Alle informatie rondom gratis annuleren

Indien je reis door COVID-19 maatregelen niet kan doorgaan, dan kun je gratis annuleren.

 

Voor boekingen die vanaf 1 oktober zijn gemaakt op deelnemende mobilhomes gelden speciale annuleringsvoorwaarden. Dit is van toepassing als de geplande reis niet door kan gaan vanwege COVID-19-gerelateerde maatregelen. Boekingen gemaakt tussen 1 oktober 2020 en 18 januari 2021 kunnen tot 7 dagen voor vertrek worden geannuleerd. Bij boekingen vanaf 19 januari kan deze annulering worden toegepast tot 24 uur voordat de boeking begint.

Je ontvangt een cashback van 85% van de totale huursom. De overige 15% service- en garantiekosten krijg je retour in de vorm van een kortingsvoucher van 15%, minus de € 35 servicekosten. Deze voucher is 2 jaar geldig.

Onderstaand een aantal voorbeeldsituaties waarin er wel of niet gratis geannuleerd kan worden tot 1 dag voor vertrek.

Voorbeelden van situaties waarin je gratis kunt annuleren:

 • De overheid heeft verboden om op vakantie te gaan
 • Vakantie vieren mag wel, maar je kunt feitelijk niet met de mobilhome op pad, want:
  • Campings zijn gesloten, of
  • De grenzen met het buitenland zijn gesloten (mits je hebt opgegeven dat je naar het buitenland gaat).
 • Je hebt de mobilhome gehuurd voor het bezoeken van bijvoorbeeld de Formule 1 en dat evenement wordt vanwege corona maatregelen geannuleerd. (Je moet bij de boeking vermelden dat je naar dit officiële event gaat en later de afzegging kunnen bewijzen met het overleggen van je betaalde ticket en de annulering van het event).

Voorbeelden van situaties waarin je niet gratis kunt annuleren:

 • Jij of iemand in je reisgezelschap is ziek. Je kunt je verzekeren tegen annuleringskosten bij ziekte met een normale annuleringsverzekering of reisverzekering.
 • Je was bijvoorbeeld van plan om naar Spanje op vakantie te gaan, maar je komt niet verder dan Frankrijk, omdat Spanje toerisme niet toestaat. 
 • De camping waar je graag naartoe wilde is gesloten of volgeboekt maar er zijn een of meer andere campings die open zijn en wel plek hebben. 
 • De weersverwachtingen vallen tegen.

 

Als u geboekt heeft tussen 25 april en 8 juli of tussen 1 oktober 2020 en 18 januari 2021 en je moet annuleren vanwege Corona maatregelen, neem dan graag contact op met support@goboony.be.