Camperplaats aan het water

27 juni 2019 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Europa

Of je nou wilt zwemmen, vissen of gewoon lekker wilt genieten van een prachtig uitzicht. Een camperplaatsen aan het water kan om verschillende redenen het leukste overnachtingsplekje zijn tijdens je roadtrip. Om je op weg te helpen in je zoektocht naar de mooiste plekjes aan het water heb ik een lijst gemaakt van 18 van de mooiste en meest bijzondere camperplaatsen aan een rivier, meer en zelfs aan een moeras en een gletsjer!

Goboony Camperplaats Water Camper aan water

18 keer Europese camperplaats aan het water

In deze lijst van 18 camperplaatsen vind je door heel West-Europa mooie overnachtingsplekjes aan het water. De camperplaatsen zijn direct gelegen aan een meer of rivier. Zoet water dus. Zoek je toch iets aan zee, bekijk dan onze blog over camperplaatsen aan zee. Natuurlijk kun je ook de inspiratie uit beide blogs pakken en er een mooie waterrijke roadtrip van maken. Kijk snel verder voor de mooiste camperplaats aan het water.

Nederland

Jachthaven De Drait Yachting
De camperplaats van De Drait Yachting is een prachtige camperplaats in de gezellige jachthaven van Drachten. Op het terrein vind je een aantal verharde camperplaatsen aan het einde van de charterboulevard, en er zijn een aantal plaatsen achter de Captains Lounge, waar je ook terecht kunt voor een hapje en een drankje. De Camperplaats is van alle gemakken voorzien, is het beginpunt van mooie fietstochten én het leuke centrum van Drachten is in de buurt. 

Adres: Buitenstvallaat 2, 9204 WX in Drachten

Camperplaats Leeuwarden
Ook Camperplaats Leeuwarden is zo’n mooie plek bij een jachthaven. Deze camperplaats heeft goede beoordeling en is ook in Duitsland uitgeroepen tot TopPlatz. Dat is niet voor niks, de ligging is ideaal om zowel Leeuwarden als de provincie te ontdekken, de beheerders zijn vriendelijk en er ligt een sleutel voor je klaar, waarmee je vele leuke kortingen kunt krijgen. Extra pluspunten, met die korting kun je gratis broodjes bij de nabijgelegen supermarkt halen! 

Adres: De Zwemmer 3, 8939 CA Leeuwarden, Friesland

Jachthaven ‘t Loo
Ook Jachthaven ‘t Loo ligt er heel mooi bij. Vanaf de camperplaats kun je alle mooie bootjes bewonderen met een lekker drankje in je hand en je voetjes in het gras. Verder zijn de Kraaienbergse Plassen een mooi gebied om te wandelen, fietsen, zwemmen of varen. 

Adres: Hardweg 15, 5439 NG Linden, Noord-Brabant

Goboony Camperplaats Water Jachthaven 't LooBron: http://www.jachthavenhetloo.nl/camperplaatsen.html

België

Camperplaats ‘Kanaalzicht’

De naam zegt het al, Camperplaats ‘Kanaalzicht’ ligt langs het kanaal. Een mooi plekje langs het water, maar wat de camperplaats nog mooier maakt zijn de leuke fietsroutes in de omgeving. De camperplaats ligt vlak over de grens bij het plaatsje Dessel, dus is een mooie tussenstop richting het zuiden als je het echt lekker rustig aan wilt doen tijdens je vakantie.

Adres: Schans 1D, 2480 Dessel, Antwerpen

Parkeerplaats Vaart Noord

Ook deze parkeerplaats ligt aan het kanaal. Er valt eigenlijk niet veel over de plek te vertellen, buiten het feit dat je hier gewoon gratis kunt staan. Een lekker rustig plekje voor als je op doorreis bent.

Adres: Schans 1D, 2480 Dessel, Antwerpen

Goboony Camperplaats Water Vaart NoordBron: https://www.campercontact.com/nl/belgie/oost-vlaanderen--flandre-or/bellem/2394/parking

Duitsland

Marina Fürstenberg

In het Noord-Oosten van Duitsland, boven Berlijn, vind je veel meren waaronder de Schwedtsee waar Marina Fürstenberg is te vinden. Bij deze jachthaven ligt een camperplaats met plekken in het gras en uitzicht op het water. 

