De beste lentebestemmingen in Europa

25 maart 2024 in Bestemmingen

De lente brengt reislust mee, want de landschappen van Europa ontwaken met kleur en leven. Dit zijn onze beste lentebestemmingen in Europa om te verkennen, terwijl de natuur de winterslaap van zich afschudt. 

Ontwaak in de lente- de beste lentebestemmingen in Europa

Lentebestemmingen in europa met camper mobilhome huren goboony

Fris en fleurig

Iedereen kent de kersenbloesems in Japan, maar in de maanden maart en april kan je het ook dichter bij huis zoeken. 

  1. Amsterdamse Bos, Nederland: Dit bos is bekend om zijn prachtige bloesempark met honderden kersenbloesembomen. In de lente verandert het park in een betoverend bloesemparadijs, wat het een ideale bestemming maakt voor een rustige en schilderachtige wandeling.
  2. Bonn, Duitsland: Dit charmante Duitse stadje transformeert in de lente in een ware bloesemoase. De straten en parken worden versierd met roze en witte bloesems, waardoor het een romantische en fotogenieke bestemming is.
  3. Wenen, Oostenrijk: Wenen is naast een culturele epicentrum ook een must-visit bestemming in maart en april. De magnolia’s openen het seizoen, onmiddellijk gevolgd door de kersenbloesems die doorheen de hele stad staan.

Gezellig voor het hele gezin

Voor een gezinsvakantie in de lente biedt een camperreis veel flexibiliteit en vrijheid. Deze trekpleisters zijn geschikt voor groot én klein! 

4. Fietsen door de tulpenvelden, Nederland: In Nederland kan je prachtige fietstochten maken langs de tulpenvelden tjokvol kleur, door de polders en langs charmante hanzesteden. 

5. Lissabon, Portugal: Terwijl het noorden maartse buien en aprilse grillen te verwerken krijgt, smul je van pasteis de nata met je snoet in de zon. Lissabon is bovendien één van de meest kind-en campervriendelijke steden van het zuiden. 

6. Longuedoc -Roussilon: Deze regio wordt jaar na jaar aantrekkelijker als lentebestemming. Wissel de steden als Perpignan, Narbonne en Toulouse af met ongerepte berglandschappen en grillige kustlijnen. 

Baden in bos

lentebestemmingen in bos Europa camper mobilhome goboony

Terwijl de eerste terrasjes in de stad afgeladen vol zitten, zit jij op je eigen terrasje in het groen aan de camper. Deze bosrijke bestemmingen doen de dagdagelijkse stress zo van je afglijden. 

7. De Hoge Venen, België: Een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. In de lente ontwaakt dit bijzonder ecosysteem, en reikt het veenpluis zo ver het oog rijkt. 

8. De Elzas, Frankrijk: Bekend om zijn pittoreske dorpjes, waar Walt Disney inspiratie vond voor meerdere films. In de bossen rondom de dorpen waan je je in de Middeleeuwen, met dank aan de talrijke kastelen. 

9. Thuringerwoud, Duitsland: Dit gebied, centraal gelegen en het grootste aaneengesloten natuurgebied van Duitsland, kent nog geen massatoerisme. Vreemd, want het herbergt dé bekendste wandeling van Duitsland, de Rennsteig

10. Luxemburg: Vlakbij, voor velen onbekend en onbemind. Door het klein en fijne formaat is een prima bestemming voor een verlengd weekend. 

11. De beboste flanken van het Rhodopegebergte, Bulgarije - De Rhodopen is het grootste gebergte in Bulgarije en een bestemming voor echte outdoorliefhebbers. Watervallen, ruige gebergten, bloeiende alpiene flora, gehuchten boordevol charme … Hier kom je echt tot rust. 

 

Unieke lente-evenementen in Europa

12. De Praagse Paasmarkt in Tsjechië (1 tot 23 april): Deze markt in Wenceslasplein en het Oude Stadsplein staat bekend om zijn traditionele Tsjechische Pasen. Je stuit er op handgemaakte ambachten, lokale specialiteiten en kleurrijk beschilderde paaseieren.

13. Dag van de Liefde in Tsjechië (1 mei): Op deze dag verzamelen koppels zich bij het standbeeld van Karel Hynek Mácha in Petřín Park in Praag. Ze leggen bloemen bij het standbeeld en genieten van de bloeiende kersenbomen als eerbetoon aan de Tsjechische "dichter van de liefde".

14. Mardi Gras in Frankrijk (dinsdag voor Aswoensdag): Oorspronkelijk uit Frankrijk, wordt Mardi Gras gevierd met parades, vuurwerk, gemaskerde ballen en feesten, vooral in Nice.

15.Spring equinox -feest bij Stonehenge in Engeland (20 maart): Stonehenge, een van Engeland's beroemdste bezienswaardigheden, trekt kijkers en gelovigen die de zonsopgang verwelkomen bij de stenen tijdens de lentenachtevening.

16. Meidagrituelen in Engeland (1 mei): Deze tradities verwelkomen de naderende zomer met kinderen die dansen rond een meipaal, Morris dansers, en in sommige dorpen wordt een "Meikoningin" gekroond.

17. Nacht van het museum, over heel Europa (19 mei): In elke grote stad in Europa bruist het in de museumkwartier, want op 19 mei gooien de musea hun deuren ‘s nachts open. Vaak gaat dit gepaard met grootse events, feest, performances en meer. Ben je in die periode op pad? Kijk dan zeker eens na welke musea meedoen! 

De lente is één van de mooiste momenten van het jaar om eropuit te gaan. Laat die grote schoonmaak staan en volg de lentekriebels naar buiten! Benieuwd welke campers er beschikbaar zijn om jou mee op pad te nemen?