakantie!

Adres: 300, Route de Tombeboeuf, (voorheen Laborde), 47260 Verteuil d'Agenais

6. Camping de L’île

Een camping op een eiland, in het hart van het Juragebergte? Het klinkt fabelachtig, maar toch is het waar! Camping de L’ïle ligt ten noorden van de Franse bergketen en wordt ingesloten door de rivier Le Doubs. Via een brug steek je met je camper vlot het water over.

Zwemmen, kanoën en vissen kan hier uiteraard allemaal, maar ook wandelaars en fietsen komen in deze omgeving aan hun trekken. Naast de camping loopt bijvoorbeeld de EuroVelo 6 route naar Dole of Besançon.

Adres: Iimpasse de L'île, 39700 Ranchot, Jura

7. Camping du Toy

Natuur, avontuur én cultuur. Dat is de beste manier om een vakantie op Camping du Toy samen te vatten. Kies een slaapplekje in het feeërieke bos, kom tot rust tijdens een wandeling in Les Landes - de regio die bekend staat om haar prachtige kuststreek - en bewonder tal van curiositeiten en kunstwerken tijdens een permanente tentoonstelling op het kampeerterrein. Kortom, een kampeervakantie die nooit zal vervelen.

Adres: 1284 Route des Carroués, 40990 Herm / France

8. Camping de Keringard

In het meest westelijke puntje van Frankrijk vind je Camping de Keringard. Deze kleinschalige camping is perfect voor wie een back-to-basics kampeervakantie wil, zonder al te veel poespas. 

Maar het kampeerterrein mag dan wel sec zijn, de omgeving is dat allerminst. Fervente wandelaars zullen zien dat ze zich nabij de GR34 bevinden en kunnen genieten van het unieke wandelgebied bij de Pointe du Raz, een 72 meter hoge kaap die ver in de zee loopt. 

Adres: n° 1 Keringard, 29770 Cleden-Cap-Sizun

Charme campings minicampings aan zee Frankrijk Goboony

Vergeet geen café au lait te drinken op een plaatselijk Frans terrasje

9. Camping le Colombier

Camping le Colombier is dé uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. De camping bevindt zich in het ‘Parc naturel régional de la Forêt d'Orient’, een walhalla voor wandelaars en vogelspotters. Er zijn allerlei fiets- en wandelroutes die je door het uitgestrekte gebied leiden en verspreid over het park vind je tal van observatieposten om prachtige vogels te spotten.

Ook waterratten kunnen hier hun hartje ophalen, want de camping ligt langs de Aube, een zijrivier van de Seine. Door de zachte stroming kun je er perfect in zwemmen of vissen, maar deze rivier en de stuwmeren in het natuurgebied zijn natuurlijk ook ideaal voor een kanotocht of andere watersportmogelijkheden. 

Adres: 8 Avenue Jean Lanez – 10500 Dienville

10. Camping Les Tilleuls

Vlak aan de grens met Luxemburg en Duitsland, op de oevers van de Moezel, ligt Camping Les Tilleuls. De ideale kampeerplek voor wie graag de wijnstreek wil verkennen, want aan de overkant van het water kijk je recht op de wijngaarden van Stromberg. De wijnen die hier worden gemaakt, hebben al verschillende medailles gewonnen. Zeker een proevertje waard dus. 

Wandel trouwens ook eens naar Sierck Les Bains, het dorpje waar de camping gelegen is. Je vindt er bijvoorbeeld het eeuwenoude ‘Château des ducs De Lorraine’, een imposante burcht die op een rots is gebouwd. 

Adres: 4 Chemin des Tilleuls, 57480 Sierck-les-Bains

Een fantastische manier om Zuid-Frankrijk te ontdekken is de befaamde Route Napoleon, een roadtrip die je helemaal meeneemt van de boulevard in Cannes tot aan Grenoble. Vergeet voor je vertrekt niet, om even de verkeersregels van Frankrijk door te nemen met de camper. Meer mooie overnachtingsplekken kun je vinden op Campspace