Adres: Ravensbrücker Dorfstraße 26b, 16798 Fürstenberg/Havel, Berlin - Brandenburg

Moselstellplatz

Zoek je liever een camperplaats langs een rivier, dan ben je bij Moselstellplatz aan het juiste adres. De camperplaats ligt aan de oever van de Moezel. Deze rivier loopt door een prachtig gebied waar heerlijke wijnen worden gemaakt. Als je langs de rivier rijdt zou je bijna denken dat je je in Italië begeeft. 

Adres: Rissbacherstrasse 155, 56841 Traben-Trarbach, Rheinland-Pfalz

Goboony Camperplaats Water MoselstellplatzBron: https://www.campercontact.com/nl/duitsland/rheinland-pfalz/traben-trarbach/18665/moselstellplatz

Frankrijk

Aire de Camping-Car Mortagne sur Gironde

Ben je op reis richting Spanje of Portugal en zoek je een mooi plekje in Frankrijk aan het water? Wie deze reis vaker heeft afgelegd weet dat je met een rustig (camper)tempo over de Franse snelwegen aan het van de middag rond Bordeaux uitkomt. Aire de Camping-Car Mortagne sur Gironde ligt aan een jachthaven in de monding van de Dordogne en is niet alleen een mooi plekje om te overnachten, maar vanaf de camperplaats ben je ook zo aan de kust om even uit te waaien.

Adres: Quai des Pêcheurs, 17120 Mortagne sur Gironde, Poitou Charentes

Aire Camping-Car Park Capdenac

Langs de rivier de Lot ligt Aire Camping-Car Park Capdenac. Vanaf de camperplaats kijk je uit op mooie karakteristieke huisjes aan de overkant van de rivier. Met de ligging in ‘net-niet-helemaal’ Zuid-Frankrijk is ook deze camperplaats een mooi plekje voor een tussenstop.

Adres: Boulevard Paul Ramadier, 12700 Capdenac-Gare, Midi Pyrenees

Goboony Camperplaats Water Park CampdenacBron: https://www.campercontact.com/nl/frankrijk/midi-pyrenees-09-12-31-32-46-65-81-82/capdenac-gare/42675/aire-camping-car-park-capdenac

Spanje

Área de Barbantes

Een zeer volledige gratis camperplaats aan de rivier de Miño. Área de Barbantes ligt ongeveer een uur ten zuidwesten van Santiago de Compostela en is voorzien van elektriciteit, water en een serviceplaats. 

Adres: Área termal Barbantes, s/n, 32454 Barbantes, Galicia 

Camper Park Playas de Luz

Ik had het helemaal aan het begin van de blog al beloofd, niet alle plekken liggen aan een rivier of meer. Camper Park Playas de Luz ligt namelijk aan een moeras. Deze vrij nieuwe camperplaats wordt erg goed onderhouden en heeft een prachtig uitzicht over het natuurgebied Marismas de Isla Cristina. Een heel mooi stukje aarde waar je flamingo’s kunt vinden. Een echte aanrader!

Adres: Barriada La Estación s/n, 21420 Isla Cristina, Andalucia

Goboony Camperplaats Water Park Playaz de LuzBron: https://www.campercontact.com/nl/spanje/andalucia-04-11-14-18-21-23-29-41/isla-cristina/69876/camper-park-playas-de-luz?page=16

Portugal

O Moinho

Deze camperplaats op de parkeerplaats van restaurant Típico Moinho is gratis voor bezoekers van het restaurant. Je vindt er dus geen loosplaats, maar wel een toilet, water en natuurlijk lekker eten. Let wel op, want deze plek is niet geschikt voor mensen met een gevoelige blaas. De camperplaats ligt namelijk langs een mooie waterval in de rivier.

Adres: Estrada Braga, 5400 Chaves, Norte

Barragem de Povoa

Als je Portugees spreekt had je waarschijnlijk al door dat deze camperplaats aan een stuwmeer ligt (barragem=dam). De camperplaats ligt aan een stukje strand waar je lekker even een duik kunt nemen. Vissen is hier echter niet toegestaan. Pluspunt; Barragem de Povoa is een gratis camperplaats.

