Alle informatie rondom gratis annuleren

Indien je reis door COVID-19 maatregelen niet kan doorgaan, dan kun je tot 7 dagen voor vertrek gratis annuleren.

Let wel, dit is enkel geldig voor boekingen tussen 25 april en 8 juli én bij mobilhomes waar de eigenaar deze annuleringsformule heeft goedgekeurd. Deze campers kun je herkennen aan het label in de advertentie.

Deze Corona clausule is van toepassing indien de richtlijnen van de overheid reizen met een camper onmogelijk maakt. Deze clausule overschrijft de standaard annuleringsvoorwaarden. Onderstaand een aantal voorbeeldsituaties waarin er wel of niet gratis geannuleerd kan worden tot 7 dagen voor vertrek.

Voorbeelden van situaties waarin je gratis kunt annuleren:

 • De overheid heeft verboden om op vakantie te gaan

 • Vakantie vieren mag wel, maar je kunt feitelijk niet met de camper op pad, want:

  • Campings zijn gesloten, én;

  • De grenzen met het buitenland zijn gesloten 

 • Je hebt de camper gehuurd voor het bezoeken van bijvoorbeeld de Formule 1 en dat evenement wordt vanwege corona maatregelen geannuleerd. (Je moet bij de boeking vermelden dat je naar dit officiële event gaat en later de afzegging kunnen bewijzen met het overleggen van je betaalde ticket en de annulering van het event).

Voorbeelden van situaties waarin je niet gratis kunt annuleren:

 • Jij of iemand in je reisgezelschap is ziek. Je kunt je verzekeren tegen annuleringskosten bij ziekte met een normale annuleringsverzekering of reisverzekering. Via onze partner “P&V Verzekeringen” kan je je hiervoor verzekeren. Neem via deze link contact op met een P&V adviseur in je buurt.

 • Je was bijvoorbeeld van plan om naar Spanje op vakantie te gaan, maar je komt niet verder dan Frankrijk, omdat Spanje toerisme niet toestaat. 

 • De camping waar je graag naartoe wilde is gesloten of volgeboekt maar er zijn een of meer andere campings die open zijn en wel plek hebben. 

 • De weersverwachtingen vallen tegen.

Bij het annuleren o.b.v de Corona clausule ontvang je de volledig aanbetaalde huursom (inclusief Goboony service kosten, exclusief €35 boekingskosten), schoonmaakkosten, borg en verzekeringspremie retour. Indien er om andere redenen geannuleerd wordt dan zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing zoals vastgelegd in de Algemene Voorwaarden en in de advertentie van de verhuurder.

Als u geboekt heeft tussen 25 april en 8 juli en u moet annuleren vanwege Corona maatregelen, neem dan graag contact op met support@goboony.com.