Top 5 campings in Nederland om te kamperen in de lente

31 maart 2021 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Het lijkt er nog niet echt op als je naar buiten kijkt, maar toch komt langzaam maar zeker de lente dichterbij. Nog even en de weilanden staan weer vol lente bloemen, word je begroet door huppelende lammetjes en verandert de lange winter in een vage herinnering. Tijd ook om er op uit te trekken met de camper. De lente is een prachtig seizoen die je het beste meemaakt als je midden in de natuur staat. Waar je dan naar toe gaat? Deze campings bijvoorbeeld! 

Goboony campings in de lente

#1 De Veenkuil 

Camping de Veenkuil ligt in het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder, het Kuinderbos. In dit bos wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren en er is veel te ontdekken. De camping is een heerlijke kampeerplek en naast het bos is er een klein strandje vanaf waar je zo het water in loopt om te zwemmen. Kinderen kunnen zich ook vermaken op de speeltoestellen en ’s avonds in de schemering kun je vanuit de reeënkijkhut speuren naar wilde dieren. Nog niet uitgekeken? Ga dan op pad met een boswachter. Hij kan je van alles vertellen over alle verschillende diersoorten in het gebied.

Wat ook fijn is is dat ze op het terrein heel erg bezig zijn met duurzaamheid. Zo zijn er waterbesparende douches, waterbesparende toiletten en zonnecellen. Ook worden toiletten doorgespoeld met grijs water. Verder is er aandacht voor afvalscheiding en wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen bij de schoonmaak en bij de onderhoud van het terrein. Er is trouwens ook een moestuin/kruidentuin.  

Het kampeerterrein is een Natuurkampeerterrein, maar reserveren doe je via Staatsbosbeheer

#2 ‘t Boomgaardje 

Minicamping ‘t Boomgaardje ligt in Wijk bij Duurstede. En laat een boomgaard in de lente nou net gelijk staan aan een overvloed aan prachtige bloesems.. Alleen dat al maakt een bezoekje aan deze camping meer dan de moeite waard. 

Verder kun je op deze camping volop genieten van de rust en de natuur. Er zijn goede sanitaire voorzieningen en er is ook een apart watertappunt en afvalwater loosplaats voor campers aangelegd. Wel goed om te weten is dat de camping geen kinderfaciliteiten heeft.

In de omgeving is van alles te doen. Breng een bezoekje aan Kasteel Duurstede, de molen Rijn en Lek of de Prinses Irenesluis. Ga op de 1e zondag van de maand mee met het “Cultureel Rondje”, die je meeneemt langs ateliers en historische panden. Maak een wandeling over het Krommerijnpad of steek met het pondje de Lek over om te gaan fietsen in de Betuwe. En nog even terugkomend op de bloesems, door de vele fruitboomgaarden in de omgeving zijn er in het voorjaar zelfs prachtige bloesemtochten te maken.

Goboony campings in de lente

#3 De Kamperhoek 

Camping de Kamperhoek ligt in een mooi stukje Zeeuws-Vlaanderen. Het kampeerterrein is een weide met fruitbomen en een erkend Natuurkampeerterrein. En dat is ook niet zo gek. Rust en ruimte overheerst hier. Het landschap is zowel lieflijk met de begroeide oude kronkelende polderdijkjes en knusse strandjes als stoer en ruw met de Westerschelde met zijn dijken. Ook vind je veel knuffelbare dieren op de camping en is er een heuse bloemenpluktuin. 

Op de camping is verder ook van alles te doen. Voor de kinderen zijn er een trampoline, konijntjes om te aaien, heel veel skelters, een grote zandbak, een groot speelterrein met zelfgemaakte toestellen van hout. Voor volwassenen zijn er een Jeu de boules baan, excursies met de boerin en workshops appelstroop en graspoppetjes maken. Eten doe je van de pure producten uit de boerderijwinkel, bijkomen rondom het kampvuur op de kampvuurplaats. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan biedt de omgeving ook veel moois.  

Vergeet trouwens niet de ondergaande zon over de Westerschelde! 

#4 Lolotte 

Camping Lolotte is een camping die erg gericht is op kinderen. Toch moet je hier geen hossende animatieteams en wildwater paradijzen verwachten. Zoals ze het zelf zeggen zijn ze gericht op bevlogen boomklevers, nieuwsgierige achtertuinavonturiers en onverschrokken padvinders. Ouders zijn natuurlijk ook welkom ;). Vanaf 18 april zijn ze weer geopend. Overal is aan gedacht, mooie kampeerplekken die uitzicht hebben op de speeltoestellen, velden die ingedeeld zijn op leeftijd van je kinderen (ook fijn voor het ritme van alle ouders) en plekken waar je vuurtjes kunt maken (er zijn zelfs workshops voor je kinderen). Ik kan me bijna geen fijnere plek bedenken dan hier samen met je kinderen moeder natuur te zien ontwaken van haar winterslaap. 

Goboony campings in de lente

#5 It Dreamlân 

Last but not least, camping It Dreamlân. Als geboren en getogen Fries weet ik natuurlijk hoe mooi Friesland is in de lente. De weiden kleuren groen, overal zie je nieuw leven en iedereen is nog beter gehumeurd. De camping ligt op een terp bij Kollumerpomp, een heuvel waarop iedereen vroeger woonde toen er nog geen zeedijken waren en de kwelders nog regelmatig onder water stonden. Het is een prachtige camping met goede faciliteiten en voor de koudere avonden is er een kachelplaats. Zak weg in de kussens, bewonder de mooiste zonsondergangen en geniet nog even na van de dag.

In de omgeving kun je goed fietsen en terpdorpen ontdekken. Ook het Lauwersmeer en Waddenzee zijn vlakbij (tip: ga mee met een onvergetelijke wadloopervaring). Vergeet niet een bezoekje te brengen aan historisch Dokkum. Dokkum is een van de Friese elfsteden en je vindt er veel leuke winkeltjes met snuisterijen. Mocht je gek zijn op vogels, dan kun je vanaf de Kollumer Terp ook heel goed weidevogels spotten. Vergeet niet je Groene Boekje mee te nemen, ook It Dreamlân is een Natuurkampeerterrein. 

Wat is jouw favoriete kampeerplekje in de lente?

Mocht je trouwens nog geen camper hebben om deze campings te bezoeken? Geen nood! We hebben een ruim aanbod aan campers die verhuurder worden door particulieren. Neem eens een kijkje bij het aanbod van campers om te huren, zodat ook jij met een camper op avontuur kunt gaan. 

Bekijk aanbod