Welke camper past het beste bij jouw gezin?

2 juni 2021 in Alles voor je eerste camperreis, Camper- en campingtips & Tips voor reizigers

Je kiest voor de vrijheid en luxe van reizen met een camper en komt op de website van Goboony terecht, maar dan verdwaal je in de keuzemogelijkheden. Goboony heeft namelijk niet voor niets het grootste aanbod campers van België. Welke camper past het beste bij jouw gezin?

Goboony welke camper

Wie zijn wij?

Wij, Roel, Kelly, Senne (18), Tibe (15) en Pippa Lotta (10), trekken als fervente camperaars al bijna twintig jaar lang rond in een Eura Mobil alkoof camper (ja, zo'n eentje met een vast bed boven de cabine). Eerst met een kind, later met twee kinderen en ten slotte met z’n vijven. Van baby’s tot uit de kluiten gewassen tieners; onze camper heeft het allemaal doorgemaakt. Onze avonturen delen we graag op onze blog: De Campercrew en in verscheidene magazines. 

Change of camper

Reizen in een een camper, daar weten we stilletjes aan alles van. Zowel met ons oude en trouwe bakbeest, als met huurcampers in het buitenland.  De indeling is soms wat anders, maar uiteindelijk heeft zo’n type motorhome altijd wel dezelfde voor- en nadelen. Soms dromen we echter van een huis op wielen in een kleiner formaatje. Want geef nu toe, zo’n Volkswagen California ziet er toch uit alsof je daar geweldige avonturen in gaat beleven?

Compacte California

We kozen voor een gloednieuwe California Ocean. Die, tot groot plezier van onze oudste puber, geschikt is voor maar vier personen. Hij blijft lekker thuis en de andere twee claimen het bed in de daktent; iedereen gelukkig. De eerste aanpassing merken we al bij het inladen. Wij dachten dat de kastjes van onze camper compact waren, maar bij een buscamper moet je echt wel goed nadenken over wat je echt wil meenemen en wat niet. Een trui en jas per persoon moeten deze keer volstaan. Een step én een skateboard? Dat doen we toch maar niet. Bij het rijden en parkeren komt dat compacte volume echter goed van pas. Terwijl we anders net met een vrachtwagen op pad zijn, is deze Volkswagen een ruimere versie van onze dagdagelijkse auto. Ook een geschikt parkeerplekje vinden is met dit busje heel wat gemakkelijker. 

Goboony welke camper

Sanitaire stop

"Ik moet pipiiiiiii! Driiiiingend!". Iedere ouder kent het, je bent onderweg en net dan moet er iemand naar het toilet. Op reis was dit tot nu toe voor ons geen enkel probleem, zelfs in de file hadden we onze eigen sanitaire stop gewoon bij. Voor noodgevallen hebben we nu een chemisch toiletje in de kofferbak gezet. We hebben lang getwijfeld, maar het uiteindelijk toch maar meegenomen. En gelukkig maar, want op het charmante wijndomein, waar we de eerste nacht doorbrengen, is er geen toilet beschikbaar. In the middle of nowhere kan je nog altijd het bos opzoeken, maar op een minicamping ligt dat toch wat anders. 

Slaap kindje slaap

Het allergrootste verschil merken we pas ’s avonds: het ombouwen van de woonruimte tot slaapvertrek lijkt wel een spelletje Tetris. "Als jij daar gaat zitten en die tas eventjes optilt, dan kan ik de zetel verschuiven en kan er dan iemand de slaapzakken aangeven?". Ook qua bedden is compact het codewoord. Stiekem ben ik wat jaloers op onze tieners die heerlijk genieten van het uitzicht in de daktent, terwijl wij beneden als sardientjes wel héél gezellig dicht bij elkaar liggen. Misschien de volgende keer die pubers toch maar thuislaten?

Goboony welke camper

De voordelen

Buscamper Grote alkoof camper
Vlot om te rijden en te parkeren. Voldoende ruimte om alles mee te nemen, inclusief steps, skateboards en kleren voor alle weersomstandigheden.
Je kunt op veel meer plaatsen terecht om te overnachten, vooral als je van idyllische plekjes houdt.  Voor het slapengaan hoef je weinig tot niets om te bouwen voor een gezin van vier. 
De charme van slapen in een tent, gecombineerd met de luxe van een bus. Een eigen badkamer met toilet is ‘on the road’ toch vaak wel handig met kinderen.
Je bent geneigd meer buiten te leven door de beperkte ruimte.  Bij slecht weer heb je echt een huis op wielen.

Je keuze gemaakt?

Of onze volgende camper een buscamper wordt? Wie weet! Voor een weekendje weg of een citytrip huren wij er alvast eentje op Goboony. Ben jij er al uit wat voor jou de beste keuze is? Check dan de volledige selectie buscampers of alle camepers met minimaal vier slaapplaatsen.  

Bekijk aanbod