8 meest romantische bestemmingen in Europa met de camper

11 april 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips & Voor reizigers

Wedding season is just around the corner en dat schreeuwt om romantische bestemmingen! Ben jij een mooie huwelijksreis aan het plotten, wil je graag je liefje verrassen met een stedentripje of droom je gewoon al een tijdje van een romantische roadtrip? Even uit die sleur? Er is niets beters dan samen op avontuur gaan en ècht even de tijd voor elkaar nemen. Daarom hier onze tips voor de mooiste en meest romantische bestemmingen in Europa met de camper! 
Goboony romantische bestemming Europa camper

8 meest romantische bestemmingen in Europa met de camper

Wil je de ultieme tortelduif uithangen? Bezoek onderstaande bestemmingen dan met een camper! Met een camper heb je de vrijheid om op de meest afgelegen, prachtige plekjes te slapen. Kruip ‘s avonds dicht tegen elkaar in het gezelschap van een kampvuurtje, ga picknicken in de natuur en beleef samen nieuwe avonturen. 

  1. De Romantische Strasse, Duitsland

Een van de meest romantische delen van Duitsland is de Romantische Strasse. Deze route loopt van het stadje Würzburg tot aan stadje Füssen. Je hebt misschien al een klein vermoeden, maar deze route heeft niet voor niets deze naam te danken! Want wat is er nou romantischer dan roadtrippen langs middeleeuwse stadjes met authentieke vakwerkhuizen, onder sprookjesachtige stadspoorten doorrijden en dwars door glooiende landschappen scheuren? Daar gaat je hartje beslist sneller van kloppen! 

Wil je ook de Romantische Strasse met de camper rijden en ben je benieuwd naar de hele route, inclusief al onze tips voor stops en campings? Bekijk onze route Romantische Strasse met de camper

  1. De Elzas, Frankrijk

Deze Franse provincie ligt aan de voet van de Vogezen, te midden van uitgestrekte wijngaarden. Onze tip: ga met je grote liefde de wijnroute Elzas met de camper rijden! Het is een route van 170 kilometer lang, maar daardoor kun je alles op je gemakje doen en echt even de tijd nemen voor elkaar (onder het genot van een lokaal wijntje natuurlijk!). 

Kijk hier voor alle mooie stadjes en dorpjes die je op wijnroute Elzas kunt vinden en laat die voorpret alvast beginnen! Ook leuk: je kunt deze roadtrip heel goed combineren met een roadtrip door de Vogezen
Goboony romantische bestemming Europa camper

  1. Berdorf, Luxemburg

Berdorf ligt lekker dichtbij huis, dus dat maakt deze bestemming perfect voor een romantische weekend get-away. Berdorf is een klein stadje en ligt in het zogenoemde ‘Luxemburgs klein Zwitserland’. Vinden jij en je partner het geluk in hiken op hoogtemeters? Dan kan ik de Mullerthal trail aanraden, een adembenemende wandeltocht. Reken op drie lussen van ongeveer 40 kilometer. Een pittige trip, waar je ongetwijfeld samen sterker uitkomt! Na de wandeltocht reserveer je een tafeltje voor twee in een idyllisch restaurant in de omgeving om even lekker bij te komen en de spiertjes wat rust te gunnen. 

Met de camper naar Luxemburg? Kijk hier voor meer informatie over Berdorf, de route en aanbevolen overnachtingsplekken. 

  1. Brugge, België

Rijd de romantische route door België en zet koers richting Brugge. Brugge valt absoluut in de categorie meest romantische stadjes van Europa en kan daarom niet in dit lijstje ontbreken! Slenter hand in hand door de middeleeuwse steegjes, over intieme pleintjes, de mooie grachten en de vele bruggetjes. Over bruggetjes gesproken: wist je dat Brugge ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd? Tsja, niet voor niets is Brugge op de toeristische kaart met een stip aangeduid als het mooiste plaatsje om elkaar te zoenen!  

Zin om na Brugge verder op liefdestour te gaan? Bekijk ook deze romantische routes door België! Of bekijk hier alle camperplaatsen in en rond Brugge

  1. Comomeer, Italië

Rond het Italiaanse Lago di Como geniet je van ongekende natuurschoon (en van elkaar!). Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de romantiek hier in de lucht hangt. Zet je camper neer op een camping aan de rand van het meer, boek een romantisch boottochtje op het Comomeer en doe verschillende pittoreske dorpjes aan. Ook een aanrader: een ritje in het kabeltreintje dat je naar het schilderachtige Brunate brengt. Vanaf hier heb je een uniek uitzicht over het meer. Misschien is dit wel het perfecte plekje om de ander ten huwelijk te vragen? 

Heb je de smaak te pakken? Ga op ontdekkingstocht met de camper naar de mooiste meren van Noord-Italië
Goboony romantische bestemming Europa camper

  1. Cotswolds, Verenigd Koninkrijk 

Wat is een betere plek om je hart op te halen dan in de rustieke streek Cotswolds? Deze streek is gelegen in Centraal-Engeland en wordt gekenmerkt door de indrukwekkende natuur. Lees: een hoog Pride and Prejudice gehalte! Het is dan ook de plek waar de ‘s werelds bekendste romantische kostuumdrama’s zijn geschreven. Denk aan de verhalen van Jane Austen en van de zusters Brontë. Ga samen wandelen in de natuur, bezoek het dorpje Bibury en beleef jullie eigen kostuumdrama. 

Wil je je bezoekje aan Cotswolds combineren met andere delen van het Verenigd Koninkrijk? Je vindt hier al onze tips voor het Verenigd Koninkrijk

  1. Kopenhagen, Denemarken

Als je het mij vraagt is Kopenhagen een van de fijnste steden van Europa. Het bruist er, er is voor ieder wat wils en de kleurrijke Nyhavn is een lust voor het oog. Huur samen met je wederhelft een fiets en verken de stad op twee wielen. Geen zorgen, Kopenhagen is dé fietsstad van Europa! Ook leuk: samen naar de Tivoli Gardens. Hier kun je elkaars handje vast houden in een van de attracties, elkaar trakteren op een ijsje of een biertje of op een van de grasvelden kijken naar de voorstellingen die er zijn. Vooral op vrijdagavond is het hier erg gezellig! 

Ga je met de camper naar Denemarken? Bekijk dan al onze tips en de complete route en mis niets! 

  1. Wenen, Oostenrijk

De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, is de perfecte bestemming voor een romantische citytrip. Zwijmel weg tijdens een bezoekje aan de vele sprookjesachtige kastelen, maak een ritje in een paardenkoets of boek een boottochtje of dinercruise over de Donau en geniet van Wenen by night. Ook leuk in de avonduurtjes: bezoek samen een klassiek concert of ga naar de opera in de Wiener Staatsoper. Wat je ook gaat doen, deze romantische stad zal jullie hart betoveren! 

Hier vertellen we je graag welke plekken je zeker nog meer gezien moet hebben als je met de camper richting Oostenrijk vertrekt! 

Boek een camper naar een romantische bestemming en beleef samen de tijd van jullie leven! Welke stad of regio staat er nu op jullie bucketlist?