Kamperen in Engeland

7 juni 2022 in Bestemmingen en Verenigd Koninkrijk

Kamperen in Engeland is een waar avontuur. In Engeland vind je mooie natuur, schattige dorpjes en toffe steden. Die ontdek je het allerbeste met de camper. Het fijne van een camper is namelijk dat je flexibel bent en dat is in Engeland wel zo fijn. Je kunt meerdere bezienswaardigheden bezoeken en meerdere activiteiten doen. Met deze blog helpen we je een eindje op weg.

Goboony kamperen Engeland

Kamperen in Engeland

Kamperen doen we bij Goboony het liefst in een camper. Op die manier kun je heel onbezorgd door het land touren en al het moois bewonderen.

En veel moois is er zeker. Droom je bij Engeland ook direct weg bij het idee aan schattige dorpjes van stenen huizen met prachtige rozentuinen? Zie je jezelf al in de camper touren door de glooiende heuvels die begraasd worden door kuddes schapen? Of parkeer je je camper liever een dagje net buiten Londen om een bezoekje te brengen aan deze wereldstad?

Veel plannen hoef je niet te maken, je bedenkt iedere dag gewoon waar je zin in hebt en rijdt dan of naar je volgende bestemming, of blijft gewoon nog lekker een dagje staan. Lekker even helemaal niks doen of een mooie wandeling maken in de natuur. Ook is reizen met de camper ideaal als je met kinderen bent. De kinderen kunnen hun eigen gang gaan, eindeloos spelen en ook makkelijk even binnen uitrusten. De reisspullen zijn ook altijd binnen handbereik, omdat je in een camper relatief veel ruimte hebt. En misschien nog wel het fijnst van alles, je hebt altijd eten op voorraad. Broodjes met beleg zijn altijd snel te maken en zelfs iets koken kan altijd. Zo word je nooit meer hangry onderweg.

Goboony met de camper naar Engeland

Camperroute door Engeland

Een camperroute kiezen in Engeland is bijna niet te doen. Toch hebben we 2 routes voor je uitgezocht.

#1 Route door Yorkshire

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk in Engeland komen met de PenO-ferry van Rotterdam naar Hull. In Yorkshire is het heerlijk touren door het glooiende landschap, over smalle weggetjes en langs stenen muurtjes en wilde hagen. Tijdens deze reis kun je een bezoekje brengen aan York, het imposante Castle Howard en de tuinen en de ruïnes van Rievaulx Abbey, Bolton Abbey en Fountains Abbey. Ook mooi zijn de plaatsen Robin Hoods Bay en in Whitby, de thuishaven van James Cook. Ook de restanten van de Romeinse Hadrianus Wall en het Lakes District mag je absoluut niet missen. Een heel uitgebreid verslag met een planning van dag tot dag is te vinden op deze site.

#2 Route langs de Zuidkust van Engeland

Een route langs de zuidkust van Engeland is makkelijk te maken. Steek vanaf Calais over naar Dover om vanaf daar de hele zuidkust langs te rijden. Maak een eerste stop in Eastbourne en breng een bezoekje aan de stad en aan de pier. Vergeet ook niet de Seven Sisters te bezoeken, zeven gigantische krijtrotsen aan de kustlijn. Rijd daarna door naar Portsmouth, toevallig komt een van onze collega’s daar vandaan en alleen daarom is het al een bezoekje waard. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een echt vissersstadje, en je kunt hier nog veel van terugvinden. Boten, het marinemuseum en een mooie promenade. Ook Southampton is het bezoeken waard. Rijd zo langzaam door naar het Lizard Schiereiland. Hier vind je prachtige baaien, mooie verstopte stranden en grotten. Poldhu Cove en Kynance Cove zijn echt een bezoekje waard. Neem ook je snorkel mee, het heldere water biedt je namelijk een prachtige view op de onderwaterwereld.

Waar mag je kamperen?

Tijdens deze kampeervakantie wil je natuurlijk ook op mooie plekken overnachten. Goed om te weten is dat kamperen in Engeland in principe vrij is toegestaan, mits je toestemming hebt van de eigenaar van het stuk land. Ook zijn er veel mooie camperplaatsen. Verder zijn er nog zogenoemde Britstops. Dit zijn overnachtingsplaatsen, vaak bij een boer, brouwerij of wijngaard, waar je gratis een nachtje mag overnachten en meestal ook nog lekker kunt eten. Om hier gebruik van te kunnen maken, moet je je wel even aanmelden. Je ontvangt dan een gids en een sticker om op je voorruit te plakken, die duidelijk maakt dat je lid bent.

Overigens ook goed om te weten is deze informatie over rijden in Engeland

Goboony kamperen Engeland camperroutes Engeland

Camper huren in Engeland

Omdat wij ook actief zijn in Engeland, kan je bij ons via twee verschillende manieren met een camper door Engeland reizen. Huur een camper in Nederland of België, rijd via Frankrijk door de Kanaaltunnel naar Engeland  of ga met de Ferry vanuit Hoek van Holland of vanuit Ijmuiden. Het voordeel hiervan is dat je het stuur gewoon aan de ‘goede kant’ hebt zitten en dat je direct je spullen in de camper kan laden. Je kunt er echter ook voor kiezen om een camper te huren in Engeland. We hebben hier een ruim aanbod van allerlei soorten en maten. Die campers hebben natuurlijk wel het stuur aan de ‘verkeerde kant’ zitten en dat is even wennen, maar dat maakt het rijden aan de linkerkant van de weg misschien ook makkelijker. Ook ben je met het vliegtuig zo in Engeland, dus de tijd die je daarmee bespaart kun je weer in Engeland doorbrengen.

Wat is jouw favoriete plek om te kamperen?