Camper pimpen - een aantal ideeën

12 oktober 2017 in Campertips en -weetjes en Voor campereigenaren

Kan jouw camper wel een opknapbeurtje gebruiken? Nu hij in de winter stilstaat is dit hét ideale moment om je camper te pimpen! Geef je camper een leuk kleurtje aan de binnenkant en kies voor een nieuw stofje op de bank. Hoe je dat allemaal doet? Dat lees je in deze blog! Goboony camper pimpen

Tips voor het pimpen van je camper

Voordat je aan het pimpen van je camper begint, is het handig om een moodboard te maken. Dit kun je natuurlijk doen op Pinterest, maar je kan ook een fysiek bord maken en inspiratie uit tijdschriften toevoegen. Met behulp van een moodboard weet je precies hoe je wilt dat je camper eruit komt te zien en kun je gericht je camper opknappen!

Je kunt je camper al een hele make-over geven met behang of een leuk kleurtje verf. Als je je camper gaat behangen, is het goed om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten behang zijn. Voor het pimpen van je camper kun je het beste papierbehang gebruiken. Vinyl of vliesbehang zijn steviger en bewerkt met materialen die beter tegen vocht kunnen, dus daardoor ook geschikt voor in je camper! Als je je camper wil verven bespaar dan niet op de verf. Je kunt beter een goede verf kopen, omdat je daar veel meer plezier van hebt. Het werkt beter en geeft sneller en langer het gewenste resultaat. Vraag bij een verfspeciaalzaak om de beste multiprimer, die hecht namelijk op vrijwel alles, en is dus perfect voor de typische gladde materialen van een camper.
Goboony camper pimpen Je camper opknappen doe je ook door de bekleding opnieuw te stofferen. Maak een mix en match van allerlei stoffen, die je overal vandaan kunt halen. Kijk eens in de kringloop of op Marktplaats of ga naar de Kwantum of Ikea. Neem ook eens een kijkje op een stoffenmarkten die overal in het land worden gehouden. Je kunt hier vaak de meest bijzondere stoffen kopen, waardoor je camper veranderd in een paradijsje.

Zo herstoffeer je de kussens van je camper


Om het helemaal af te maken, kun je je camper vol zetten met accessoires die jij mooi vindt. Vooral ook leuk om die accessoires mee te nemen van je vakanties. Zo wordt je camper een echte huisje op wielen vol herinneringen!

Inspiratie van anderen

Wil je meer weten over het opknappen van je camper, neem dan eens een kijkje bij Caravanity. Deze website staat vol tips, inspiratie, DIY's en meer. Meld je ook aan voor deze Facebookgroep, waarin caravan- en campereigenaren tips, trucs, vragen en inspiratieplaatjes voor het pimpen van (sta-)caravans, campers, tenten en vouwwagens delen! Door Toffe Campers worden Mercedes Buscampers omgebouwd tot stoere en functionele campers. Zo wordt de camper ook mooi voor de stoere mannen onder ons, wel zo leuk naast al de kleurrijke vrouwelijke interieurtjes! Bekijk trouwens ook even het filmpje waarin Tessa en Margje onze eigen Goboony bus in een handomdraai pimpen.

Goboony camper pimpen

#vanlife

Er zijn ook mensen die een goedkope camper op de kop tikken en die helemaal aanpassen aan hun wensen. Dit kost vaak wel iets meer tijd dan wanneer ze in eerste instantie hadden ingeschat, maar uiteindelijk hebben ze hun eigen paradijsje op wielen. Hier meer over lezen kan, want een aantal echte camperaars hebben hier een blog over bijgehouden. Neem een kijkje op de pagina’s en lees de verhalen van Huib en Nanny en Herman en Sietske.

Vergeet niet voor het pimpen je camper te wassen! Heb jij je camper opgeknapt tijdens de wintermaanden? Stuur ons vooral de foto’s van het eindresultaat! Vinden we leuk!