Adres: M1007, 7320-421 Castelo de Vide, Alentejo

Goboony Camperplaats Water Barragem de PovoaBron: https://www.campercontact.com/nl/portugal/alentejo-20-21-7079/castelo-de-vide/21807/barragem-de-povoa

Italië

Agriturismo El Logasc

In het noorden van Italië liggen enkele prachtige meren waar jaarlijks veel mensen op af komen. We schreven daarom ook een blog over de meren van Noord-Italië. El Logasc ligt langs een van de beroemdste meren, Lago di Como. Vanaf de camperplaats heb je niet alleen een prachtig uitzicht over het meer, maar kijk je ook uit op de besneeuwde toppen van de Alpen. Een prachtig plekje aan een prachtig meer.

Adres: Via Logasc 5, 23823 Colico, Lombardia

Area Lago dei Cedri

Area Lago dei Cedri ligt aan een minimeertje in midden Italië en is een ware oase van rust. Het heldere water, de groene oevers en de schaduwrijke bomen, maken het een mooie plek om even lekker je hengel uit te werpen en helemaal tot rust te komen. 

Adres: Contr. Aso [SP85], 63823 Lapedona, Marche

Goboony Camperplaats Water Area Lago dei Cedri.Bron: https://www.campercontact.com/nl/italie/marche-an-ap-mc-pu/lapedona/22315/area-lago-dei-cedri

Oostenrijk

Parking Brandstatt

Als ik denk aan Oostenrijk en meren, dan denk ik aan prachtige blauw bergmeertjes in de Alpen. Parking Brandstatt ligt aan een van deze mooie plekjes. Je komt er alleen via een smalle weg met een helling van 15%, dus niet elke camper is geschikt om hier te komen. Dit geeft dan ook extra voldoening als je kunt zeggen dat je hier een nachtje hebt geslapen. 

Adres: Brandstatt, 9854 Malta, Kärnten

Sobother Seetreff

Zo een bergmeer op 2.000 meter hoogte is prachtig, maar zwemmen is geen aanrader. Sobother Seetreff ligt in een iets lager gelegen gebied in Oostenrijk waar de temperatuur van het water enkele graden hoger ligt. Aan dit prachtige stuwmeer is het in de zomer dus wel mogelijk om een frisse duik te nemen. 

Adres: 8554 Eibiswald, Steiermark

Goboony Camperplaats Water Sobother SeetreffBron: https://www.campercontact.com/nl/oostenrijk/steiermark/eibiswald/50149/sobother-seetreff

Zwitserland

Camping Gruene Aff

Een camper, een meer, een prachtig uitzicht over een prachtig landschap. Meer heb je eigenlijk niet nodig. De campervoorzieningen zijn natuurlijk wel handig.

Adres: Sulzelstrasse 10, 8846 Willerzell, Schwyz

Parking Glacier de Moiry

Wow! Wat een mooi plekje om met de camper te overnachten. Je zit op deze camperplaats niet zomaar aan het water, maar aan een meertje onderaan een gletsjer. ‘s Nachts hoor je alleen nog het beekje wat naar beneden kabbelt richting het stuwmeer 5 minuten verderop. ‘s Ochtends ben je de eerste die de wandeling richting de gletsjer kan maken. Een echt unieke camperplaats dus. 

Adres: 3961 Moiry VS Glacier, Wallis / Valais

Goboony Camperplaats Water Glacier de MoiryBron: https://www.campercontact.com/nl/zwitserland/wallis--valais/moiry-vs-glacier/62848/parking-glacier-de-moiry

Meer camperplaatsen zoeken? Kijk dan onze blog over camperplaatsen in Europa en hoe je die het beste vindt. 

Dat waren ze alle 18. Hopelijk heb je een mooi plekje kunnen vinden. Doe nog meer inspiratie op in een van onze andere blogs of huur via Goboony een mooie camper waarmee je al deze camperplaatsen af kunt gaan!