De 5 leukste campings in de vogezen

2 september 2020 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Frankrijk

In het noordoosten van Frankrijk liggen de Vogezen, een middelhoge bergketen. Vosges is daarnaast het gelijknamig departement dat ligt in de regio Grand Est. Velen weten hun weg naar de Vogezen al te vinden en ook onder de Fransen is de regio populair. Je vindt er naast bergen ook veel verstopte meren en pittoreske stadjes en dorpen. Absoluut de moeite waard voor wandel- en fietsliefhebbers, maar ook voor iedereen die zich graag even terugtrekt in het groen. Wanneer je overnacht op een van deze leukste campings in de Vogezen, zit je ook voor de camper helemaal goed! 

Goboony campings Vogezen

  1. Camping les Trexon

Camping les Trexons ligt in Gerbepal, net iets ten noorden van Gérardmer. Het is een kleinschalige familiecamping en daarnaast ook een prachtige natuurcamping in de Vogezen. De plaatsen zijn tussen de bomen en op een open veld. De kinderen zullen snel nieuwe vriendjes maken in het zwembad of op de speeltoestellen, maar de wijnproeverij die wekelijks wordt georganiseerd, kan ook voor volwassenen zomaar uitdraaien op een gezellig avondje met de buren rondom het kampvuur.

De Nederlandse eigenaren van de camping staan je altijd met een glimlach te woord en kunnen je veel tips geven over de regio. Van het beste restaurant in de buurt tot de mooiste wandelingen. Daarnaast ligt er nog een dikke map met wandelroutes, fietsroutes en andere bezienswaardigheden, inclusief informatie over de toegankelijkheid met kleine kinderen. Voor de vissers is er nog een visvijver.

Iedere ochtend kun je bij de receptie terecht voor verse broodjes. Een koud biertje en een ijsje zijn ook verkrijgbaar. Verder is het sanitair schoon. Wanneer je hier een keer bent geweest, wil je zeker nog eens terug!

Contactgegevens
Les Trexons 36, 88430 Gerbépal, Grand Est
Tel.: +33329507492 | Tweede telefoonnummer: +33622776595 | Email: info@camping-lestrexons.com 

  1. Entre les Sources 

Ook Entre les Sources is van Nederlandse eigenaren. Het seizoen van 2020 is hun eerste seizoen geweest en ondanks de langzame start zijn ze altijd positief. De camping heeft plek voor een camper, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het bos en de heuvels van de lage Vogezen.

Ook hier kunnen de eigenaren je voorzien van vele wandel- en fietstochten en tips over de omgeving. Het bosmeertje van Clairey is bijvoorbeeld zo’n tip en alleen daarom wil je hier al zijn. Ook een leuke bijkomstigheid is dat je dagelijks ‘s avonds kunt aanschuiven voor Table d'Hôtes, met ingrediënten uit eigen tuin en kas en de optie om te kiezen voor een vegetarisch menu. Het contact met de andere gasten en het heerlijke eten, zorgen voor een heel geslaagde avond. Daarna is er de mogelijkheid samen te kruipen rond het kampvuur. Een paar ochtenden in de week komt de bakker voorrijden voor vers stokbrood en croissants, maar eventueel is er ook een bakker in de buurt!

Ook hier kom je zeker nog eens terug!
 

Contactgegevens
17 L'Autre Bout, 88240 Grandrupt-de-Bains, Frankrijk
Tel.: +31641432035 (kan ook via whatsapp) | entre.les.sources.@gmail.com 

Goboony campings Vogezen

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->
  1. Camping la Vologne

De Camping la Vologne is een eenvoudige en rustige camping in de buurt van Lac de Longemer. Het is een schaduwrijke camping met een klein stroompje dat midden over de camping kabbelt. Het is een heel relaxte camping, dat alles biedt wat je nodig hebt en ook nog eens niet duur.

De campingeigenaren kunnen je te woord staan in het Engels en ze zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Ook bieden ze een broodjesservice in de ochtend.

De camping is perfect voor wanneer je zoekt naar een rustige plek midden in het groen. Vanaf de camping beginnen meerdere wandelroutes en eventueel kan je ook iets verder rijden Col de la Schlucht vanaf waar meerdere wandelroutes beginnen. De wandeling Sentier des Roches is een echte aanrader, vooral de lange route die je verder meeneemt over de hoge top Hohneck. Verder kun je zowel in Lac de Longemer als in het stroompje een frisse duik nemen. Een prachtige natuurcamping in de Vogezen!

Contactgegevens:
Route de Retournemer 3030, 88400 Xonrupt-Longemer, Grand Est 
Tel.: +33329608723 | Email: camping@lavologne.com 

Goboony campings Vogezen

  1. ECOlonie

ECOlonie ligt in en rondom de vallei van de rivier de Ourche, eigenlijk niet ver van Camping Entre les Sources. Daarnaast sta je binnen een uurtje rijden midden in het hooggebergte!

ECOlonie is veel meer dan een camping, het is al sinds 1989 de ideale plek om samen te komen met mensen die bewust in het leven staan. Er is een vaste groep mensen die op ECOlonie woont en werkt, daarnaast zijn er vele cursussen en workshops die bijdragen aan lichaam, geest en milieu.

Op de natuurcamping zijn een aantal plekken voor campers, inclusief stroompunten. De plaatsen zijn niet vast en vrij over het veld. Verder is de camping van alle gemakken voorzien. Het is wel zo ingericht dat de impact van die voorzieningen een zo klein mogelijke voetafdruk hebben, of zelfs teruggeven aan de natuur. Er is ook een gezellig eetzaal waar je heerlijk biologisch kunt eten, er is een bibliotheek en binnenin de Orangerie kun je een kop thee of koffie maken of je eigen eten eten. Verder zijn er onder andere een speeltuin, zwemplas, kampvuurplaats en kunstatelier. Ook is er een winkel met biologische producten en groente en fruit uit de eigen tuin. In de zomermaanden kun je hier ook terecht voor vers brood. 

Contactgegevens:
1 Thietry, 88260 Hennezel
Tel.: +33 329070027 | E-mail: info@ecolonie.eu

  1. Camping La Sténiole

Camping La Sténiole is een camping in de Vogezen met een zwembad. Deze is overdekt, 28 graden en heeft een waterglijbaan! Alleen al daarom is het een heel fijne plek voor een vakantie met het gezin. Er is ook een animatieteam aanwezig en kinderen kunnen zich uitleven op de trampolines. 

Camping La Sténiole ligt in de hoge Vogezen en is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Wandelingen, fietstochten, een dagje zwemmen in bronnen, watervallen bewonderen en nog veel meer. Op de camping zelf kun je in de avond lekker samen kruipen rondom het kampvuur. Ook niet te missen, op zaterdag in de zomermaanden kun je genieten van een “tarte flambée” uit de traditionele houtgestookte oven. Verder is er op de camping een herberg waar je maaltijden kunt afhalen, terecht kunt voor broodjes en je boodschappen kunt doen in het  kruidenierswinkeltje.

De camping heeft ruime plaatsen met een mooi uitzicht en is verder van alle gemakken voorzien. Gegarandeerd een gezellige en goed verzorgde vakantie.  

Goboony campings Vogezen

Heb jij ook een favoriete camping in de Vogezen? Laat het ons weten!

Plan jouw onvergetelijke roadtrip met onze exclusieve reisgids
Bekijk onze uitgebreide reisgids, ontdek welke camper bij jouw plannen past, en welke plekken er op je to-visit lijst moeten staan!