Alles over onze flexibele annuleringsvoorwaarden

Indien je reis door COVID-19 maatregelen niet kan doorgaan, dan kun je gratis omboeken of tot 24 uur van tevoren annuleren.

Kan ik gratis omboeken?

Je kunt je boeking altijd gratis verplaatsen. Samen met de verhuurder bepaal je een nieuwe datum die jou het beste uit komt. Heb je nog geen nieuwe datum? Dan kun je die ook later vastleggen. Zo hoef je je camper reis nooit mis te lopen. Lees meer.

Wat zijn de flexibele annuleringsvoorwaarden?

Moet je in een uiterst geval toch annuleren? Voor boekingen die vanaf 1 oktober zijn gemaakt op deelnemende campers gelden speciale annuleringsvoorwaarden. Dit is van toepassing als de geplande reis niet door kan gaan vanwege COVID-19-gerelateerde maatregelen. Boekingen gemaakt tussen 1 oktober 2020 en 18 januari 2021 kunnen met deze polis tot 7 dagen voor vertrek worden geannuleerd of gratis omgeboekt.

Boekingen gemaakt vanaf 19 januari 2021 kunnen zelfs tot 24 uur voor vertrek geannuleerd of gratis omgeboekt worden. Je meld je annulering direct wanneer de beperking is aangekondigd.

Bij annulering onder deze voorwaarden ontvang je een cashback van 82,5% van de totale huursom. De overige 17,5% service- en garantiekosten krijg je retour in de vorm van een kortingsvoucher van 17,5%, minus de € 35 servicekosten. Deze voucher is 2 jaar geldig en kan gebruikt worden voor de service fee (17,5%) van een toekomstige boeking tot maximum de initiële waarde.

Heb je geboekt tussen 25 april en 8 juli of tussen 1 oktober 2020 en 18 januari 2021 en moet je annuleren vanwege Corona maatregelen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met support@goboony.nl.

Ik wil mijn boeking annuleren. Ben ik dan mijn geld kwijt?

Als je reis niet door kan gaan door corona maatregelen kun je tot 24 uur van tevoren annuleren. Je krijgt dan 82,5% van de totale huursom terug. De overige 17,5% service- en garantiekosten krijg je retour in de vorm van een kortingsvoucher van 17,5%, minus de € 35 servicekosten. Deze voucher is 2 jaar geldig en kan gebruikt worden voor de service fee (17,5%) van een toekomstige boeking tot maximum de initiële waarde. In alle andere gevallen gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden. Wel heb je altijd de optie om je boeking gratis te verplaatsen. Samen met de verhuurder bepaal je een nieuwe datum die jou het beste uit komt. Heb je nog geen nieuwe datum? Dan kun je die ook later vastleggen. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder kosten.

Extra flexibiliteit in overleg met de verhuurder van de camper

Wil je onder andere voorwaarden kunnen annuleren? Bespreek dit dan voorafgaand aan het boeken met de verhuurder via de chat op ons platform. Let op: indien afspraken niet via de chat zijn bevestigd kunnen wij geen zekerheid bieden dat aanvullende flexibiliteit gegeven kan worden. In dat geval zullen automatisch bovenstaande voorwaarden gelden. 

Veelgestelde vragen

Er worden striktere corona maatregelen ingevoerd. Wat betekent dit voor mijn boeking?

Alleen wanneer je reis onmogelijk door kan gaan door de corona maatregelen kun je gebruik maken van de flexibele annuleringsregeling, bijvoorbeeld wanneer de overheid reizen verboden heeft. Is dit niet het geval? Dan kun je altijd in overleg met de verhuurder proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder verdere kosten.

Mijn oorspronkelijke reisplannen zijn niet meer uitvoerbaar door corona maatregelen. Wat kan ik nu doen?

Wanneer de situatie op jouw oorspronkelijke bestemming verandert, kun je je reisplannen eenvoudig aanpassen met de camper. Je kunt altijd je route of bestemming aanpassen, zelfs onderweg. Als je toch liever wil vasthouden aan je oorspronkelijke plannen dan kun je altijd in overleg met de verhuurder een nieuwe datum plannen voor je reis. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder verdere kosten. Zolang het door corona maatregelen niet onmogelijk is om op reis te gaan kun je helaas geen aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling. Wel kun je bij het plaatsen van je boeking in overleg met de verhuurder aanvullende afspraken vastleggen. 

De situatie rond corona verslechtert en ik ga liever niet meer op reis op de oorspronkelijke boekingsdata. Wat kan ik nu doen?

In dit geval raden we aan om in overleg met de verhuurder een nieuwe datum te plannen voor je reis. Zo kan je reis gewoon doorgaan zonder verdere kosten. Zolang het door corona maatregelen niet onmogelijk is om op reis te gaan kun je helaas geen aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling. Wel kun je bij het plaatsen van je boeking in overleg met de verhuurder aanvullende afspraken vastleggen. 

De overheid heeft verboden om op vakantie te gaan. Kan ik gebruik maken van de flexibele annuleringsregeling?

Ja, als het verboden is om op vakantie te gaan dan maak je aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling.

Alle campings en camperplaatsen zijn gesloten. Kan ik gebruik maken van de flexibele annuleringsregeling?

Als alle campings en camperplaatsen in Nederland gesloten zijn en de grenzen met het buitenland ook, dan kun je feitelijk niet op reis met de camper. Daarom kun je dan aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling.

De grenzen met het buitenland zijn gesloten en ik wilde graag naar het buitenland. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Als je voornemens was om de grens over te gaan maar dit is absoluut onmogelijk, dan kun je aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling. Het is dan wel nodig dat je een bestemming in het buitenland hebt vastgelegd bij de aanvraag van je boeking.

Ik heb een camper gehuurd voor het bezoeken van een evenement dat vanwege corona maatregelen is geannuleerd. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je aanspraak maken op onze flexibele annuleringsregeling. Je moet dan wel bij de boeking hebben vermeld dat je naar dit officiële evenement gaat en je moet de annulering kunnen bewijzen door je betaalde ticket en de annulering van het event te overleggen.

Enkele dagen voor de startdatum van jouw boeking voert de overheid nieuwe maatregelen in waardoor reizen met een camper niet meer mogelijk is. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

Je kunt in deze situatie tot 24 uur voor vertrek annuleren. Zorg dat je je annulering direct meldt zodra de beperking is aangekondigd.  

Ik ben ziek, of iemand in mijn reisgezelschap is ziek. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je in overleg met de verhuurder proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht. Je kunt je natuurlijk wel verzekeren tegen annuleringskosten bij ziekte met een normale annuleringsverzekering of reisverzekering. 

Mijn oorspronkelijke land van bestemming staat geen toeristische reizen meer toe. Nu moet ik een andere bestemming kiezen. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je in overleg met de verhuurder proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

De specifieke camping waar ik naartoe wil is gesloten of volgeboekt. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je in overleg met de verhuurder proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.

De weersverwachtingen vallen tegen en mijn vakantie dreigt in het water te vallen. Kan ik gebruik maken van de annuleringsregeling?

In dit geval kun je in overleg met de verhuurder proberen een nieuwe datum te plannen voor je reis. Je maakt helaas geen aanspraak op onze flexibele annuleringsregeling, dus de reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van kracht.