13x unieke vakantiebestemmingen in Europa 2024

14 oktober 2023 in Bestemmingen

Waar je ook naartoe trekt, overal wacht avontuur op je. Dichtbij huis of net ver weg verkennen, deze 13 unieke vakantiebestemmingen in Europa komen hoog aangeraden door het hele team van Goboony. Dit zijn onze buitengewone must-visit bestemmingen met de camper in 2024! Unieke vakantiebestemmingen camper  Europa 2023

Unieke vakantiebestemmingen in Europa

  1. Ierland

Denk eiland, maar niets tropisch. Wel weelderig groen x 1000 en ongekende gastvrijheid. Da’s een camperbestemming naar ons hart. De Wild Atlantic Way en de camperroute doorheen Noord-Ierland staan gekend als 's werelds mooiste roadtrips. 

  1. La Hague, Cap Cotentin, Frankrijk

Ruigheid en weelderigheid die je doet denken aan West-Ierland gecombineerd met de stijl, klasse en keuken van de Fransen. Hier combineer je klassevolle badsteden met woeste natuur. Van zeilen, zwemmen en surfen tot wandeltochten en fietsroutes, rond La Hague vind je alles! 

  1. Langs de foodfestivals, Italië

Sla de hete Italiaanse zomer over (inclusief overvolle stranden en wachtrijen voor musea). Het beste moment om Italië te bezoeken is oktober. Waarom? Eé woord: Foodfestivals! 

  1. Albanië

Trek naar Albanië en ontvlucht je dalende koopkracht. Albanië is, naast het goedkoopste land van Europa, de thuis van betoverende, ongerepte natuur. Je mag er bovendien wildkamperen.

  1. The Cotswolds, Verenigd Koninkrijk

Deze regio is zo mooi en rustiek, dat je je in een kinderboek waant: glooiende heuvels, levendige marktstadjes en schilderachtige dorpjes. Voor outdoor liefhebbers stuit je hier op oa op de Cotswold Way, een wandelroute die je lands steden en natuur brengt. 

  1. Hamburg, Duitsland 

Rauw en onverbloemd, deze stad heeft een écht matrozen-DNA! Met heel wat camperplaatsen is de stad ook perfect om met een compacte camper te verkennen. Alternatiever dan München, kleiner dan Berlijn en minder zakelijk dan Frankfurt. 

  1. Polignano a Mare, Puglia, Italië 

De hele Puglia-regio is ongekend mooi, met als hoogtepunt Polignano a Mare. Ervaar de Italiaanse strandcultuur op één van de stadsstranden, omringd door de typische witte huisjes op de kliffen. Beste periode met de camper om hier te reizen is mei, juni en september! 

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->
  1. Zell Am See, Oostenrijk

Deze regio is vooral bekend als skigebied, maar is eigenlijk nog mooier in de zomer. Met de Krimml-watervallen, de grootste van het land, de steilste wandelingen en de meest blauwe meren ter wereld, hoeft het niet te verbazen dat we deze prachtige regio (her)ontdekken als must-visit zomerbestemming! 

  1. Funen, Denemarken

Denemarken versiert altijd een plek in de top 5 ‘de meest leefbare regio’s ter wereld’ en niet onterecht. Steden op mensenmaat en omringd door zee, de Denen zijn een volk van het water. Op het eiland Funen vertraag je écht, beloofd. Bovendien is Denemarken erg campervriendelijk. 

  1. Hoddevik, Noorwegen

Op vrijdag ruilen de locals hier hun maatpak maar al te graag in voor hun wetsuit, want hier wordt volop gesurft tussen de prachtige fjörden. Noorwegen is dé bestemming bij uitstek om camperreizen te plannen, en stelt ook nooit teleur. Genoeg tijd? Rij door tot de Lofoten, thank us later! 

  1. Quattrodio, Italië

De thuisbasis van de granfondo gravelrace ‘La Monstrerrato - Strade Bianche’ die je begin september mee kan racen of de speeltuin aan de voet van de Apennijnen die duizelingwekkende klims belooft. Een oase van rust in de regio Piëmonte. Zeker voor fietsliefhebbers een échte aanrader

  1. Vaud Alpen, Zwitserland

Op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland kijk je uit over de rest van het continent in de Vaud Alpen, met Lausanne als studentikoos hoogtepunt. Dankzij het netwerk Swiss Terroir parkeer je de camper bij een lokale kaasboer op het erf. Van 7 t/m 9 juli vind het IFSC Lead and Speed World Cup plaats. Indrukwekkend om de klimmers de wanden op te zien vliegen. Een ondergewaarderd stuk Zwitserland! 

  1. Stavelot, België

De meeste kennen het circuit van Spa-Francochamps als dé place to be om snelle auto’s te spotten maar begin september vind er ook de Redbull Zeepkistenrace plaats. Ga gratis naar de allergekste voertuigen kijken of neem zelf deel met jouw zelfgebouwde bolide. Nog even afwachten of de plaats terug bevestigd wordt en dan eentje om met stip in de agenda te noteren!

Nog op zoek naar inspiratie voor je aanstormende vakantie? Wij selecteerden ook de 6 leukste vakantiebestemmingen voor koppels in Europa en de top 10 goedkope vakantiebestemmingen voor een vakantie met de camper. 

Plan jouw onvergetelijke roadtrip met onze exclusieve reisgids
Bekijk onze uitgebreide reisgids, ontdek welke camper bij jouw plannen past, en welke plekken er op je to-visit lijst moeten staan!