3x natuurcampings in de buurt van Kopenhagen

30 april 2023 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Denemarken

Een bezoek aan Denemarken, en in het bijzonder aan Kopenhagen, is een unieke ervaring. Verwacht geen zandstranden en palmbomen, in plaats daarvan wacht er een kleurrijke hoofdstad en een betoverende omgeving met culturele schatten op je. Maak je reis richting de Vikinglanden nog rijker door er met een camper naartoe te trekken! Waar je dan verblijft? Op deze top 3 natuurcampings in de buurt van Kopenhagen bijvoorbeeld! 
Goboony natuurcampings in de buurt van Kopenhagen
© World Mappers

Natuurcampings in de buurt van Kopenhagen

De periode van juni tot september is de beste tijd om met de camper naar Denemarken te gaan. Hoewel de Denen extreem koelbloedig zijn, kun je tijdens deze maanden prima zomerse temperaturen verwachten. Huur dus je favoriete camper met luifel en bekijk onderstaande campings om je roadtrip naar Denemarken helemaal af te maken. 

  1. Tangloppen Camping

Stina, David en hun team heten je van harte welkom op hun mooie camping Tangloppen Camping in de schilderachtige omgeving nabij Kopenhagen. Het is een camping met veel natuur en bevindt zich dan ook in een rustige omgeving. Toch is het er absoluut niet saai, want er zijn verschillende activitieten op en rondom de camping te beleven! Zo vind je net buiten de camping een prachtig badstrand en lopen er verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving. De perfecte plek om lekker te ontspannen of gewoon even met het gezin samen te zijn. Ook leuk: op de camping kun je levensgroot schaken! Doe je liever iets sportiefs? Dan kun je gaan paddleboarden, kanoën of een potje tafeltennissen. 

De camping bestaat uit een aantal bungalows, maar het grootste deel van de camping biedt staanplaatsen voor tenten en campers. Daarnaast is er een kinderspeeltuin op de camping aanwezig die gratis toegankelijk is. 
Goboony natuurcampings in de buurt van Kopenhagen© Kim Wyon

  1. Nivå Camping

Gun jezelf een ontspannen vakantie door een plekje te reserveren op Nivå Camping. De camping ligt op slechts 30 km van Kopenhagen, 800 meter van het strand en 200 meter van het bos. Vanaf de camping heb je makkelijk toegang tot de trein, de bus en verschillende fietspaden (met de mogelijkheid om ter plaatse fietsen te huren!). De regio kenmerkt zich dan ook door de prachtige natuur, gecombineerd met historische en culturele bezienswaardigheden. Denk aan kastelen, enkele ruïnes, kloosters en musea, maar ook voor wateractiviteiten kun je hier terecht. Of je nu een fiets, wandelschoenen, vishengel of een golftas hebt ingepakt; de omgeving van de camping is de ideale plek voor een actieve vakantie in Denemarken! 

De camping beschikt over kwalitatief goed sanitair en een winkeltje waar je verse broodjes kunt bestellen. Er is een nieuwe speeltuin en een kleine boerderij met twee geiten aanwezig (leuk voor de kids!). Verder beschikt de camping over een klein VVV-kantoor waar je je kunt laten inspireren voor uitstapjes of activiteiten. Je kunt ook genieten van vers ijs en ter plaatse een barbecue organiseren met de buren. 
Goboony natuurcampings in de buurt van Kopenhagen© Kirstine Dahmke

  1. Charlottenlund Fort Camping

Welkom op deze mooie en comfortable camping op 7 km ten noorden van Kopenhagen: Charlottenlund Fort Camping. Een directe en handige buslijn brengt je in slechts 25 minuten naar het hart van Kopenhagen. Best of both worlds, want de camping ligt direct aan de Sont en is dus ook omgeven door bossen en stranden. Er is dan ook zeker geen tekort aan ontspanning en activiteiten, want de regio biedt veel spannende mogelijkheden voor excursies. Maar dat is niet het enige wat deze camping tot een must-visit maakt! De camping is namelijk gelegen in de oude vestingwerken van Fort Charlottenlund uit 1886. De keukens en badkamers bevinden zich in de oude kazematten. Tot 1932 maakte het fort deel uit van de verdediging van de haven van Kopenhagen. Het gebied is nu beschermd en de wallen rond het fort vormen vandaag de dag de buitengrens van de camping. 

De camping bevat slechts 65 staanplaatsen. Vanwege de grote populariteit raad ik je zeker aan om te reserveren voor een plekje. Daarnaast kun je in het receptiegebouw van de camping iedere ochtend versgebakken brood en verse koffie verwachten. Er is daarnaast een woonkamer ingericht met een gezellig hoekje die comfort en ontspanning garandeert. Daar kun je genieten van een goed boek, je favoriete televisieprogramma of lees een van de brochures met activiteiten in de omgeving door. 
Goboony natuurcampings in de buurt van Kopenhagen© Malin Poppy Darcy Mörner

Activiteiten en bezienswaardigheden in Kopenhagen

Het zal geen geheim meer voor je zijn dat Kopenhagen de hoofdstad van Denemarken is, maar wist je al dat Kopenhagen 'koopmanshaven' in het Deens betekent? Naast het bezoeken van die beroemde koopmanshaven, zijn er nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden in Kopenhagen te beleven! 

  1. Tivoli Gardens

Dit pretpark is het op een na oudste pretpark te wereld. Volgens de legendes waren het de Tivoli Gardens die Walt Disney inspireerde om het magische Disneyland te creëren! Je moet een speciale pas aanschaffen om onbeperkt van de attracties te kunnen genieten. Deze kost ongeveer 30 euro. 

  1. Nyhavn

Deze beroemde gracht, onmisbaar tijdens je bezoek aan Kopenhagen, kenmerkt zich door de prachtige gekleurde huisjes. Wist je dat er vroeger vooral veel kunstenaars in deze haven hebben gewoond? Bijvoorbeeld Hans Christian Andersen, een beroemde Deense schrijver en dichter. Ons advies is om niet te gaan lunchen in Nyhavn vanwege de massa's toeristen en de drukte. Spring in plaats daarvan op een boot en vaar door de grachten! Er bestaat wat ons betreft geen betere manier om Kopenhagen te bewonderen dan vanaf het water. 

  1. Torvehallerne

Liefhebbers van verse- en kwaliteitsproducten moeten beslist naar de overdekte markthal Torvehallerne. Hier vind je allerlei natuurlijke producten; van planten tot groenten en fruit, maar ook verse vis en lokaal vlees.  

  1. De Carlsberg brouwerij

De lijst met activiteiten in Kopenhagen is oneindig lang. Om je vakantie in Kopenhagen lekker bourgondisch te eindigen, moet je absoluut een bezoekje brengen aan de Carlsberg brouwerij

Dit zijn al onze tips voor de beste campings, bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom Kopenhagen! Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt om jouw roadtrip naar Denemarken te plannen. Kijk hier als je benieuwd bent naar meer campings in Denemarken. Het enige wat je nu nog te doen staat is het huren van je favoriete voertuig op wielen!