Waarom is het verhuren van je camper de meest duurzame optie?

17 november 2022 in Tips voor eigenaren, Over Goboony & Duurzaam reizen

Het is nu meer dan ooit tijd om je ogen te openen en te zien wat er met onze planeet aan het gebeuren is. We hebben allemaal een rol te spelen en we kunnen allemaal op onze eigen manier een verschil maken in ons dagelijks leven. Als camperaar wil je blijven genieten van de vrijheid die het camperreizen met zich meebrengt, terwijl je toch duurzame keuzes blijft maken. Het verhuren van je camper kan een manier zijn om precies dat te bereiken! 

Er zijn verschillende manieren waarop camperverhuurbedrijven, zoals Goboony, jou kunnen helpen om je levensstijl mèt camper groen te houden. Hier zijn een paar redenen die het verhuren van je camper de meest duurzame optie maken. Goboony verhuren camper duurzame optie

  1. Minder mensen hoeven te vliegen

Het vliegtuig pakken is een van de slechtste dingen die je voor het milieu kunt doen, zelfs als je betaalt om je CO2-uitstoot te compenseren. Soms is vliegen onvermijdelijk, bijvoorbeeld als je iemand aan de andere kant van Europa wilt bezoeken of plannen hebt om naar een ander continent te gaan. Maar voor kortere afstanden, en dan vooral korte vakanties, is het de moeite waard om te kijken hoe je daar kunt komen zonder het vliegtuig. Hoewel autorijden een tijdrovende optie lijkt, valt dat in de praktijk wel mee als je kijkt naar de tijd die je gemiddeld op de luchthaven spendeert (vooral tegenwoordig!).

Hoe meer campers er te huur zijn, hoe meer mensen lokale reizen kunnen maken en hoe minder mensen voor het vliegtuig hoeven te kiezen. Ze kunnen met een camper door Nederland reizen of zelfs naar het buitenland, ergens in Europa. Dit wordt een steeds populairdere optie en wordt mogelijk gemaakt door de toename van particuliere verhuur van campers. Goboony verhuren camper duurzame optie

  1. Gebruik maken van wat we hebben 

Veel mensen beschouwen de deeleconomie als onze grootste troef in de strijd tegen CO2-uitstoot. De deeleconomie richt zich op het gebruik maken van wat we al hebben, in plaats van constant nieuwe dingen kopen en dus te produceren. Tegenwoordig kun je van alles huren! Denk aan jurken, auto’s, meubels en nog veel meer. Qua reizen kun je je appartement, tuin en natuurlijk je camper delen. 

Wist je dat de meeste campers gemiddeld 40 weken per jaar stilstaan? Gewoon ongebruikt te wachten op de oprit of in de stalling. Zonde! In die periode zijn er mensen die gloednieuwe campers huren voor hun vakantie of er door de grote vraag geen kunnen vinden en dan toch het vliegtuig pakken. Ben jij iemand die je camper niet het hele jaar gebruikt? Waarom zou je er dan niet iemand anders blij mee maken en tegelijkertijd een mooie winst mee maken? Al verhuur je jouw camper slechts een paar weken per jaar, dan verdien je al genoeg om je onderhoudskosten en je eigen vakanties terug te verdienen. Win-win! 

  1. Sparen voor een elektrische camper

De gemiddelde campereigenaar op Goboony verdient ongeveer 6.000 euro per jaar. Dit dekt meer dan hun onderhoudskosten en particuliere verzekeringen, waardoor ze het extra geld voor allerlei andere dingen kunnen gebruiken. Als je je niet op je gemak voelt met de CO2-uitstoot van je camper, kun je met dit geld sparen voor een elektrische camper. 

Er zijn grote stappen gemaakt op het gebied van elektrische campers en Goboony is er trots op dat er een aantal elektrische voertuigen te huur zijn op het platform! Overweeg om je camper te verhuren en start met sparen voor je eigen elektrische camper, zodat je jouw ecologische voetafdruk verder kunt verkleinen. 
Goboony verhuren camper duurzame optie

  1. Investeer in duurzame opties

Als je niet op zoek bent naar een elektrische camper, dan zijn er ook nog andere manieren om je camper duurzamer te maken. De meest voor de hand liggende oplossing? Zonnepanelen aan je camper toevoegen! Hierdoor kun je niet alleen vertrouwen op groenere energie, maar het geeft je ook meer vrijheid in het kiezen van kampeerplekken of zelfs off-grid gaan in landen die dit toestaan! Ook op campings bespaar je kosten, omdat je geen stroomaansluiting nodig hebt. 

Als alternatief kun je kijken naar het optimaliseren en isoleren van je zonwering en ramen om het gebruik van airconditioning en verwarming te verminderen. Probeer ook uitsluitend milieuvriendelijke schoonmaakproducten te gebruiken. Tot slot kan een elektrisch fornuis in plaats van een gasfornuis ook al een groot verschil maken. 

Zie hier vier redenen waarom het verhuren van je camper de meest duurzame optie is. Je kunt niet alleen je schuldgevoelens voor het niet gebruiken van je camper wegnemen en een flinke winst maken, maar je kunt ook andere mensen helpen om hun droomreis met een camper te maken. Deel de vrijheid van camperreizen met andere avonturiers op Goboony!